.

Nederlands Kampioenschap Cross Country 2022
wederom in Tilburg

door 19 mrt, 2022Evenementen0 Reacties

SportSport

De Warandeloop Tilburg is trots en blij te kunnen berichten dat de Warandeloop 2022 wederom gastheer zal zijn van het Nederlands Kampioenschap Cross Country. Dit heeft de Atletiekunie donderdag bekendgemaakt. Dit betekent dat net als in 2021 ook dit jaar op 26 en 27 november a.s. de Nederlandse medailles voor het Cross Country seizoen 2022 in de Oude Warande / Stadsbos013 verdeeld zullen worden.

De Warandeloop Tilburg maakt onderdeel uit van het Nationaal Crosscircuit. Daarnaast is de Warandeloop opnieuw onderdeel van European Athletics Permit meetings en de prestigieuze World Athletics Cross Country Tour waarvoor atleten ranking punten verdienen.

In 2021 vond het NK Cross onder bijzondere omstandigheden vanwege de Corona maatregelen, zonder publiek, ook plaats in het Tilburgse Stadsbos 013. Het NK Cross voor 2022 zou aanvankelijk plaatsvinden in Nijverdal begin maart van dit jaar. Vanwege de onduidelijkheden rondom Corona in de aanloop besloot ASV Athletics de organisatie niet op zich te nemen.

Op 25, 26 en 27 november 2022 zal de 63 ste editie van de Warandeloop Tilburg, powered by Capi Europe plaatsvinden in de Oude Warande / Stadsbos 013 in Tilburg. De Warandeloop is een inclusief evenement, waar iedereen van 4 tot 80 wel een uitdaging kan vinden die past bij een gezonde leefstijl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Enschede Marathon wordt één grote ronde

Enschede Marathon wordt één grote ronde

Enschede Marathon blijft zich voortdurend vernieuwen. Een van de belangrijkste veranderingen is dat op zondag 16 april 2023, wanneer de 54e editie wordt georganiseerd, de Hele Marathon uit één grote ronde zal bestaan. “Daar doen we alle...

Divers programma bij nog duurzamere Zevenheuvelenloop

Divers programma bij nog duurzamere Zevenheuvelenloop

De Stichting Zevenheuvelenloop is klaar om ruim 24.000 lopers te ontvangen bij de 37e NN Zevenheuvelenloop. Onder de lopers bevinden zich onder andere debutant en ambassadeur van de stichting Mike Foppen en de Schotse topatlete Eilish McColgan. Zij...

Pin It on Pinterest