NN Running Team-atleet Nienke Brinkman tweede in een nationaal record tijdens de Marathon Rotterdam

door 10 apr, 2022Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Nienke Brinkman verbeterd Nederlands Record tijdens Marathon Rotterdam
Foto: NN Running Team

NN Running Team-atleet Nienke Brinkman heeft een nationaal record gelopen tijdens de NN Marathon Rotterdam. Brinkman noteerde vandaag een tijd van 2:22:51 en verbeterde het oude record uit 2012, dat met een tijd van 2:23:43 op naam stond van Lornah Kiplagat. De 28-jarige Brinkman begon pas in 2020 met hardlopen en maakte in korte tijd een enorme groei door.

De NN Marathon Rotterdam werd gewonnen door Haven Hailu, ook uitkomend voor het NN Running Team, in een tijd van 2:22:01.

Nienke Brinkman begon pas tijdens de eerste lockdown in 2020 met hardlopen in de hoop wat stress te verlichten. Waar ze in haar jongere jaren opviel vanwege haar hockeytalent, ontdekte ze tijdens de lockdown haar passie voor hardlopen. Ze rende de TCS Amsterdam Marathon virtueel en verraste met een tijd van 2:39. Naast een overwinning in Zermatt tijdens een trail run en een 2:26:34 in Valencia in 2021 mag Brinkman zich nu ook de snelste Nederlandse ooit noemen op de klassieke afstand van 42 kilometer en 195 meter. 

“Dit had ik niet verwacht. We gingen weg op nationaal recordtempo, maar ik had de laatste dagen wel twijfels. Ik had gelukkig geweldige hazen. Het is echt een droom. Sport is belangrijk in mijn leven en ik wil daar volle bak voor gaan.”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!