NN Running Team-atleet Nienke Brinkman tweede in een nationaal record tijdens de Marathon Rotterdam

door 10 apr, 2022Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl
Nienke Brinkman verbeterd Nederlands Record tijdens Marathon Rotterdam
Foto: NN Running Team

NN Running Team-atleet Nienke Brinkman heeft een nationaal record gelopen tijdens de NN Marathon Rotterdam. Brinkman noteerde vandaag een tijd van 2:22:51 en verbeterde het oude record uit 2012, dat met een tijd van 2:23:43 op naam stond van Lornah Kiplagat. De 28-jarige Brinkman begon pas in 2020 met hardlopen en maakte in korte tijd een enorme groei door.

De NN Marathon Rotterdam werd gewonnen door Haven Hailu, ook uitkomend voor het NN Running Team, in een tijd van 2:22:01.

Nienke Brinkman begon pas tijdens de eerste lockdown in 2020 met hardlopen in de hoop wat stress te verlichten. Waar ze in haar jongere jaren opviel vanwege haar hockeytalent, ontdekte ze tijdens de lockdown haar passie voor hardlopen. Ze rende de TCS Amsterdam Marathon virtueel en verraste met een tijd van 2:39. Naast een overwinning in Zermatt tijdens een trail run en een 2:26:34 in Valencia in 2021 mag Brinkman zich nu ook de snelste Nederlandse ooit noemen op de klassieke afstand van 42 kilometer en 195 meter. 

“Dit had ik niet verwacht. We gingen weg op nationaal recordtempo, maar ik had de laatste dagen wel twijfels. Ik had gelukkig geweldige hazen. Het is echt een droom. Sport is belangrijk in mijn leven en ik wil daar volle bak voor gaan.”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Foto: Atletiekunie Het jaar 2023 was een mooi atletiek jaar, het einde daarvan is bijna in zicht en dat betekent dat we de komende tijd kunnen gaan terugblikken. We gaan de individuele prestaties van onze Nederlandse atleten nog eens goed bekijken....

Pin It on Pinterest