Hogeschool Inholland stapt in bij Alkmaar City Run by night

door 25 apr, 2022Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Alkmaar City Run by Night

Hogeschool Inholland is een samenwerking aangegaan met sportorganisatie Le Champion om als partner betrokken te zijn bij de Alkmaar City Run by night. Bij het gezelligste hardloopfeestje van Alkmaar op woensdagavond 25 mei gaan studenten een belangrijke rol spelen. Daarnaast wordt het bekende Waagplein omgedoopt tot het Inholland-Plein, waar samen met deelnemers, toeschouwers en een DJ een feestje wordt gemaakt. 

Beide partijen zetten hoog in op het gebied van gezondheid en vitaliteit. Het is dan ook een uitgelezen kans om samen op te trekken in de kaasstad van Nederland. Met de inzet van Hogeschool Inholland bij de Alkmaar City Run by night worden er daarmee nog meer jonge mensen geïnspireerd om te gaan hardlopen. Jaarlijks ziet organisator Le Champion veel jonge hardlopers aan de start staan van de Alkmaar City Run by night.

Wie deze avond over het Waagplein loopt, zal extra energie krijgen bij het Inholland-Plein. Het hele Waagplein wordt hier omgedoopt en deelnemers en toeschouwers kunnen hier een feestje vieren op de beats van de DJ. De komende jaren zal de samenwerking zich verder gaan uitbreiden op meerdere vlakken. Zo gaan er onder andere studenten stagelopen bij één van de grootste sportorganisaties van Nederland.

Alkmaar City Run by night

Na twee jaar stilte, wordt het op woensdagavond 25 mei, de dag voor Hemelvaartsdag, weer een onvergetelijke avond waarbij de binnenstad van Alkmaar eindelijk weer wordt omgetoverd tot een hardloopparadijs. Deelnemers kunnen meedoen aan de 5 of 10 km, die nabij het Canadaplein start. Het versierde en verlichte parcours, het juichende publiek en de diverse ‘cheering zones’ geven de lopers een boost richting de finish. Daarna kan er tijdens Swinging Night met een medaille om de nek geproost worden op iedere prestatie.

Inschrijven

Inschrijven is mogelijk tot de limiet van 10.000 deelnemers is bereikt. De 5 en 10 km staat zowel voor individuele hardlopers als de Business Run op het programma. Daarnaast is ook de Rollebol Kids Run. Kijk voor meer informatie en inschrijven op alkmaarcityrun.nl

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

Morgen de laatste dag van de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL aan de start van de estafette races en Noah Schutte aa de start van de 10.000 meter. Bekijk je het schema via je telefoon? Kantel dan je scherm om het extra goed te kunnen zien! Dag 6:...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 4

Morgen dag 4 van de EK Atletiek in Rome met Tasa Jiya Die uitkomt op de 200 meter en Noah Baltus op de 1.500 meter. Ook staan Femke Bol, Cathelijn Peeters en Nick Smidt aan de start van de 400 meter horden. Bekijk je het schema via je telefoon?...

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Op 16 juni 2024 was Almere weer het decor voor de Yanmar Almere City Run. Tijdens deze 13e editie stonden ruim 2.400 deelnemers aan de start. Het wisselvallige weer kon de pret niet drukken bij zowel deelnemers als toeschouwers. De Esplanade werd...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!