Garmin introduceert de nieuwe fēnix 7 serie

door 25 jan, 2022Gadgets, Gadgets en apps0 Reacties

Select 2024Select 2024
fēnix 7 serie

Garmin Nederland introduceerde afgelopen week de fēnix® 7 serie. Deze nieuwe generatie multisport GPS smartwatches met solar-charging zal sporters, outdoor-atleten en avonturiers helpen om iedere dag het beste uit hun prestaties te halen en zichzelf te verbeteren. De fēnix 7 serie biedt de betrouwbare 5-knops interface met een nieuw touchscreen ontwerp.

De smartwatches zijn voorzien van innovatieve nieuwe Garmin trainingsfuncties, multi-band technologie (Dual band) en multi-continent kaarten. De horloges hebben een robuuste behuizing met hoogwaardige afwerking. En dankzij het opladen met behulp van zonne-energie wordt de batterijlevensduur nog eens extra verlengd. Hierdoor kunnen gebruikers nog langer genieten van hun dagelijkse activiteiten, maar ook outdoor-avonturen.

“Sinds de introductie van de fēnix 10 jaar geleden hebben we ons ingezet om atleten te helpen hun passies na te jagen en we blijven standvastig in onze missie om innovatieve tools te ontwikkelen,” zegt René Dijk, Head of Marketing en Productmanagement bij Garmin Nederland. “De fēnix 7 serie brengt de allernieuwste training- en multisport-functies naar de pols. Met deze design upgrade, Garmin’s prestatiemetingen en gezondheid- en welzijnsmonitoring, biedt fēnix 7 serieuze atleten alles wat ze nodig hebben voor topprestaties, maar is deze nieuwste serie ook een stijlvolle smartwatch die 24/7 gedragen kan worden, sportief, casual, maar ook zeker zakelijk.”

fēnix 7 serie

Robuust ontwerp

De fēnix 7 serie is gemaakt van hoogwaardige materialen zoals titanium en saffier en is daarmee betrouwbaar in zelfs de meest uitdagende omstandigheden. De nieuwe fēnix 7 serie is beschikbaar in drie formaten met versterkte sluiting, metalen knopbeschermers en een batterijlevensduur die nóg langer meegaat.

De vertrouwde knopbediening wordt gecombineerd met een responsive nieuwe touchscreen interface, dit zorgt voor optimalisatie tijdens het gebruik van de dagelijkse smartwatch en kaartnavigatie. De krachtige 5-knops en touchscreen interface maakt een snelle en intuïtieve bediening van de topografische kaarten mogelijk, en biedt “off-grid” situationeel bewustzijn.

Met de introductie van de Sapphire Solar modellen hoeven horlogeliefhebbers niet te kiezen tussen het opladen met zonne-energie en een krasbestendige saffierlens, zoals dat eerder het geval was bij de fēnix 6 serie. In het vernieuwde fēnix ontwerp is de solar-oppervlakte maximaal benut voor een verhoogde efficiëntie inclusief een verdubbeling van het effect van solar-charging in smartwatch-modus (in vergelijking met fēnix 6).

fēnix 7X Solar

De fēnix 7X Solar-modellen kunnen zelfs nóg langer mee met gebruik van zonne-energie en bieden een batterijlevensduur tot maar liefst 5 weken in smartwatch modus1 en tot 5 dagen in GPS modus2.

fēnix 7X introduceert een geïntegreerde hands-free multi-LED zaklamp die snel toegankelijk is. Deze multifunctionele zaklamp is een game-changer voor sporters, avonturiers en in het dagelijks leven. 

Tijdens het opzetten van een kamp of hardlopen in het donker, zal een rood of instelbaar wit licht de weg verlichten voor een betere zichtbaarheid en situationeel bewustzijn. Als de hardloopmodus is ingeschakeld, past het licht zich aan de cadans van de loper aan en wisselt het tussen wit en rood bij elke armzwaai, zodat de loper kan zien en gezien kan worden en elke stap met vertrouwen kan nemen.

Geavanceerde trainingstools

Til je training naar een hoger niveau met diverse sport-apps. Van boulderen tot bergbeklimmen, van hardlopen tot krachttraining, en nog veel meer. De fēnix 7 serie bevat functies voor optimale prestaties, waaronder:

  • Om een fysieke burn-out te voorkomen, kun je met de nieuwe Real-Time Stamina tool de inspanningsniveaus tijdens een loop- of fietsactiviteit controleren en bijhouden.
  • De nieuwe Visual Race Predictor houdt rekening met de loopgeschiedenis en de algehele conditie om een schatting van de verwachte wedstrijdtijd te geven en biedt inzicht in de voortgang van de training.
  • Na de training houdt de Recovery Time Advisor rekening met de trainingsintensiteit en andere factoren zoals stress, dagelijkse activiteiten en slaap om het aantal uren rust in te schatten dat nodig is om goed te herstellen voor een volgende sessie met dezelfde inspanning.
  • Dagelijkse trainingssuggesties geven advies voor een volgende loop- of fietstraining op basis van de huidige trainingsbelasting, trainingsstatus en algehele conditie.
fēnix 7 serie
fēnix 7 serie

Vertrouwd hulpmiddel

Met Garmin’s volledige set aan navigatie-functies ondersteunt de fēnix 7 serie alle belangrijke satellietsystemen samen met het extra L5 frequentiebereik voor nog meer nauwkeurigheid in uitdagende GPS-omgevingen.

