.

CPC Loop Den Haag verplaatst naar 25 september

door 8 feb, 2022Evenementen0 Reacties

Sport
CPC Loop Den Haag

De traditioneel in de lente georganiseerde NN CPC Loop Den Haag verhuist dit jaar naar de herfst. Het populaire hardloopevenement-voor-iedereen is verplaatst naar 25 september. Door onzekerheid over de coronamaatregelen is het niet realistisch de oorspronkelijke datum van 13 maart aan te houden. De startbewijzen blijven geldig.

Met de huidige coronabeperkingen, die in principe tot 8 maart gelden, is het onmogelijk een evenement met ruim 30.000 deelnemers en een veelvoud aan toeschouwers op de gebruikelijke, feestelijke wijze te organiseren. De onzekerheid over de voorwaarden waaronder de NN CPC Loop Den Haag op 13 maart zou kunnen plaatsvinden, maken uitstel onvermijdelijk. De City Pier Night Walk verschuift mee en staat nu op vrijdag 23 september op het programma.

,,Wij zijn als organisatie afhankelijk van versoepelingen van de corona-maatregelen. Als we in een late fase het groene licht krijgen, ontbreekt de tijd voor een gedegen voorbereiding van zo’n veelomvattend evenement’’ zo licht Remco Barbier, CEO van Golazo Nederland, toe. ,,We willen bovendien niet het risico lopen dat we op het allerlaatste moment tot afgelasting moeten overgaan. Het is belangrijk dat alle betrokken partijen en in de eerste plaats de deelnemers nu weten waar ze aan toe zijn en zich kunnen richten op een editie in het najaar.’’

De beslissing om de NN CPC Loop Den Haag te verschuiven naar de herfst is in goed overleg genomen met de gemeente en titelsponsor Nationale-Nederlanden. Saskia Bruines (wethouder Economie): ,,Het is natuurlijk geen leuk besluit, maar wel begrijpelijk. Ik kijk uit naar een mooi evenement in de herfst, met traditioneel veel lopers, en publiek op het Malieveld en langs het parcours.”

De NN CPC Loop Den Haag telt jaarlijks meer dan 30.000 inschrijvingen. De loopklassieker staat internationaal bekend als een halve marathon van topniveau. Het evenement biedt daarnaast op diverse afstanden breedtesporters van elke leeftijd de kans zichzelf te overtreffen op het mooie, snelle parcours en geldt ook als familiefeest. Deelnemers met een beperking zijn eveneens welkom. De scholenloop is bovendien de grootste van het land.

Tags: CPC loop

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Pin It on Pinterest