Hardloophelden rennen om geld in te zamelen voor diabetesonderzoek

door 9 apr, 2022Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
New York mini Marathon Rotterdam

Voor veel hardlopers is deelnemen aan de New York Marathon de ultieme droom. Op zaterdag 14 mei organiseert het Diabetes Fonds in Rotterdam een miniversie van ’s werelds beroemdste hardloopevenement: de New York Mini Marathon. Dit om aandacht te vragen voor diabetes en geld in te zamelen voor onderzoek om genezing een stap dichterbij te brengen. Een diabetesvrij leven: dát is de ultieme droom van mensen met diabetes. Bijna 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes en elke week komen daar duizend mensen bij.Diabetes heeft een enorme impact op de kwaliteit van leven van mensen. Zowel bij type 1 als type 2 bestaat een verhoogd risico op ernstige gezondheidsproblemen. Inschrijven voor de New York Mini Marathon kan via nymm.nl.

Tijdens deze run gaat het niet alleen om persoonlijke prestaties, maar ook om met elkaar de droom van genezing van diabetes dichterbij te halen. Onze missie is een toekomst waarin iedereen vrij is van diabetes. Om dat te verwezenlijken, doen wij onderzoek om diabetes te voorkomen en te genezen. De opbrengsten van de New York Mini Marathon zijn voor dat onderzoek bestemd. Door te rennen en te doneren, helpen mensen onze gezamenlijke droom dichterbij te brengen. We zijn trots op al die hardlopers, van jong tot oud en met of zonder hardloopervaring, die zich samen met ons inzetten voor dit doel. Ook ik ren 14 mei mee en kijk enorm uit naar deze dag”, aldus Diena Halbertsma, directeur Diabetes Fonds.

Het New York Marathon-gevoel beleven

Het Diabetes Fonds haalt New York naar de Havenstad. Voor een dag wanen deelnemers zich in de ‘Big Apple’. Ze rennen tussen de wolkenkrabbers, langs de Maas en over de Erasmusbrug. Meedoen aan de New York Mini Marathon kan individueel of als team, samen met collega’s, familie of vrienden. Lopers kunnen kiezen uit 4.2, 10.5 of 21 kilometer. De New York Mini Marathon is geen officiële wedstrijd en het parcours is niet volledig afgezet. Speciaal voor de kinderen van vier tot twaalf jaar is er de Kidsrun. Dit parcours van 420 meter lang is bij het start- en finishterrein en bestaat uit uitdagende obstakels en spellen onderweg. Welke afstand je ook rent, deelnemers kunnen een mooie dag verwachten vol aanmoediging, muziek en gezelligheid langs de route en op het terrein.

Hardloophelden gezocht. Meld je aan!

Het doel is om zo veel mogelijk geld op te halen voor diabetesonderzoek. De teller staat al op € 74.000. Dat komt door de inzet van de ruim 70 teams en 550 deelnemers die zich al hebben ingeschreven. Help jij ook mee om onze gezamenlijke droom dichterbij te halen? Meld je aan als deelnemer of als sponsor voor de New York Mini Marathon op www.newyorkminimarathon.nl. Om als loper van de 4.2, 10.5 of 21 kilometer route mee te doen, betaal je € 27,50 inschrijfgeld. Het inschrijfgeld voor de Kidsrun bedraagt € 10. Het evenement heeft een maximum aantal deelnemers.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

Morgen de laatste dag van de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL aan de start van de estafette races en Noah Schutte aa de start van de 10.000 meter. Bekijk je het schema via je telefoon? Kantel dan je scherm om het extra goed te kunnen zien! Dag 6:...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 4

Morgen dag 4 van de EK Atletiek in Rome met Tasa Jiya Die uitkomt op de 200 meter en Noah Baltus op de 1.500 meter. Ook staan Femke Bol, Cathelijn Peeters en Nick Smidt aan de start van de 400 meter horden. Bekijk je het schema via je telefoon?...

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Op 16 juni 2024 was Almere weer het decor voor de Yanmar Almere City Run. Tijdens deze 13e editie stonden ruim 2.400 deelnemers aan de start. Het wisselvallige weer kon de pret niet drukken bij zowel deelnemers als toeschouwers. De Esplanade werd...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!