Marathon Rotterdam start zaterdag koud en zondag waarschijnlijk droog en ideaal hardloopweer

door 6 apr, 2022Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Marathon Rotterdam

De Marathon Rotterdam start zaterdag koud met een gevoelstemperatuur van een graad of 4 en een (winterse) bui kan het nog kouder maken. Met een beetje geluk trekken de buien net langs het parcours en dan is het met 9 graden goed hardloopweer. Zondag is het met 12 graden minder koud en blijft het waarschijnlijk droog. Er zijn zonnige perioden, maar zo stralend als de editie vorig jaar oktober wordt het niet.

De Marathon Rotterdam begint behoorlijk fris. Zaterdagmiddag is het tijdens de Kids Runs in de havenstad zo’n 9 graden en daarmee is het kouder dan normaal. Gemiddeld is het deze tijd van het jaar in Rotterdam 13 graden. Een matige noordwestenwind maakt het nog wat kouder en voor het gevoel is het een graad of 4. Daarmee is het behoorlijk fris als je in het startvak staat te wachten, maar eenmaal onderweg is het voor de jeugdige deelnemers waarschijnlijk minder koud dan voor toeschouwers aan de kant van het parcours.
Het is wisselvallig weer met droge perioden waarin de zon schijnt, maar ook komt het tot enkele buien. Behalve regen is er ook kans op wat hagel. Als je dus een bui treft wordt het wel even bikkelen, maar verder is het goed hardloopweer met weercijfer 9.

Iets warmer en zonniger

De lopers op zondag hebben nog beter weer, want het blijft waarschijnlijk droog. In de vroege ochtend is het wel kouder dan op zaterdag met 4-5 graden en een gevoelstemperatuur van een graad of 2. Er staat niet veel wind en daardoor krijgt je het tijdens het rennen makkelijk warm.

In de middag steekt een matige zuidwestenwind op en stijgt de temperatuur naar een graad of 12. Daarmee is het niet heel koud en is er ook geen kans op oververhitting. Er zijn wolkenvelden en zonnige perioden. Het hardloopweercijfer is dan ook een 10!

Vorige editie verliep droog

Vorig jaar verliep de Marathon Rotterdam zo goed als droog. Op zaterdag 23 oktober was het geheel bewolkt en werd het 12,7 graden. Zondag was het stralend weer en werd het 13,6 graden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!