Dafne Schippers verrast met start FBK Games

door 11 mei, 2022Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Dafne Schippers tijdens FBK Games 2019
Dafne Schippers tijdens FBK Games 2019. Foto: FBK Games

Dafne Schippers start op Pinkstermaandag 6 juni bij de FBK Games in Hengelo op de 100 meter. Het wordt één van de eerste wedstrijden van de tweevoudig wereldkampioene op de 200 meter sinds de Olympische Spelen van augustus 2021. Onder haar nieuwe coach Wigert Thunnissen, die sinds eind oktober 2021 met Schippers werkt, heeft de atlete de afgelopen zes maanden hard gewerkt om wedstrijdfit te geraken.

Dafne Schippers: ‘Mooie stappen gemaakt’

Schippers: “Ik heb samen met een nieuw team van krachttrainers en Wigert ongelofelijk hard en in detail gewerkt aan mijn herstel om geleidelijk weer wedstrijdfit te worden. We hebben mooie stappen gemaakt.” En over de FBK Games: “Ik heb veel zin om weer aan de start in Hengelo staan. Ik heb zo veel mooie herinneringen aan de FBK Games en het is gewoon lekker om weer voor thuispubliek te lopen. Dat geeft me altijd wat extra’s.”

Ellen van Langen, meeting director van de FBK Games: “Ik ben ontzettend blij dat Dafne opnieuw gekozen heeft voor de FBK Games. Het is even geleden dat de atletiekwereld haar in actie heeft gezien en ik verwacht dan ook een heel enthousiast thuispubliek om Dafne weer te zien schitteren.”

Dafne Schippers is, naast Femke Bol op de 400 meter horden en wereldrecordhouder polsstokhoogspringen Mondo Duplantis, de derde grote naam die bekendgemaakt wordt.

De FBK Games is de enige internationale topatletiekwedstrijd in Nederland en maakt deel uit van de World Athletics Continental Tour Gold, een wedstrijdencyclus van twaalf wedstrijden.

Ticket verkoop

De ticketverkoop is gestart, tickets zijn te verkrijgen via www.fbkgames.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Tilburg Ten Miles opent inschrijvingen voor 35e editie

Tilburg Ten Miles opent inschrijvingen voor 35e editie

De inschrijvingen voor de 35e editie van de CZ Tilburg Ten Miles, het gezelligste loopfeest van Midden-Brabant, zijn officieel geopend! Dit sportieve evenement vindt plaats op zaterdag 28 en zondag 29 september. Het belooft weer een weekend vol...

Nieuwe parcours Maastrichts Mooiste valt in de smaak

Nieuwe parcours Maastrichts Mooiste valt in de smaak

Op zondag 9 juni keert het gezelligste hardloopevenement van Maastricht weer terug naar de Van Hasseltkade en de Markt. Dit jaar met een vernieuwd parcours op de 10 Engelse Mijl waarbij deelnemers écht het mooiste van Maastricht ontdekken. Parcours...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!