ASICS lanceert geupgrade METASPEED™+ serie hardloopschoenen

door 29 apr, 2022Kleding en schoenen, Schoenen0 Reacties

Select 2024Select 2024

ASICS lanceert de nieuwste modellen hardloopschoenen van de recordbrekende METASPEED™+ serie, waarmee ze de prestaties van hun productpersonalisatie naar een hoger niveau tillen. Gebaseerd op het succes van de eerste METASPEED™ hardloopschoenen die in 2021 werden geïntroduceerd, heeft ASICS gebruik gemaakt van gegevens die zijn verzameld via topatleten om het productdesign te verfijnen. Het verbeterde ontwerp zorgt dat deze geschikt is voor de twee voornaamste hardloopstijlen, zodat elke loper de beste prestaties en de snelste tijden ooit kan neerzetten. Het merk introduceert de METASPEED™ EDGE+ en de METASPEED™ SKY+ schoenen.

ASICS METASPEED

METASPEED™+ series – personalisatie op hoger niveau

Sinds de lancering hebben METASPEED™ schoenen top hardlopers geholpen om prijzen te winnen bij internationale wedstrijden, waaronder gouden medailles bij zowel de mannen- als vrouwentriathlon in Tokyo 2020. Daarnaast hebben deze hardloopschoenen meer dan tweehonderd persoonlijke records verbroken, en dat aantal loopt nog op.

Het unieke design van het METASPEED™ SKY+ model voor lopers met een lang looppatroon, ook wel bekend als STRIDE-stijl, en het METASPEED™ EDGE+ model voor lopers met een kort looppatroon, ook wel bekend als CADENCE-stijl, is wederom gebaseerd op een belangrijk inzicht van wetenschappers aan het ASICS Institute of Sport Science (ISS). Atleten presteren beter wanneer ze lopen in schoenen die geoptimaliseerd zijn voor hun persoonlijke loopstijl. Hierom heeft ASICS opnieuw twee modellen ontworpen zodat iedereen de kans krijgt om sneller te lopen.

Beide modellen hebben nu een groter volume FF BLAST™ TURBO foam en een meer gerichte plaatsing van de carbonplaten in de hardloopschoen om ervoor te zorgen dat lopers hun paslengte kunnen vergroten en meer snelheid kunnen opbouwen. Dit alles op een manier die het beste aansluit bij hun loopstijl.

Sportwetenschappers van het ISS konden meten dat deze productverbeteringen topatleten hebben voorzien van schoenen die meer geschikt zijn voor de twee meest voorkomende loopstijlen, met als resultaat verbeterde prestaties. Uit de eerste onderzoeken bleek al dat de METASPEED™ SKY+ en EDGE+ de loopefficiëntie met meer dan 2% hebben verhoogd in vergelijking met de traditionele racemodellen van ASICS¹.

ASICS METASPEED

METASPEED™ SKY+

De METASPEED™+ SKY raceschoen is ontworpen om hardlopers te ondersteunen sneller te gaan door hun paslengte aanzienlijk te verlengen. STRIDE-lopers nemen een langere pas zodra ze hun snelheid verhogen. Dankzij een energiek FF BLAST TURBO foam en een voortstuwende carbonplaat die nauwkeurig is afgestemd op meer bounce-back, kunnen lopers die deze schoenen dragen meer energie besparen en hun tempo in de latere fasen van de wedstrijd vasthouden.

De METASPEED™ SKY+ schoen is verkrijgbaar vanaf 14 juni 2022.

ASICS METASPEED™ SKY+

METASPEED™ EDGE+

De METASPEED™ EDGE+ raceschoen is ontworpen om CADENCE-lopers te helpen sneller te gaan door de paslengte te verlengen en hen tegelijkertijd in staat te stellen de cadans gemakkelijker te controleren. Hardlopers die deze schoenen dragen, ervaren een razendsnel gevoel onder hun voeten dankzij het energieke schuim van de middenzool en een voortstuwende carbonplaat die op de juiste plaats is aangebracht voor een efficiëntere loopbeweging. Hierdoor is het verlengen van hun pas en energiebesparing mogelijk, terwijl ze hun looptempo onder controle houden.

