Definitieve data YU MAN RACE bekend: 27 en 28
augustus 2022

door 20 feb, 2022Evenementen0 Reacties

SportSport
YU MAN RACE

De evenementen van de YU MAN RACE (voorheen StrongmanRun) vinden dit jaar plaats in het laatste weekend van augustus: zaterdag 27 en zondag 28 augustus. Dat maakte de organisatie vrijdagmiddag aan haar deelnemers bekend. De events stonden aanvankelijk gepland op 3 en 4 september.

Nu de meeste coronamaatregelen in snel tempo vervallen, kan de YU MAN RACE zich weer met vol vertrouwen gaan richten op het organiseren van de obstacle run in de gemeente Hellendoorn. Organisator Bas Wispels kijkt uit naar de ‘eerste’ editie van de YU MAN RACE. Hij vertelt: “Begin 2020 hebben we onze naam veranderd om een nieuwe koers te varen. We kunnen niet wachten om deelnemers te laten strijden tegen de elementen aarde, water, lucht en vuur. Daarnaast zullen de deelnemers dit jaar nieuwe obstakels moeten overwinnen op het vertrouwde parcours in de bossen van Hellendoorn.”

De eerder gecommuniceerde data zijn de afgelopen weken diverse malen tegen het licht gehouden. Deelnemers hebben vrijdag een persoonlijk bericht ontvangen waarin het definitieve weekend staat vermeld. Veel (sport)evenementen zijn vanwege corona verplaatst naar september 2022. Daarnaast zou de obstacle run op de oorspronkelijke data samenvallen met de Dutch Grand Prix in Zandvoort. Het dilemma ‘YU MAN RACE’ of ‘Max Verstappen’ blijft iedereen nu bespaard.

Kortom, een lastige beslissing, die de organisatie naar eigen zeggen niet lichtzinnig heeft genomen. “Na goed overleg met de gemeente en betrokken partijen hebben we de conclusie getrokken dat verschuiven de beste optie is.”

De YU MAN RACE als afsluiter van de vakantie

Wispels is van mening dat de nieuwe datum ten goede komt aan het evenement en noemt het een spectaculaire afsluiter van de zomervakantie.

Nieuwe onderdelen zijn de KIDS OBSTACLE RUN en de HALF MARATHON op zaterdag 27 augustus. De HALF MARATHON is een wedstrijd zónder obstakels en gaat vooral over uitdagende single tracks. Deze wedstrijd wordt georganiseerd voor ervaren hardlopers die niet van obstakels houden. Op zondag 28 augustus staan de reguliere afstanden van de YU MAN RACE op het programma. De 5, 10, 15 en 21 kilometer. Daarbij is 5 kilometer vergelijkbaar met de vroegere StrongSisterRun en zal de 21 kilometer obstacle run zwaarder zijn dan ooit.

Meer informatie is hier te vinden!


0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

38e Zevenheuvelenloop opent inschrijving

38e Zevenheuvelenloop opent inschrijving

De inschrijving van de 38e NN Zevenheuvelenloop op zaterdag 18 en zondag 19 november is geopend. Op zaterdagavond lopen de deelnemers aan de NN Zevenheuvelennacht 7 kilometer. Op zondag staat de herfstklassieker over 15 kilometer op het programma....

Pin It on Pinterest