Podcast De Pacer: Abdi & Abdi, vrienden voor het leven

door 9 apr, 2022Podcasts0 Reacties

We volgen de Hardlooppodcast De Pacer, door loopliefhebbers Pim Bijl en Eric Brommert. We zullen de leukste podcast van hen met jullie delen. Deze keer hebben zij over de vrienden Abdi en Abdi die zondag de Marathon van Rotterdam samen gaan lopen.

“Met hun sprint naar het zilver en brons op de Spelen veroverden Bashir Abdi en Abdi Nageeye de wereld. De Pacer bracht de Belg en Nederlander in aanloop naar hun Marathon Rotterdam samen voor een interview over die olympische sprint, hun bijzondere vriendschap en hun plannen in geboorteland Somalië. Over de ambities voor de Coolsingel en de betekenis van de marathon wordt uiteraard ook gesproken.

Zij aan zij op een bank in het atletenhotel waar de Europees recordhouder en de Nederlands recordhouder deze dagen overnachten slaan de twee ook zijwegen in. Want: waarom spendeerde Bashir zoveel uren in een zwembad? Wanneer ergeren ze zich aan elkaar? Waarom komen Ethiopische coaches tegenwoordig bij hun trainingen spieken? En hoe zorg je er tijdens de marathon voor dat de pijn in gedachten verdwijnt? 

Geniet van het gesprek met deze twee boezemvrienden en recordhouders. Voor gesprekspartners Pim Bijl en Eric Brommert kwam in elk geval een langgekoesterde wens in vervulling. De heren strikken blijkt nog niet zo eenvoudig, loopnomaden als ze zijn, vaak verblijvend op grote hoogte in een ander continent, maar nu zaten ze toch echt boven de microfoons, op nog geen kilometer van de start zondag bij de Marathon Rotterdam.”

Veel luisterplezier!

Tags: De Pacer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops
Yoga voor hardlopers

Lees ook

Podcast De Pacer: Marathonanekdotes uit Athene

Podcast De Pacer: Marathonanekdotes uit Athene

We volgen de Hardlooppodcast De Pacer, door loopliefhebbers Pim Bijl en Eric Brommert. We zullen de leukste podcast van hen met jullie delen. Deze keer hebben zij het over de Athene Marathon. De Pacer zocht de historie en het sentiment op bij de...

Pin It on Pinterest