Drie redenen waarom compressie producten een goed idee kunnen zijn tijdens het sporten

door 4 feb, 2022Blessures, Hardlopen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Hansaplast compressie

Natuurlijk, regelmatige kracht- en duurtraining versterkt onze spieren, maar het daagt ze ook uit. Compressie tijdens het sporten kan daarom nuttig zijn, ter bescherming en ondersteuning van de spieren én ter stimulatie van de bloedcirculatie. Hansaplast vertelt je wat een goed compressie product kan doen en geeft je tips voor het juiste product. Dus nu het (buiten)sporten weer mag, gaat jouw sportseizoen straks zorgeloos en veilig van start.

Compressie is cool

Bij compressie denk je misschien aan de klassieke huidkleurige steunkous die vooral voor medische doeleinden wordt gebruikt. Maar wist je dat compressie kleding ook uiterst geschikt is om het lichaam te ondersteunen tijdens zowel kracht- als duursport? Het kan dan ook op veel manieren een positief effect hebben op jouw prestaties en gezondheid. Wist je bijvoorbeeld van het positieve effect van compressiekleding op: 

 1. De bloedcirculatie
  Door lichte druk (compressie) wordt de bloedsomloop gestimuleerd en verbeterd. Spieren worden op deze manier optimaal voorzien van zuurstof, wat kan helpen jouw sportprestaties te verbeteren. Bovendien zorgt dit ervoor dat spieren minder vatbaar zijn voor plotselinge spierkrampen. Ook fijn!
 2. Het herstel van de spieren
  Door die verbeterde bloedcirculatie wordt ook het herstel van spieren sterk bevorderd, waardoor het bijvoorbeeld makkelijker wordt om regelmatig op hetzelfde niveau te trainen. Met behulp van compressie kleding kan de training je dus net iets makkelijker af gaan.
 3. Het voorkomen van spierschade
  Het dragen van compressiekleding voorkomt wrijving en spierbeschadiging. Zo word je tijdens het sporten beschermd tegen myogelose (spierverharding), pijnlijke spieren en sportblessures en behoed je jezelf dus niet alleen voor pijn, maar ook voor lange afwezigheid bij trainingen.

Wie, wat, waar en wanneer?

Binnen de wondere wereld van de compressiekleding, bestaan veel soorten en maten. En hoewel de producten voor elke sport van waarde kunnen zijn, is het wel zo handig om te weten wat waar precies voor dient. Hieronder een aantal concrete voorbeelden:  

 • Wil je gaan hardlopen? Dan kunnen Hansaplast Sportcompressiesokken een uitkomst zijn. Deze kousen worden over de kuit tot onder de knie opgetrokken en zorgen hiermee door de lichte druk voor een betere doorbloeding in de benen en voeten. Je benen worden hierdoor minder snel vermoeid en jij kunt zo je hardlooptraining elke dag blijven opvoeren.
 • Hockeyers en voetballers (o.a.) kunnen bijvoorbeeld denken aan de Hansaplast Sportcompressie Kuitsleeves. Deze compressie sleeves zitten nauwsluitend om het been zonder de bloedtoevoer te beïnvloeden. De compressie in het gebied van de onderbeenspieren verbetert de bloedcirculatie waardoor prestaties worden verbeterd en blessures worden voorkomen. Wat wil je nog meer?
 • Bij krachttraining, maar bijvoorbeeld ook bij tennis, worden de armen en handen intensief gebruikt. Gelukkig zijn daar de Hansaplast Sportcompressie Armsleeves, die specifiek de armen ondersteunen tijdens het samentrekken van de spieren en hiermee kleine wrijvingen en spierbeschadigingen voorkomen.
Hansaplast compressie

Lois Abbingh, Wereldkampioen Handbal & Hansaplast ambassadeur: “Ik ben tijdens trainingen en wedstrijden continu aan het wenden en keren. De kousen van Hansaplast zitten niet té strak, maar geven wel precies op de goede manier compressie. Hierdoor heb ik het gevoel dat de spierspanning niet te groot wordt en zijn ze voor mij dus onmisbaar.“

Dr. Maike Kuhlman, Head of Clinical Affairs bij Hansaplast: “Onze compressie producten bieden compressie, ondersteunen spieren en beschermen een deel van het lichaam tijdens lichamelijke activiteit en sport. Door een betere doorbloeding vermindert de spiervermoeidheid die je tijdens het sporten kunt ervaren, wat een verbeterd uithoudingsvermogen en een sneller herstel kan betekenen. Waar afstandslopers en professionele atleten de producten al veel gebruiken, zullen we deze nu ook steeds meer zien bij alledaagse sporters.” 

Handig feitje: alle Hansaplast compressie producten kunnen eenvoudig gewassen worden en zijn dus vaker te gebruiken. Niet alleen verstandig dus, maar ook duurzaam!

Productinformatie en prijzen

Hansaplast Sportcompressiekousen, €24,99*

Hansaplast Sportcompressie Kuitsleeves, €19,99*

Hansaplast Sportcompressie Armsleeves, €19,99*

Verkrijgbaar bij de drogist, Bol.com, apotheken en (online)sportzaken. Lees voor een optimale gebruikservaring de How To Use aanwijzingen op de verpakking.

*Is een advies prijs. De retailer bepaalt de prijzen.

Tags: Blessures

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Garmin lanceert de HRM-Fit hartslagmeter voor vrouwen

Garmin lanceert de HRM-Fit hartslagmeter voor vrouwen

Garmin kondigt vandaag de HRM-Fit™ aan, onze nieuwste hartslagmeter speciaal ontwikkeld voor vrouwen. Je klemt de HRM-Fit gemakkelijk aan medium en hoge ondersteuning sport-bh’s, zodat je op een comfortabele manier zeer nauwkeurig trainingsgegevens...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!