Podcast De Pacer: Een marathonvoorbereiding in vijf maanden: gekkenwerk of niet?

door 30 mrt, 2022Podcasts0 Reacties

SportSport

We volgen de Hardlooppodcast De Pacer, door loopliefhebbers Pim Bijl en Eric Brommert. We zullen de leukste podcast van hen met jullie delen. Deze keer hebben zij over een marathon voorbereiding van 5 maanden van 0 tot 42 kilometer.

In vijf maanden van 0 naar ruim 42 kilometer: kan dat? Elgin Herfst en Nick de Jong gingen de uitdaging aan, trainend op de schema’s van Pim Bijl, met de Marathon Rotterdam op 10 april als doel. 

Beiden waren in hun jeugd sprinters, maar liepen de laatste jaren niet. Maar die marathon moest en zou van zijn bucketlist, vond Elgin. Hij haalde zijn vriend over tijdens een avond vol bier en bruine rum en daarna begon het trainen. 

Over anderhalve week staan de Rotterdammers aan de start van de marathon in hun eigen stad. Ze vertellen in deze aflevering over alles waar ze als beginnend langeafstandslopers letterlijk tegenaanliepen: blaren, likdoorns, een hongerklop, mislukte pogingen te stoppen met roken. Enkel-, scheen- en knieklachten, de kramp bij de lange duurloop, het katerloopje en de twijfels. Makkelijk was het allesbehalve, maar de twee bleken doorzetters en gaven niet op. Inmiddels komt de marathon zelfs in dromen voorbij. Het wordt hoog tijd voor het startschot.

Veel luister plezier!

Tags: De Pacer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Podcast De Pacer: De 100 kilometer van Piet Wiersma

Podcast De Pacer: De 100 kilometer van Piet Wiersma

We volgen de Hardlooppodcast De Pacer, door loopliefhebbers Pim Bijl en Eric Brommert. We zullen de leukste podcast van hen met jullie delen. Deze keer hebben zij het over de 100 kilometer van Piet Wiersma tijdens de WK 100 kilometer. "Op de WK 100...

Pin It on Pinterest