Yalemzerf Yehualaw loopt wereldrecord 10 km in Castellón

door 27 feb, 2022Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Yalemzerf Yehualaw heeft vandaag het wereldrecord op de 10 kilometer op de weg bij de vrouwen verbroken. In Castellon, Spanje liep zij een verbluffende tijd van 29:14 min. De 22-jarige Ethiopische en opkomend ster van het NN Running Team zette een zinderende prestatie neer. Yehualaw was 24 seconden sneller dan het voormalige wereldrecord van landgenoot Kalkidan Gezahegne.

Yalemzerf zei na afloop: “Vandaag is een droom uitgekomen. Ik voelde me echt geweldig in de race, de eerste 5 km was erg snel. IK had wat moeite in de tweede 5 km, maar ik kon nog steeds een hoog tempo aanhouden. Ik ben zo blij met dit wereldrecord! Ik wil de race-organisatoren bedanken voor deze fantastische kans.”

Yalemzerf heeft al veel bereikt in haar relatief korte carrière. In 2020 won ze een bronzen medaille op de Wereldkampioenschappen Halve Marathon. Vorig jaar werd zij de op één na snelste halve marathonloopster in de geschiedenis, met een tijd van 1:03:51 in Valencia. Zij eindigde toen achter haar NN Running Team-teamgenoot Letesenbet Gidey te eindigen die een wereldrecord liep in Valancia.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest