Eliud Kipchoge keert terug naar Japan om te debuteren op de Tokio Marathon

door 21 feb, 2022Hardloopnieuws0 Reacties

Eliud Kipchoge
Foto: NN Running Team

De Olympisch marathonkampioen Eliud Kipchoge zal op 6 maart zijn competitieve terugkeer maken tijdens de Tokio Marathon. In augustus verdedigde Eliud met succes zijn Olympische marathontitel in de straten van Sapporo tijdens de Spelen van Tokyo 2020. Nu keert hij terug naar Japan, waar hij zijn debuut maakt op de Tokio Marathon.

Eliud, de wereldrecordhouder en de eerste man in de geschiedenis die een marathon onder de twee uur heeft gelopen (de INEOS 1:59 Challenge) heeft zich uit gesproken over zijn wens om mee te doen aan alle zes de World Marathon Majors (beschouwd als de zes beste marathonraces ter wereld). Kipchoge zou ze ook graag allemaal willen winnen

De viervoudig winnaar van de marathon van Londen, drievoudig kampioen van de marathon van Berlijn en winnaar van de Chicago Marathon van 2014 zal tijdens een vierde Marathon Major in Tokio ook deze willen winnen.

Kipchoge is verheugd om in Tokio te lopen: “Ik wil de organisatoren van de Tokio Marathon bedanken om het voor mij en mijn collega-atleten mogelijk te maken om in Tokio te lopen. Mijn focus lag vanaf het begin van mijn trainingscyclus op Tokio en ik kan zeggen dat ik klaar ben om daar te racen. Ik ben erg opgewonden om hard te lopen in een land waar hardlopen een cruciaal onderdeel is van de sportcultuur.”

Vorig jaar won hij niet alleen de Olympische marathon, maar won hij ook de NN Mission Marathon in Enschede. EN sinds hij de marathon loopt heeft hij 13 van de 15 carrièremarathons gewonnen.

Kipchoge wordt vergezeld door zijn teamgenoten, Jonathan Korir, Laban Korir en Ashete Bekere. Philemon Kacheran en Noah Kipkemboi zullen lopen als gangmakers.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops
Yoga voor hardlopers

Lees ook

Sabastian Sawe wint de Montferland Run

Sabastian Sawe wint de Montferland Run

De 25e editie van de 15 kilometer lange Pfixx Solar Montferland Run is gewonnen door de favoriet Sabastian Sawe. De regerend wereldkampioen halve marathon kwam met grote voorsprong als eerste over de finishlijn in ’s-Heerenberg. Bij de vrouwen ging...

Pin It on Pinterest