Maya Kingma en veel andere topatleten bij Stevensloop

door 10 mrt, 2022Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024

Bij de Stevensloop staan volgende week zondag veel Nederlandse topatleten aan de start op de 5 kilometer, 10 kilometer en halve marathon. Aan het NK halve marathon doen onder anderen Maureen Koster en Frank Futselaar mee. Meest in het oog springend op de 10 kilometer is de naam van Maya Kingma. De olympisch triatlete test in Nijmegen haar loopvorm. Op alle afstanden bij de mannen en vrouwen staat het wedstrijdrecord van de Alfa Laval Stevensloop onder druk.

Olympisch triatlete Maya Kingma

Maya Kingma maakte in 2021 furore als triatlete en komt nu voor het eerst aan de start in Nijmegen. In Leeds wist de 26-jarige atlete afgelopen jaar voor het eerst een wedstrijd uit de WK-serie te winnen. Ze kwam meermaals op het podium in de WK-serie en kroonde zich tot Nederlands kampioene. Bij de olympische triatlon haalde ze een elfde plaats op het individuele onderdeel. Met het Nederlandse team eindigde ze in de mixed relay als vierde. Bij de Alfa Laval Stevensloop test ze haar vorm op het looponderdeel. Het wedstrijdrecord staat hier op 34:07. Irene van Lieshout liep met 33:30 al eens ruim onder deze tijd. Zij won de 5 kilometer bij de eerste editie van de Alfa Laval Stevensloop en start nu op de 10 kilometer.

Mannen 10 kilometer

Ook het wedstrijdrecord op de 10 kilometer bij de mannen staat onder druk. Abdirahman Mohamed heeft zijn zinnen gezet op een snelle tijd onder de 30 minuten. De Team Zevenheuvelen-atleet liep vorig jaar al 14:03 op de 5000 meter. Concurrentie komt uit België van Laurens Vanderlinden en Frankrijk van Lucas Villechevrolle.

Sterke groep van Team Zevenheuvelen start op 5 kilometer

Op de 5 kilometer jaagt een grote groep atleten op een tijd onder de 15 minuten. Het wedstrijdrecord staat met 15:32 nu nog op naam van Luc Schout. Milan van der Meer voert met zijn persoonlijk record van 14:33 de startlijst aan. Hij krijgt gezelschap van een groot aantal teamgenoten bij Team Zevenheuvelen, waaronder Stefan Nillessen, Merlijn van der Velden, Martijn Wijnhoven, Marco Otten en Levi Janssen. Stefan Nillessen werd recent nog Nederlands kampioen op de 1500 meter indoor voor mannen onder 20 jaar, Merlijn van der Velden werd in hetzelfde weekend vierde op de 3000 meter. De mannen van Team Zevenheuvelen krijgen tegenstand van onder andere Arnhemmer Tom de Gelder, Messaoud Dardouri, Khalid Mokhtari en de jonge triatleet Mischa Hermans.

Bij de vrouwen gaat Famke Heinst op jacht naar het wedstrijdrecord van 17:05 van Roos Blokhuis. Op de baan liep de Arnhemse atlete al 16:21 en recent liet ze zien goed in vorm te zijn op de 10 kilometer in Valencia met een tijd van 34:27.

Breed topveld bij NK halve marathon

Zowel bij de vrouwen als de mannen wordt een mooie strijd verwacht bij het NK halve marathon. Olympiër en halve marathon debutante Maureen Koster krijgt concurrentie van een aantal sterke loopsters. Uit de regio doen Anne Luijten (Arnhem) en Ruth van der Meijden (Groesbeek) mee. Luijten maakt haar debuut, Van der Meijden liep in 2016 al 1:13:01. Ook Marcella Herzog, Tirza van der Wolf en Ineke van Koldam liepen eerder 1:13 en staan aan de start. Jacelyn Gruppen heeft een beste tijd van 1:12:39 achter haar naam staan en start ook.

Bij de mannen is Frank Futselaar (1:02:46) de snelste man op de startlijst. Naast de Arnhemmer komen er nog vier mannen uit de top tien van de Nederlandse halve marathon ranglijst van afgelopen jaar aan de start: Luuk Maas (1:03:31), Lucas Nieuweboer (1:04:44), Rik Goethals (1:04:59) en Manuel de Backer (1:05:20).

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Tilburg Ten Miles opent inschrijvingen voor 35e editie

Tilburg Ten Miles opent inschrijvingen voor 35e editie

De inschrijvingen voor de 35e editie van de CZ Tilburg Ten Miles, het gezelligste loopfeest van Midden-Brabant, zijn officieel geopend! Dit sportieve evenement vindt plaats op zaterdag 28 en zondag 29 september. Het belooft weer een weekend vol...

Nieuwe parcours Maastrichts Mooiste valt in de smaak

Nieuwe parcours Maastrichts Mooiste valt in de smaak

Op zondag 9 juni keert het gezelligste hardloopevenement van Maastricht weer terug naar de Van Hasseltkade en de Markt. Dit jaar met een vernieuwd parcours op de 10 Engelse Mijl waarbij deelnemers écht het mooiste van Maastricht ontdekken. Parcours...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!