adidas introduceert Solarglide 5: de energieboost die je nog langer laat lopen

door 20 feb, 2022Kleding en schoenen, Schoenen0 Reacties

SportSport

Adidas introduceert de nieuwste toevoeging aan de Solarglide familie, de Solarglide 5. Een hardloopschoen die ontworpen is voor de dagelijkse hardloper. Zo zorgt onder andere de ‘Bubble Boost’ in de middenzool voor energieteruggave bij elke stap voor een extra energieboost tijdens iedere run.

Perfect fit

Eén van adidas’ missies is om de vrouwelijke hardloopgemeenschap de kans te geven het optimale uit hun sport te halen en de beste prestaties neer te zetten. Daarom zijn er tijdens de ontwikkeling van de Solarglide 5 verschillende tests uitgevoerd om te garanderen dat het silhouet van de vrouwelijke variant de best mogelijke pasvorm heeft voor de vrouwelijke lopers.

Gerecyclede materialen

Daarnaast werd er ook aandacht besteed aan het milieu. Het garen van het Primeblue gebreide bovenwerk werd namelijk gemaakt uit ten minste 50% Parley Ocean Plastic, dat afkomstig is van plastic afval van afgelegen eilanden, stranden en andere kustgebieden, om te voorkomen dat deze onze oceaan vervuilen. De andere 50% van het garen bestaat uit gerecycled polyester. Hiermee bewijst adidas dat duurzaamheid en innovatie hand in hand gaan.

De kenmerken van de nieuwe adidas Solarglide 5:

  • Bubble Boost tussenzool – honderden versmolten Boost capsules vormen samen de Bubble Boost tussenzool waardoor je extra energie krijgt bij elke stap.
  • Control Platform – het volgeladen EVA-platform werd ontworpen om een soepele overgang te creëren tijdens het lopen.
  • LEP – tussen het Bubble Boost-platform en het Control Platform vind je het vernieuwde LEP 2.0. Met deze evolutie van adidas’ legendarische torsiesysteem loop je vlotter dan ooit tevoren.

Virtuele halve Marathon

Op 8 mei organiseert adidas de virtuele ‘Energy Halve Marathon’. Hiervoor stelden ze speciaal voor de liefhebbers een Energy Halve Marathon Trainingsplan samen dat beschikbaar is via de adidas Running app van 17 februari tot 8 mei. Zo ontdek je hoe je het beste je energie verdeelt en vol energie de finishlijn haalt. Voor de dagelijkse hardloper is er de Guided Energy afspeellijst, voor een extra boost tijdens je run. De playlist is vanaf vandaag beschikbaar op het adidas Spotify-kanaal.

Beschikbaarheid en prijs

De adidas Solarglide 5 is vanaf 24 februari online en in de winkel te koop voor een verkoopadviesprijs van €140. De loopschoen is verkrijgbaar voor vrouwen in een Light Flash Orange x Flash Orange colorway en voor mannen in een Flash Orange x Turbo Red colorway.

Tags: Adidas

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Hardlopen als nooit tevoren: HOKA lanceert de Rocket X 2

Hardlopen als nooit tevoren: HOKA lanceert de Rocket X 2

HOKA®, onderdeel van Deckers Brands (NYSE: DECK), lanceert met trots de gloednieuwe Rocket X 2, de meest geavanceerde hardloopschoen van het merk tot nu toe. De Rocket X 2 is gemaakt voor de meest competitieve, veeleisende runs op de weg en is...

Pin It on Pinterest