Groen licht voor 41ste Marathon Rotterdam op 10 april

door 18 feb, 2022Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Marathon Rotterdam

Ruim van tevoren is er duidelijkheid over het doorgaan van de 41ste NN Marathon Rotterdam op zondag 10 april. Het evenement krijgt het groene licht van de autoriteiten en kan op de gebruikelijke manier, in al zijn glorie worden georganiseerd.

Na de aankondiging van het kabinet om beperkende coronamaatregelen in stappen los te laten, ziet burgemeester Ahmed Aboutaleb geen belemmering meer voor het organiseren van de marathon, onvoorziene omstandigheden daargelaten. Aboutaleb: ,,Prachtig vooruitzicht om alle lopers en aanmoedigers weer in Rotterdam te mogen verwelkomen voor de mooiste. Lopers en alle andere betrokkenen verheugen zich, net als ik, weer op een sportief marathonweekeinde.”

,,Het is fijn dat er geen enkele twijfel meer is,’’ zegt Remco Barbier, CEO van organisator Golazo Nederland. ,,Iedereen kan zich nu zonder de onzekerheid over het wel of niet doorgaan voorbereiden op #demooiste. Na de overweldigende, zeer succesvolle jubileumeditie van 24 oktober kijken wij uit naar een nieuw hoogtepunt van de NN Marathon Rotterdam, zowel voor de toppers als de tienduizenden andere deelnemers.’’

Het complete erepodium van de 40ste editie maakt zijn opwachting op 10 april. Het gaat om de Belg Bashir Abdi (winnaar met een parcours- en Europees record van 2.03.36), de Keniaanse runner-up Marius Kipserem (de snelste in 2019 en 2016) en de Ethiopiër Dawit Wolde.

Bijzonder is ook dat het spraakmakende olympische sterrenduo Abdi & Abdi in Rotterdam voor het eerst sinds de Spelen van vorig jaar herenigd zal zijn. De Nederlandse en Belgische boezemvrienden Abdi Nageeye en Bashir Abdi verdeelden bij de Olympische Spelen in Japan na een zinderende ontknoping het zilver en brons. Waarbij Nageeye een kippenvelmoment teweegbracht door zijn trainingsmaat op meeslepende wijze naar de derde plaats te loodsen.

Met de Keniaan Kiprop Reuben Kipyego gaat nog een atleet van absoluut topniveau van start aan de voet van de iconische Erasmusbrug. En het aanstormende Nederlandse talent Björn Koreman wil zich op de Coolsingel voegen bij het selecte groepje Nederlandse atleten die de klassieke loopafstand binnen 2 uur en 10 minuten hebben volbracht. Met zo’n aansprekende prestatie zou Koreman voldoen aan de gestelde limieten voor deelname aan de WK atletiek in Eugene en de EK in München.

Top-5 deelnemers 41ste NN Marathon Rotterdam met persoonlijk record:

 1. Bashir Abdi (Bel) 2.03.36 (2021, Rotterdam)
 2. Kiprop Reuben Kipyego (Ken) 2.03.55 (2021, Milaan)
 3. Marius Kipserem (Ken) 2.04.04 (2021, Rotterdam)
 4. Dawit Wolde (Eth) 2.04.27 (2021, Rotterdam)
 5. Abdi Nageeye (Ned) 2.06.17 (2019, Rotterdam)

Bekijk hier de toppers bij de vrouwen.

Programma

Zaterdag 9 april

 • 11.30 uur Your Marathon Challenge
 • 13.15 uur Kids Runs 1 km – 6-7 jaar
 • 13.30 uur Kids Runs 1 km – 8 jaar
 • 13.45 uur Kids Runs 1 km – 9 jaar
 • 14.00 uur Kids Runs 1 km – 10 jaar
 • 14.15 uur Kids Runs 2,5 km – 7-11 jaar
 • 14.45 uur Kids Runs 2,5 km – 12-15 jaar
 • 15.30 uur City Run Rotterdam (4,2 km)

Zondag 10 april

 • 09.15 uur 1/4 Marathon Rotterdam
 • 10.00 uur Marathon Rotterdam

Meer info en inschrijven

Inschrijven kan via nnmarathonrotterdam.nl

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

Morgen dag 4 van de EK Atletiek in Rome met TeamNL aan de start van d 4x400 en 4x100 meter estafette. Ook zien we Femke Bol, Cathelijn Peeters en Nick Smidt in de finale van de 400 meter horden. En staan Diane van Es, Jasmijn Lau, Jennifer...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 3

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 3

Morgen dag 3 van de EK Atletiek in Rome met Filmon Tesfu, Anne Luijten en Jacelyn Gruppen die aan de start staan van de halve Marathon. Taymir Burnet staat aan de start van de 200 meter en Femke Bol en Cathelijn Peeters komen uit op de 400 meter...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

Morgen de laatste dag van de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL aan de start van de estafette races en Noah Schutte aa de start van de 10.000 meter. Bekijk je het schema via je telefoon? Kantel dan je scherm om het extra goed te kunnen zien! Dag 6:...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!