.

Maastrichts Mooiste ontwerpt sportshirt in Maastrichtse taal

door 11 mei, 2022Kleding, Kleding en schoenen0 Reacties

SportSport
Maastrichts Mooiste shirt

Geïnspireerd door Maastricht en muziekgroep Rowwen Hèze lanceert Golazo Nederland, organisator van Maastricht Mooiste, een sportshirt in de Maastrichtse taal.

Het sportshirt draagt de naam ‘Mestreech Sjoenste’ en is te bestellen als je via de website (www.maastrichtmooiste.nl) inschrijft voor de hardloopklassieker op zondag 12 juni.

“Het is een eerbetoon aan Maastricht, gedreven door het lied Limburg van Rowwen Hèze”, zegt projectmanager Sophie Appeldoorn van organisator Golazo Nederland. “Eén van onze ontwerpers heeft een voorliefde voor de Limburgse taal en wilde deze toepassen op het juiste moment. Dan is het een perfect moment om dit te realiseren op een echt Maastrichts evenement zoals Maastrichts Mooiste, waar zogezegd heel Holland Mestreech lult.”

Mestreech Sjoenste

Het ontwerp wordt gekenmerkt door een strakke moderne eenvoud. De aandacht is gericht op het gevoel dat het oproept bij Maastrichtenaren. De Maastrichtse vijfpuntige ster is prominent gebruikt en de naam van het evenement is vertaald in de Maastrichtse taal. Van Maastrichts Mooiste naar Mestreech Sjoenste. “Het voelt direct anders als iets in de taal staat die je herkent en bij je past”, vertelt Ricardo Floris, de winnaar van 2019. “Ik ga het met trots dragen. Het past bij de stad, bij de mensen en het past bij mij. Het voelt in alles een stukje extra meer Maastrichts. Hier wil ik wel in lopen”.

Maastrichts Mooiste sinds 2004

Maastrichts Mooiste is het grootste en gezelligste hardloopevenement van Maastricht en inmiddels toe aan haar 17de editie. De eerste editie van Maastrichts Mooiste vond plaats op 30 april 2004. Het hardloopevenement voert de deelnemers door de historische binnenstad en prachtige natuur. Dit jaar maakt de Sint Pietersberg voor het eerst deel uit van het parcours.

Meer informatie over shirt en inschrijven: www.maastrichtsmooiste.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Brooks: Run Merry, Visible and Cool

Brooks: Run Merry, Visible and Cool

De dagen worden korter, de temperatuur zakt langzaam en steeds vaker lopen we hard in de regen. Dit betekent dat niet alleen de herfst en de winter, maar ook de feestdagen om de hoek staan! Omdat we onze gezonde levensstijl het liefst zo...

Black Friday Deals voor hardlopers

Black Friday Deals voor hardlopers

Je kan er niet omheen, overal zie je Black Friday deals voorbij komen en tegenwoordig zelfs deals die een week of zelfs langer duren. Maar zijn er ook leuke Black Friday Deals voor hardlopers? Jazeker die zijn er ook, hieronder een paar leuke deals...

Pin It on Pinterest