Nederlands Kampioenschap Cross Country 2022
wederom in Tilburg

door 19 mrt, 2022Evenementen0 Reacties

SportSport

De Warandeloop Tilburg is trots en blij te kunnen berichten dat de Warandeloop 2022 wederom gastheer zal zijn van het Nederlands Kampioenschap Cross Country. Dit heeft de Atletiekunie donderdag bekendgemaakt. Dit betekent dat net als in 2021 ook dit jaar op 26 en 27 november a.s. de Nederlandse medailles voor het Cross Country seizoen 2022 in de Oude Warande / Stadsbos013 verdeeld zullen worden.

De Warandeloop Tilburg maakt onderdeel uit van het Nationaal Crosscircuit. Daarnaast is de Warandeloop opnieuw onderdeel van European Athletics Permit meetings en de prestigieuze World Athletics Cross Country Tour waarvoor atleten ranking punten verdienen.

In 2021 vond het NK Cross onder bijzondere omstandigheden vanwege de Corona maatregelen, zonder publiek, ook plaats in het Tilburgse Stadsbos 013. Het NK Cross voor 2022 zou aanvankelijk plaatsvinden in Nijverdal begin maart van dit jaar. Vanwege de onduidelijkheden rondom Corona in de aanloop besloot ASV Athletics de organisatie niet op zich te nemen.

Op 25, 26 en 27 november 2022 zal de 63 ste editie van de Warandeloop Tilburg, powered by Capi Europe plaatsvinden in de Oude Warande / Stadsbos 013 in Tilburg. De Warandeloop is een inclusief evenement, waar iedereen van 4 tot 80 wel een uitdaging kan vinden die past bij een gezonde leefstijl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Meppels bekendste run komt er weer aan

Meppels bekendste run komt er weer aan

Op zondag 4 juni gaat het jaarlijkse hardloopfeest in Meppel weer van start. De Scania Meppel City Run staat inmiddels bekend als de mooiste cityrun van Drenthe. Bijna 2500 deelnemers staan zondag aan de start tijdens de 10e Meppel City Run op het...

Maastrichts Mooiste maakt parcoursen bekend

Maastrichts Mooiste maakt parcoursen bekend

Op zondag 11 juni staat het grootste en gezelligste hardloopevenement van Maastricht op de agenda. Maastrichts Mooiste is al jaren een begrip in de stad en ieder jaar kijken duizenden deelnemers er weer naar uit om deel te nemen. Dit jaar heeft het...

38e Zevenheuvelenloop opent inschrijving

38e Zevenheuvelenloop opent inschrijving

De inschrijving van de 38e NN Zevenheuvelenloop op zaterdag 18 en zondag 19 november is geopend. Op zaterdagavond lopen de deelnemers aan de NN Zevenheuvelennacht 7 kilometer. Op zondag staat de herfstklassieker over 15 kilometer op het programma....

Pin It on Pinterest