Maastrichts Mooiste ontwerpt sportshirt in Maastrichtse taal

door 11 mei, 2022Kleding, Kleding en schoenen0 Reacties

SportSport
Maastrichts Mooiste shirt

Geïnspireerd door Maastricht en muziekgroep Rowwen Hèze lanceert Golazo Nederland, organisator van Maastricht Mooiste, een sportshirt in de Maastrichtse taal.

Het sportshirt draagt de naam ‘Mestreech Sjoenste’ en is te bestellen als je via de website (www.maastrichtmooiste.nl) inschrijft voor de hardloopklassieker op zondag 12 juni.

“Het is een eerbetoon aan Maastricht, gedreven door het lied Limburg van Rowwen Hèze”, zegt projectmanager Sophie Appeldoorn van organisator Golazo Nederland. “Eén van onze ontwerpers heeft een voorliefde voor de Limburgse taal en wilde deze toepassen op het juiste moment. Dan is het een perfect moment om dit te realiseren op een echt Maastrichts evenement zoals Maastrichts Mooiste, waar zogezegd heel Holland Mestreech lult.”

Mestreech Sjoenste

Het ontwerp wordt gekenmerkt door een strakke moderne eenvoud. De aandacht is gericht op het gevoel dat het oproept bij Maastrichtenaren. De Maastrichtse vijfpuntige ster is prominent gebruikt en de naam van het evenement is vertaald in de Maastrichtse taal. Van Maastrichts Mooiste naar Mestreech Sjoenste. “Het voelt direct anders als iets in de taal staat die je herkent en bij je past”, vertelt Ricardo Floris, de winnaar van 2019. “Ik ga het met trots dragen. Het past bij de stad, bij de mensen en het past bij mij. Het voelt in alles een stukje extra meer Maastrichts. Hier wil ik wel in lopen”.

Maastrichts Mooiste sinds 2004

Maastrichts Mooiste is het grootste en gezelligste hardloopevenement van Maastricht en inmiddels toe aan haar 17de editie. De eerste editie van Maastrichts Mooiste vond plaats op 30 april 2004. Het hardloopevenement voert de deelnemers door de historische binnenstad en prachtige natuur. Dit jaar maakt de Sint Pietersberg voor het eerst deel uit van het parcours.

Meer informatie over shirt en inschrijven: www.maastrichtsmooiste.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Brooks lanceert de nieuwste update van Brooks Run Bra’s

Brooks lanceert de nieuwste update van Brooks Run Bra’s

Brooks Running, een wereldwijde marktleider op het gebied van prestatiegerichte hardloopkleding, accessoires en ervaringen, lanceert zijn vernieuwde collectie Brooks Run Bra’s. Met 40 jaar ervaring in het maken van sportbeha’s voor lopers, brengt...

PUMA lanceert nieuwe hardloopschoen: de ForeverRUN NITRO

PUMA lanceert nieuwe hardloopschoen: de ForeverRUN NITRO

Afgelopen week heeft PUMA een nieuwe hardloopschoen toegevoegd aan haar running assortiment, de ForeverRUN NITRO. Een nieuwe generatie hardloopschoen voor iedereen en elk niveau. De ForeverRUN NITRO bevat een unieke combinatie van demping met...

Hardlopen als nooit tevoren: HOKA lanceert de Rocket X 2

Hardlopen als nooit tevoren: HOKA lanceert de Rocket X 2

HOKA®, onderdeel van Deckers Brands (NYSE: DECK), lanceert met trots de gloednieuwe Rocket X 2, de meest geavanceerde hardloopschoen van het merk tot nu toe. De Rocket X 2 is gemaakt voor de meest competitieve, veeleisende runs op de weg en is...

Pin It on Pinterest