Alle fēnix 7 smartwatches zijn voorgeladen met de SkiView™ kaarten en 42.000 golfbanen. Met zowel de standaard als Solar-modellen kunnen TopoActive kaarten uit alle regio’s van de wereld worden gedownload. De Sapphire Solar modellen zijn voorgeladen met TopoActive kaarten voor jouw regio en bieden de mogelijkheid om een andere regio in de wereld te downloaden.

Bespaar kostbare tijd op de wedstrijddag met de nieuwe Up Ahead-functie die de exacte locaties van hulpposten, trails, een volgende afslag, enz. aangeeft. Op de gedefinieerde controlepunten toont een gegevenspagina de prestatiegegevens, waaronder de afstand en hoogte, met een samenvatting van de laatste tussentijd en optionele rusttimer, om sporters te helpen hun tijd tijdens de wedstrijd te beheren.

Voor dagelijks gebruik

De fēnix 7 serie beschikt over 24/7 gezondheid- en wellness-functies inclusief Pulse Ox (bloedzuurstofsaturatie), hartslagmeting op de pols, ademhaling- en stress-tracking en Garmin’s wellness inzichten zoals Body Battery™, Fitness Leeftijd en Slaap Score met Advanced Sleep Monitoring3. Nadat je een paar uurtjes hebt geslapen, kun je zien hoeveel tijd je in elke slaapfase hebt doorgebracht en krijg je gepersonaliseerd inzicht in hoe activiteit, stressniveau en bedtijd van invloed was op een goede nachtrust met een score van 0-100.


Wanneer de smartwatch gekoppeld is met een compatibele smartphone, ontvang je alle slimme meldingen direct op de pols, met de mogelijkheid om dit uit te schakelen of alleen tijdens een activiteit uit te schakelen. Zoals alle andere Garmin smartwatches kan ook de fēnix 7 serie worden gebruikt in combinatie met zowel Android als Apple® smartphones.

Functies voor veiligheid en tracking zorgen voor gemoedsrust tijdens het trainen in de buitenlucht met automatische incidentdetectie en handmatig geactiveerde assistentie-waarschuwingen. In noodsituaties sturen beide een bericht met de real-time locatie van de gebruiker naar contactpersonen.4

Daarnaast hebben fēnix 7 dragers toegang tot Garmin Pay™ contactloos betalen5, en kunnen ze genieten van afspeellijsten van streaming diensten6 zoals Spotify®, Amazon Music en Deezer, die voorgeladen zijn op de fēnix 7 serie via de nieuwe Connect IQ™ Store On Device. Met de nieuwe Connect IQ Store On Device kunnen gebruikers aanbevolen apps ontdekken en deze via Wi-Fi rechtstreeks vanaf het horloge installeren, zonder gebruik van een telefoon.

Beschikbaarheid en prijs

Beschikbare modellen zijn fēnix 7S, fēnix 7 en fēnix 7X, met opties voor standaard (zonder Solar charging), Solar en Sapphire Solar edities. De nieuwe modellen hebben een adviesverkoopprijs vanaf  € 699,99. Bestel je fēnix 7 bij RunningDirect.nl of kijk op Garmin.com.


1 Er van uitgaande dat het horloge de hele dag gedragen wordt en minimaal 3 uur per dag buiten onder omstandigheden van 50.000 lux

2 GPS-modus Disclaimer: Opladen op zonne-energie, uitgaande van gebruik in omstandigheden van 50.000 lux

Dit is geen medisch apparaat en het is niet bedoeld om een medische aandoening vast te stellen of te monitoren; zie Garmin.com/ataccuracy. Pulse Ox is niet in alle landen verkrijgbaar

4 Indien gekoppeld met compatibele smartphone. Zie Garmin.com/safety voor vereisten en beperkingen met betrekking tot veiligheid en trackingfuncties.

5 Bekijk informatie over de momenteel ondersteunde landen, betalingsnetwerken en deelnemende banken op Garmin.com/GarminPay/banks

Vereist een premium abonnement bij een externe muziekprovider

Tags: Garmin

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Download gratis de vernieuwde app van de CPC Loop

Download gratis de vernieuwde app van de CPC Loop

Over 3 weken is alweer de 48e editie van de CPC Loop in Den Haag. Voor deze editie is de eventapp vernieuwd. Via deze app kun je gemakkelijk de laatste eventinformatie vinden en ontvang je updates over het event. Ook is het voor toeschouwers...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!