Zevenheuvelentrail en Zevenheuvelenhike op 10 en 11 september 2022

door 20 mrt, 2022Evenementen0 Reacties

Select 2022 - 2Select 2022 - 2

De nieuwe evenementen van Stichting Zevenheuvelenloop, de Zevenheuvelentrail en de Zevenheuvelenhike, worden georganiseerd op zaterdag 10 en zondag 11 september. In overleg met de Provincie Gelderland en natuurbeheerorganisaties is gekozen voor deze datum die buiten het broedseizoen ligt. De inschrijving voor de Zevenheuvelentrail en Zevenheuvelenhike opent aanstaande maandag 21 maart.

De Zevenheuvelentrail en Zevenheuvelenhike stonden eerst gepland op zaterdag 14 en zondag 15 mei. Alexander Vandevelde, directeur Stichting Zevenheuvelenloop: “In de afgelopen corona-jaren is er veel veranderd in de natuur. We hebben daarom de tijd genomen om samen met de Provincie Gelderland en natuurbeheerders een passende datum te vinden en parcoursaanpassingen te doen. En dat is gelukt.”

Zevenheuvelentrail voor iedere hardloper

De Zevenheuvelentrail op zaterdag 10 september is de zwaarste trailrun van Nederland. De vele hoogtemeters, steile beklimmingen en onverharde bospaden maken de trail een uitdaging voor iedere hardloper. Lopers kunnen kiezen uit 7, 14, 21, 28 én 42 kilometer. Alle afstanden zijn uitstekend uitgepijld en onderweg zijn verschillende posten met drank en snacks ingericht. In Park Brakkenstein wacht een finishfestival met foodtrucks, barretjes, eettentjes en een DJ.

Marathon

De marathon-afstand is de eerste marathon die de Stichting Zevenheuvelenloop organiseert. De 42-kilometer lange trail telt bijna 1000 hoogtemeters. De marathonlopers lopen via Dekkerswald en De But naar het uitdagende Landgoed van Jurgens. Hierna maken ze de oversteek naar de Duivelsberg, waar de hoogtemeters elkaar snel opvolgen tot aan de Leemkuil. De kleurrijke wereld van Museumpark Orientalis zorgt voor afleiding tijdens de laatste loodjes voor de finish in Park Brakkenstein.

Zwaarste hike van Nederland

De Zevenheuvelenhike op zondag 11 september is voor iedereen die van wandelen en een uitdaging houdt en die iets nieuws wil proberen. De Zevenheuvelenhike is de zwaarste hike van Nederland en biedt een verbreding van het evenementenaanbod van de Stichting Zevenheuvelenloop. Het verschil met een wandeltocht is dat de hike een lange tocht is door de natuur over moeilijk begaanbare paden. Deelnemers komen veel smalle bospaadjes en heuvelachtig terrein tegen. Een goede voorbereiding is daarom aan te raden. Hikers kunnen kiezen uit afstanden van 7, 14, 21 en 28 kilometer.

Alexander Vandevelde, directeur Stichting Zevenheuvelenloop: “Met de Zevenheuvelenhike richten we ons op een nieuwe doelgroep zodat we nog meer mensen in beweging krijgen. Deelname aan de hike is een echte uitdaging en deelnemers hebben gegarandeerd vermoeide benen na een dag hiken op de trails.”

Inschrijven

De inschrijving van de Zevenheuvelentrail en Zevenheuvelenhike opent op maandag 21 maart via www.zevenheuvelentrail.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Makkelijker afvallen met de juiste kennis.


Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Meppels bekendste run komt er eindelijk weer aan

Meppels bekendste run komt er eindelijk weer aan

Op zondag 22 mei gaat na twee jaar het hardloopfeest in Meppel weer van start. De Scania Meppel City Run staat inmiddels bekend als de mooiste cityrun van Drenthe. Een historisch aantal renners staan zondag 22 mei aan de start tijdens de 9e Meppel...

Hardlooptip: Almere City Run op 26 juni

Hardlooptip: Almere City Run op 26 juni

Over minder dan twee maanden is het al zo ver: de Almere City Run op 26 juni. Na de succesvolle jubileum editie en de virtuele editie in 2021 belooft het ook dit jaar weer een feest te worden in Almere. Op zondag 26 juni komen beginnende en meer...

Enschede Marathon: nagenieten en vooruitkijken

Enschede Marathon: nagenieten en vooruitkijken

Een kleine drie weken na de succesvolle jubileumeditie van Enschede Marathon is de aftermovie klaar. En dat is heerlijk nagenieten, zegt Sandra Melief, directeur Enschede Marathon. “Want wat een feest was het! Tegelijk blikken we natuurlijk ook...

Pin It on Pinterest