Stralende zon tijdens een geslaagde Pre-Run Zandvoort Circuit Run

door 27 feb, 2022Hardloopnieuws0 Reacties

Pre-Zomer Pre-Zomer
Pre-Run Zandvoort Circuit Run

Vandaag gingen bijna 300 deelnemers van start tijdens de eerste editie van de Pre-Run Zandvoort Circuit Run. Sportorganisatie Le Champion heeft in 2021 en 2022 enkele nieuwe Pre-Runs geïntroduceerd in voorbereiding op haar grotere hardloopevenementen. Dit weekend stond er een 9 km op het programma in Zandvoort, een ideale voorbereiding op de Zandvoort Circuit Run, die op zondag 27 maart staat gepland.

Om 10.30 uur klonk het startschot, gegeven door de Wethouder Sport van de Gemeente Zandvoort, Raymond van Haeften, voor de bijna 300 lopers. De start vond plaats op de Thomsonstraat in Zandvoort, nabij CM.com Circuit Zandvoort. Om de contouren van het gloednieuwe circuit te kunnen zien moesten de deelnemers bij kilometer 1 een pittige klim trotseren. Eenmaal boven aangekomen werd er genoten van een prachtig uitzicht over het vernieuwde circuit. Het parcours van 9 km liep parallel aan de iconische bochten van hét Formule 1 circuit van Nederland. Zo liepen de deelnemers langs de Tarzanbocht en over een van de Paddocks, een goede voorbereiding op de échte Zandvoort Circuit Run.

Bij de mannen kwam Frank Smithuis als eerste over de finishlijn in een tijd van 33.42 minuten. Gevolgd door Michiel Knoef in 35.13 minuten en Johan Neve in 35.46 minuten. Bij de vrouwen werd Myrthe Bartelink de nummer 1 in een tijd van 40.41 minuten. Lizzy Verdonk werd 2e in 41.01 minuten en Anne Rats volgde op de derde plek in 43.49 minuten. Bekijk de volledige uitslag op de website van Le Champion.

Sportieve weekend in Zandvoort

Over precies één maand vindt de Zandvoort Circuit Run plaats. Inmiddels staan er al 10.000 hardlopers ingeschreven. Lopers kunnen kiezen uit de 10 Engelse Mijl (16,1 km), 12 km of 4 km (One Lap). De Zandvoort Circuit Run staat bekend om het meest afwisselende parcours van Nederland. Vanuit de pitstraat racen over het circuit, genieten van het strand en de duinen om vervolgens dwars door het bruisende centrum van Nederlands bekendste badplaats te lopen. Naast de Zandvoort Circuit Run kan er in het laatste weekend van maart ook gewandeld (30 van Zandvoort) en gefietst (Omloop van Zandvoort) worden. De inschrijvingen zijn nog geopend t/m maandag 14 maart via lechampion.nl 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

12 Marathons lopen in een jaar voor het goede doel

12 Marathons lopen in een jaar voor het goede doel

Henny Rietveld (51) heeft een bijzonder doel:  hij wil in 12 maanden tijd  12 marathons volbrengen in 12 verschillende provincies. Met deze actie zet hij zich in voor KWFk ankerbestrijding. Een uitzondering is op 10 september 2022 waar Henny i.p.v....

The North Face presenteert: Free to Run

The North Face presenteert: Free to Run

Op 10 september 2021 stond Stephanie Case aan de startlinie van een van de meest slopende ultra-afstandsraces ter wereld: TOR450. 155 uur later, met 450 afgelegde kilometers en meer dan 32.000 meter hoogteverschil achter de rug op slechts 4,5 uur...

Pin It on Pinterest