Eliud Kipchoge wint Tokio Marathon in nieuw parcoursrecord

door 6 mrt, 2022Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Geschatte leestijd: 3 minuten

Eliud Kipchoge wint Tokio Marathon 2022
Foto: NN Running Team

Eliud Kipchoge heeft vandaag de Tokio Marathon gewonnen in een nieuw parcoursrecord, hij noteerde een tijd van 2:02:40. Met deze overwinning zette hij vandaag een nieuwe stap naar zijn droom om alle zes de Abbott World Marathon Majors te winnen.

In zijn terugkeer in Japan, slechts zeven maanden na de onvergetelijke prolongatie van zijn Olympische marathontitel in de straten van Sapporo, liet Kipchoge opnieuw zijn bovenmenselijke uithoudingsvermogen zien. In een sterk veld van wereldtoppers won hij bij een vierde Marathon Major.

Hij won eerder al vier keer de London Marathon, drie keer Berlijn Marathon en won hij in Chicago. Alleen de Boston en New York City Marathons staan nog op zijn lijst om de Grand Slam of Marathon Major-overwinningen te voltooien.

Eliud Kipchoge na afloop van de Tokio marathon

Eliud zei over zijn succes vandaag in Tokio: “Vandaag ben ik erg blij. Na het winnen van mijn tweede Olympische gouden medaille in Japan afgelopen zomer, keerde ik terug naar Tokio om een sterke race neer te zetten. Ik wilde winnen in een 2:02 tij en een nieuw parcoursrecord. Ik ben er trots op dat ik nu 4 van de 6 Abbott World Marathon Major races heb gewonnen. Tot slot wil ik zeggen dat ik wil dat deze wereld zich verenigt. Als er verschillen zijn, wil ik dat we elkaar ontmoeten en spreken, niet vechten. Mijn overwinning vandaag is om positiviteit in deze wereld te brengen.”

Eliud Kipchoge wordt gezien als de grootste marathonloper in de geschiedenis. Hij is tweevoudig Olympisch winnaar van de 5000 meter, sinds hij Marathons loopt heeft Eliud maar liefst 13 van zijn 15 carrièremarathons gewonnen.

NN Running Team

Naast de ongelooflijke prestaties van Eliud leverden ook de andere atleten van het NN Running Team solide prestaties. Bij de dames eindigde Ashete Bekere als tweede door een geweldige tijd van 2:17:58 neer te zetten. Verder eindigde Laban Korir als 6e met een tijd van 2:06:37 en Jonathan Korir werd 12e in een tijd van 2:08:04. Noah Kipkemboi en Philemon Kacheran waren vandaag geweldige tempomakers..

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!