ASICS METASPEED™ EDGE+

De METASPEED™+ serie is ontwikkeld en getest samen met enkele van ’s werelds beste atleten. Eilish McColgan testte een vroeg prototype tijdens de Ras Al Khaimah Halve Marathon van 2022 en zette een persoonlijk en Brits record neer van 1 uur, 6 minuten en 26 seconden, waarmee ze het vorige record met 21 seconden verbeterde. Atleten als Julien Wanders en Mekdes Woldu hebben met de prototypes ook al records neergezet en zijn voor nog meer successen gegaan tijdens de META : Time : Trials.

META : Time : Trials – Nieuwe tijden komen eraan

De METASPEED™+ modellen zijn onthuld tijdens ASICS’ META : Time : Trials, een belangrijk evenement in de geschiedenis van ASICS in Málaga, Spanje. Geïnspireerd door de tijdritten van de Tour de France, daagde de World Athletics-gecertificeerde META : Time : Trials de topatleten van ASICS uit om elkaar te pushen hun snelste tijden ooit te lopen over een reeks race afstanden. Het evenement bood een optimale gelegenheid om de nieuwe modellen te testen.

President, CEO en COO en Representative Director van ASICS, Yasuhito Hirota, zei: “Bij ASICS worden we gedreven door ons basisprincipe: we willen iedereen helpen om via sport een gezonde geest in een gezond lichaam te bereiken. De kern van deze filosofie is een standvastig geloof in de kracht van design waarbij de mens centraal staat om producten te creëren die de perfecte balans bieden tussen topprestaties en bescherming voor elk soort atleet. Dit wordt benadrukt door de METASPEED ™+ waar onze ervaring met een breed scala aan gegevens en het succes van ons debuutproduct in de internationale competitie onze toewijding aan voortdurende productontwikkeling heeft versterkt. Als gevolg daarvan hebben we productpersonalisatie naar een hoger niveau getild om onze zoektocht voort te zetten om atleten te helpen meer persoonlijke records te verbreken in 2022. 


De META: Time : Trials van dit jaar en de lancering van de METASPEED™+ serie bevestigen onze continue toewijding om topatleten een podium te bieden hun potentieel te bereiken, terwijl ASICS’ positie als pionier op het gebied van innovatie in de hardloopsector behouden blijft.


  1. Gebaseerd op onderzoek uitgevoerd door het ASICS Institute of Sport Science in januari 2021, waaruit bleek dat STRIDE-lopers beter presteren in METASPEED™ Sky en Cadence-lopers in METASPEED™ Edge.
  2. Gebaseerd op onderzoek uitgevoerd door het ASICS Institute of Sport Science in januari 2021. De berekening is gebaseerd op het gemiddelde aantal stappen dat Stride-lopers zetten wanneer zij de METASPEED™ Sky-schoen dragen in de loop van een marathon, vergeleken met de vorige topwedstrijdschoen van ASICS, METARACER™. 
Tags: ASICS

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

ASICS lanceert de GEL-KAYANO 31

ASICS lanceert de GEL-KAYANO 31

ASICS lanceert de GEL-KAYANO™ 31. Het verbeterde bovenwerk van deze laatste toevoeging aan het assortiment zorgt voor een optimaal comfortabele run. Hardlopers worden door het nieuwste model van de GEL-KAYANO™ bij elke stap ondersteund.  De...

Mizuno lanceert gloednieuwe supertrainer NEO VISTA

Mizuno lanceert gloednieuwe supertrainer NEO VISTA

De splinternieuwe Mizuno NEO VISTA is gemaakt voor swift running. Dat is hardlopen met een soepele, moeiteloze tred voor extra snelheid. De hardloopschoen is ontworpen als een dagelijkse supertrainer op basis van Mizuno’s nieuwste technologieën...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!