Zevenheuvelentrail en Zevenheuvelenhike op 10 en 11 september 2022

door 20 mrt, 2022Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024

De nieuwe evenementen van Stichting Zevenheuvelenloop, de Zevenheuvelentrail en de Zevenheuvelenhike, worden georganiseerd op zaterdag 10 en zondag 11 september. In overleg met de Provincie Gelderland en natuurbeheerorganisaties is gekozen voor deze datum die buiten het broedseizoen ligt. De inschrijving voor de Zevenheuvelentrail en Zevenheuvelenhike opent aanstaande maandag 21 maart.

De Zevenheuvelentrail en Zevenheuvelenhike stonden eerst gepland op zaterdag 14 en zondag 15 mei. Alexander Vandevelde, directeur Stichting Zevenheuvelenloop: “In de afgelopen corona-jaren is er veel veranderd in de natuur. We hebben daarom de tijd genomen om samen met de Provincie Gelderland en natuurbeheerders een passende datum te vinden en parcoursaanpassingen te doen. En dat is gelukt.”

Zevenheuvelentrail voor iedere hardloper

De Zevenheuvelentrail op zaterdag 10 september is de zwaarste trailrun van Nederland. De vele hoogtemeters, steile beklimmingen en onverharde bospaden maken de trail een uitdaging voor iedere hardloper. Lopers kunnen kiezen uit 7, 14, 21, 28 én 42 kilometer. Alle afstanden zijn uitstekend uitgepijld en onderweg zijn verschillende posten met drank en snacks ingericht. In Park Brakkenstein wacht een finishfestival met foodtrucks, barretjes, eettentjes en een DJ.

Marathon

De marathon-afstand is de eerste marathon die de Stichting Zevenheuvelenloop organiseert. De 42-kilometer lange trail telt bijna 1000 hoogtemeters. De marathonlopers lopen via Dekkerswald en De But naar het uitdagende Landgoed van Jurgens. Hierna maken ze de oversteek naar de Duivelsberg, waar de hoogtemeters elkaar snel opvolgen tot aan de Leemkuil. De kleurrijke wereld van Museumpark Orientalis zorgt voor afleiding tijdens de laatste loodjes voor de finish in Park Brakkenstein.

Zwaarste hike van Nederland

De Zevenheuvelenhike op zondag 11 september is voor iedereen die van wandelen en een uitdaging houdt en die iets nieuws wil proberen. De Zevenheuvelenhike is de zwaarste hike van Nederland en biedt een verbreding van het evenementenaanbod van de Stichting Zevenheuvelenloop. Het verschil met een wandeltocht is dat de hike een lange tocht is door de natuur over moeilijk begaanbare paden. Deelnemers komen veel smalle bospaadjes en heuvelachtig terrein tegen. Een goede voorbereiding is daarom aan te raden. Hikers kunnen kiezen uit afstanden van 7, 14, 21 en 28 kilometer.

Alexander Vandevelde, directeur Stichting Zevenheuvelenloop: “Met de Zevenheuvelenhike richten we ons op een nieuwe doelgroep zodat we nog meer mensen in beweging krijgen. Deelname aan de hike is een echte uitdaging en deelnemers hebben gegarandeerd vermoeide benen na een dag hiken op de trails.”

Inschrijven

De inschrijving van de Zevenheuvelentrail en Zevenheuvelenhike opent op maandag 21 maart via www.zevenheuvelentrail.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Utrecht Marathon groter dan ooit

Utrecht Marathon groter dan ooit

De spanning stijgt in Utrecht, want op zondag 19 mei vindt het grootste hardloopevenement van de stad plaats: de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park. Dit jaar is het evenement groter dan ooit met 14.000 inschrijvingen en een mooi...

Nieuwe parcours Maastrichts Mooiste valt in de smaak

Nieuwe parcours Maastrichts Mooiste valt in de smaak

Op zondag 9 juni keert het gezelligste hardloopevenement van Maastricht weer terug naar de Van Hasseltkade en de Markt. Dit jaar met een vernieuwd parcours op de 10 Engelse Mijl waarbij deelnemers écht het mooiste van Maastricht ontdekken. Parcours...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!