Inschrijving zesde editie De Halve van de Haar is geopend

door 1 apr, 2022Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
De Halve van de Haar

Na een lange periode van wachten wegens de COVID-19 maatregelen is de zesde editie van De Kasteelloop de Halve van de Haar nu opnieuw geopend. Het hardloopevent voor jong en oud zal plaatsvinden op zaterdag 11 juni 2022. Met de heropening van vandaag keert De Halve van de Haar hiermee terug als gezelligste en mooiste hardloopevent van Midden-Nederland. De startbewijzen van de deelnemers die zich al hadden ingeschreven blijven geldig voor deze editie.

Prachtige parcoursen voor iedereen

De deelnemers worden dit jaar ontvangen in de Kasteeltuinen. Dit biedt de lopers een prachtig uitzicht op Kasteel de Haar terwijl ze zich voorbereiden op hun sportieve uitdaging. Met een uniek parcours door het park en de tuinen van Kasteel de Haar staat De Halve van De Haar garant voor het mooiste loopevenement van Midden-Nederland. Onderweg genieten de deelnemers van de muzikale animatie en de prachtige natuur. Je loopt langs wateren, over groene lanen en langs ophaalbruggen, met als hoogtepunt de torens van het Kasteel. Kasteelloop De Halve van De Haar kent diverse onderdelen voor jong en oud: halve marathon, 10 km, 5 km en jeugdlopen; voor ieder wat wils.

De jeugdlopen worden dit jaar in een nieuw jasje gestoken. Jonge sportievelingen kunnen kiezen voor het onderdeel ‘Prinsen en Prinsessenloop’ (1 km) en het onderdeel ‘Ridders en Jongvrouwen loop’ (2 km).

Programma

Het programma van de Kasteelloop De Halve van De Haar ziet er als volgt uit:

  • 17.30 uur: Prinsen en Prinsessenloop 1 km
  • 17.45 uur: Ridders en Jonkvrouwenloop 2 km
  • 18.00 uur: De Vijf van De Haar
  • 18.30 uur: De Tien van De Haar
  • 19.45 uur: De Halve van De Haar

Kasteel de Haar

Kasteel de Haar is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland. Het Middeleeuwse kasteel kenmerkt zich door de rijke en extravagante geschiedenis en de vele bijzondere verhalen die achter de kasteelmuren schuil gaan. Kasteel de Haar geeft een uniek inzicht in het flamboyante leven van de familie van Zuylen in de 20e eeuw. Met de Kasteelloop De Halve van De Haar worden het bijzondere kasteel, het prachtige park en de natuurrijke omgeving van Haarzuilens sportief omarmt.

Goede doel

Natuurmonument is deze editie het goede doel van De Halve van de Haar. Als hardloper of wandelaar beweeg je graag in de natuur. De natuur geeft ons ruimte om te ontspannen en te genieten. Maar onze natuur is niet vanzelfsprekend en moeten we behouden en beschermen. Daarom steunen wij Natuurmonumenten en vragen we jou hetzelfde te doen. Doneer en ontvang de groene veters waarmee jij laat zien dat je de natuur support.

Inschrijven

Inschrijven is met ingang van vandaag mogelijk via de website www.dehalvevandehaar.nl. Op deze website vind je alle informatie over de afstanden, het programma en het parcours.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Enschede Mazars halve marathon inmiddels uitverkocht

Enschede Mazars halve marathon inmiddels uitverkocht

Met nog zo’n anderhalve week te gaan voordat op zondag 21 april Enschede Marathon van start gaat, kan de organisatie nu al spreken van een recordaantal inschrijvingen. Per vandaag is de Mazars halve marathon zelfs uitverkocht. “En voor de andere...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest