Abdi Nageeye verpulvert zijn eigen Nederlands record en wint de Marathon Rotterdam

door 10 apr, 2022Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Abdi Nageeye wint Marathon Rotterdam 2022
Foto: NN Running Team

Tijdens de NN Marathon Rotterdam heeft NN Running Team-atleet Abdi Nageeye vandaag zijn eigen Nederlandse record aangescherpt en in Rotterdam een historische overwinning veiliggesteld. Het record staat nu op 2:04:56. De 33-jarige atleet stelde het Nederlands record eerder in 2019, ook tijdens de NN Marathon Rotterdam, op 2:06:17.

Abdi Nageeye is daarmee de eerste Nederlandse winnaar in de geschiedenis van de NN Marathon Rotterdam. In een spannende strijd om de winst met NN Running Teamgenoot Leul Gebresilase, die uiteindelijk tweede werd, trok Abdi aan het langste eind. 

Vorig jaar augustus leverde Nageeye ook al een geweldige prestatie door tijdens de Olympische Spelen van Tokyo een zilveren medaille te veroveren op het onderdeel marathon.

“Ik ging erin geloven rond kilometer 35. De benen voelden goed. Ik dacht: jij gaat mij er niet uitsprinten, ik had zoveel vertrouwen. Mijn benen zijn nooit in de verzuring gekomen. Het is echt een droom die uitkomt.”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Toptijd Mike Foppen bij Seven Hills Record Run

Toptijd Mike Foppen bij Seven Hills Record Run

Foto: Tijn Dekkers Mike Foppen heeft in zijn thuisstad de Seven Hills Record Run gewonnen. Hij deed dit in een persoonlijk record van 13:28. In een spannende eindsprint wist hij vier andere atleten nipt voor te blijven. Nils Voigt liep in het...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest