Dafne Schippers verrast met start FBK Games

door 11 mei, 2022Evenementen0 Reacties

Pre-Zomer Pre-Zomer
Dafne Schippers tijdens FBK Games 2019
Dafne Schippers tijdens FBK Games 2019. Foto: FBK Games

Dafne Schippers start op Pinkstermaandag 6 juni bij de FBK Games in Hengelo op de 100 meter. Het wordt één van de eerste wedstrijden van de tweevoudig wereldkampioene op de 200 meter sinds de Olympische Spelen van augustus 2021. Onder haar nieuwe coach Wigert Thunnissen, die sinds eind oktober 2021 met Schippers werkt, heeft de atlete de afgelopen zes maanden hard gewerkt om wedstrijdfit te geraken.

Dafne Schippers: ‘Mooie stappen gemaakt’

Schippers: “Ik heb samen met een nieuw team van krachttrainers en Wigert ongelofelijk hard en in detail gewerkt aan mijn herstel om geleidelijk weer wedstrijdfit te worden. We hebben mooie stappen gemaakt.” En over de FBK Games: “Ik heb veel zin om weer aan de start in Hengelo staan. Ik heb zo veel mooie herinneringen aan de FBK Games en het is gewoon lekker om weer voor thuispubliek te lopen. Dat geeft me altijd wat extra’s.”

Ellen van Langen, meeting director van de FBK Games: “Ik ben ontzettend blij dat Dafne opnieuw gekozen heeft voor de FBK Games. Het is even geleden dat de atletiekwereld haar in actie heeft gezien en ik verwacht dan ook een heel enthousiast thuispubliek om Dafne weer te zien schitteren.”

Dafne Schippers is, naast Femke Bol op de 400 meter horden en wereldrecordhouder polsstokhoogspringen Mondo Duplantis, de derde grote naam die bekendgemaakt wordt.

De FBK Games is de enige internationale topatletiekwedstrijd in Nederland en maakt deel uit van de World Athletics Continental Tour Gold, een wedstrijdencyclus van twaalf wedstrijden.

Ticket verkoop

De ticketverkoop is gestart, tickets zijn te verkrijgen via www.fbkgames.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Tijdschema EK atletiek 2022 in München

Tijdschema EK atletiek 2022 in München

De EK atletiek vinden plaats van 15 tot en met 21 augustus. RunningPlus heeft hieronder een tijdschema van de EK Atletiek onder elkaar gezet, zo weet je precies wat wanneer is en hoef je niks te missen. Bekijk je het schema via je telefoon? Kantel...

ASICS lanceert mini-docu met atlete Diane van Es

ASICS lanceert mini-docu met atlete Diane van Es

De Dam tot Damloop is een van de meest iconische hardloopruns die Nederland rijk is. Speciaal voor deze wedstrijd brengt ASICS samen met Diane van Es een mini docu naar buiten. De video maakt in een slapend Amsterdam (audio)visueel wat hardlopen de...

Veel lopertjes verwacht tijdens de Mini Dam tot Damloop

Veel lopertjes verwacht tijdens de Mini Dam tot Damloop

Wil jij ook een keer de Dam tot Damloop beleven? Dat kan tijdens de Mini Dam tot Damloop, speciaal voor kinderen van 4 tot en met 13 jaar. Naar verwachting staan ook dit jaar weer 3.500 enthousiaste kinderen aan de start op zondag 18 september. Er...

Pin It on Pinterest