Nog 100 dagen te gaan: Doe mee met het grootste hardloopevenement in de geschiedenis

door 29 jan, 2022Evenementen, Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Over exact 100 dagen krijgen hardlopers en rolstoelgebruikers over de hele wereld de kans om samen met hun vrienden en familie deel te nemen aan een echt wereldwijd hardloopevenement – ongeacht waar ze zich bevinden. Op 8 mei 2022 zal het startschot klinken voor de 9e jaarlijkse editie van de Wings for Life World Run. Het is een perfect evenement om aan mee te doen tijdens de pandemie, omdat je helemaal alleen kunt rennen, wandelen of rollen en tegelijkertijd teams kunt vormen. Alle deelnemers doen samen mee via de Wings for Life World Run App en de unieke audio experience informeert, vermaakt en motiveert hen onderweg.

Bij de Wings for Life World Run loop of rol je niet een specifieke afstand, maar komt de finish achter je aan door middel van de ‘virtuele catcher car’. Hierdoor kan echt iedereen mee doen, wat je doel qua afstand ook is. En met de deelname ondersteun je de Wings for Life Foundation. 100% van al het inschrijfgeld en donaties van de Wings for Life World Run gaat naar onderzoek om dwarslaesie geneesbaar te maken.

“De Wings for Life World Run is iets waar iedereen aan mee kan doen”, zegt Christian Horner, Team Principal en CEO van Red Bull Racing. “Ik heb meegedaan met de app – en ik ben absoluut geen hardloper – maar het was heel leuk, een geweldige ervaring. Het is bovendien voor zo’n fantastisch goed doel, en wij bij Red Bull Racing zijn heel trots dat Wings for Life onze officiële liefdadigheidspartner is. Het hele team zal er ook dit jaar weer achter staan.”

Grootste hardloopevenement in de geschiedenis

Meer dan 180.000 hardlopers en rolstoelgebruikers uit 195 landen namen deel aan de Wings for Life World Run 2021, waarmee dit het grootste hardloopevenement in de geschiedenis was. Ook in tijden van de pandemie liepen de deelnemers allemaal afzonderlijk met de Wings for Life World Run App en werden ze achtervolgd door de Virtual Catcher Car. Op 8 mei 2022 kan ook weer iedereen mee doen waar ze zelf willen. Met een groepje vrienden in het park of individueel vanaf je eigen voordeur.

De bewegende finishlijn die je inhaalt maakt het uniek

Alle hardlopers en rolstoelgebruikers die meedoen aan de Wings for Life World Run starten wereldwijd op exact hetzelfde tijdstip, 13.00 uur Nederlandse tijd, en rennen of rollen zo ver als ze kunnen. Er is geen vaste finishlijn. In plaats daarvan komt de ‘virtuele Catcher Car’ 30 minuten na de start in beweging en zal geleidelijk versnellen om de deelnemers één voor één in te halen. Zodra de Catcher Car een loper heeft ingehaald, is zijn of haar persoonlijke race afgelopen. Het bijzondere aan de Wings for Life World Run is dus dat iedereen finisht, hoe ver hij of zij ook gelopen heeft!

100% van het inschrijfgeld naar ruggenmergonderzoek

“Het mooie van de Wings for Life World Run is dat absoluut iedereen kan meedoen en deel kan uitmaken van iets heel groots,” zegt Anita Gerhardter, CEO van de non-profit stichting Wings for Life. “Vorig jaar was al enorm – ongelooflijk gezien de omstandigheden. Dit jaar hopen we nog groter te groeien. 100% van het inschrijfgeld van de Wings for Life World Run gaat naar de ruggenmergonderzoeken en we hebben de afgelopen jaren geweldige resultaten gezien. We kijken daarom met grote verwachtingen naar de toekomst. Het vinden van een geneesmiddel voor dwarslaesie: het is niet te stoppen!”

Ook veel bekende atleten zijn van plan om deel te nemenop 8 mei. Onder meer Neymar da Silva Santos Jr, Max Verstappen, Kjeld Nuis, Tess Wester en watersporticoon Robby Naish doen mee en moedigen de wereld aan om zich bij hen aan de digitale dstartlijn te voegen.

Download de app en start je training

Wie wil deelnemen kan nu de Wings for Life World Run App downloaden, zich inschrijven en trainen met de Virtual Catcher Car tijdens een voorbereidingsloop. Alle informatie over de Wings for Life World Run en hoe je kunt deelnemen is te vinden op www.wingsforlifeworldrun.com.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Drie parcoursrecords bij Stevensloop

Drie parcoursrecords bij Stevensloop

Luuk Maas en Ruth van der Meijden hebben de winst gepakt op de 10 kilometer van de Alfa Laval Stevensloop. Maas deed dit in een parcoursrecord van 29:20. Op de 5 kilometer liep Femke Rosbergen een parcoursrecord (16:12). Milan van der Meer...

Vernieuwd parcours Urban Trail Utrecht

Vernieuwd parcours Urban Trail Utrecht

Altijd al door een museum, restaurants en een winkelcentrum willen rennen? Op Paasmaandag 1 april is dat mogelijk tijdens de Urban Trail Utrecht. Op het vernieuwde parcours hardlopen deelnemers door de leukste locaties in de binnenstad van Utrecht....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest