ASICS maakt prioriteit van de mentale gezondheid van atleten

door 15 mei, 2022Hardlopen0 Reacties

Select 2024Select 2024

Nieuwe en bestaande contracten voor ASICS’ atleten worden aangepast met integratie van mentale gezondheidszorg

ASICS EMEA bevestigt vandaag atleten te ondersteunen door mentale gezondheid prioriteit en onderdeel te maken van alle nieuwe en bestaande contracten. Doordat atleten steeds meer onder druk staan, introduceert ASICS nieuwe hulpmiddelen om de mentale gezondheid van topsporters beter te beschermen en om hen te ondersteunen. Een positieve ontwikkeling in de sportwereld.

Gary Raucher, Executive Vice President, ASICS EMEA: “Bij ASICS hebben onze vijf letters een betekenis. ASICS is een acroniem van de Latijnse uitdrukking Anima Sana In Corpore Sano oftewel ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’. Daarom is de zorg voor het welzijn van atleten altijd al onze kern geweest. Hoewel we er trots op zijn om hen te helpen met winnen en records breken, betekent het fysieke en mentale geluk van de atleten op lange termijn meer voor ons dan een medaille of een podiumplaats. Ons doel is om topatleten te ondersteunen bij het bereiken van hun prestatiedoelen zonder hun mentale en emotionele welzijn in gevaar te brengen. We zijn ons er van bewust dat het vroegtijdig herkennen van negatieve mentale en emotionele gezondheidssymptomen essentieel is. Daarom bieden we toegang tot psychologische ondersteuning via een netwerk van zorgverleners.” 

Support voor de mentale gezondheid van topatleten

ASICS gaat de mentale gezondheidssteun van hun atleten financieren met hulp van experts uit de sector, waaronder Daria Abramowicz, sport- en prestatiepsychologe van nummer één wereld tennisster Iga Świątek. Abramowicz zal sturing geven aan een groep gespecialiseerde deskundigen die vertrouwelijke ondersteuning gaan geven aan ASICS-atleten op het gebied van mentale gezondheid. 

Stress en angst zijn momenteel voor ons allemaal uitzonderlijk hoog, ook voor topatleten. Daarom ben ik er trots op dat ik samen met ASICS aan dit project kan werken en atleten ondersteuning kan bieden bij hun mentale gezondheid. Steeds meer merken praten over hoe ze de mentale gezondheid in de sport ondersteunen, maar ASICS doet er nu daadwerkelijk iets aan. Het is geweldig om nauw met het team samen te werken en tools en middelen te bieden om het mentale welzijn van hun atleten te helpen verbeteren. Door steun te bieden denk ik dat we kunnen helpen normaliseren wat menselijk is en hen kunnen helpen op hun weg naar een gezonde geest in een gezond lichaam,” aldus Daria Abramowicz, sport- en prestatiepsycholoog.

Een open sportcultuur creëren 

In maart 2022 publiceerde de Britse liefdadigheidsinstelling voor mentale gezondheid Mind haar rapport ‘Mental Health in Elite Sport’, gesteund door ASICS. Dit toonaangevende rapport is gebaseerd op de inzichten van organisaties en atleten uit de hele sportwereld. Het rapport belicht de vooruitgang die wordt gemaakt om de mentale gezondheid in de topsport te verbeteren, maar wijst ook op belangrijke aandachtspunten. Zo zijn er meer inspanningen nodig om het stigma aan te pakken en is er meer financiering nodig voor de behandeling van mentale gezondheidsproblemen.

Hayley Jarvis, Head of Physical Activity at Mind: “We weten door eigen onderzoek dat er meer gedaan moet worden om stigma’s aan te pakken en atleten aan te moedigen zich uit te spreken en om hulp te zoeken. Het is dan ook fantastisch om te zien dat ASICS een licht laat schijnen op mentale gezondheid in de topsport, helpt om gesprekken hierover te normaliseren en, van cruciaal belang, mentale gezondheidsondersteuning biedt aan hun ambassadeurs. Wij willen helpen bij het creëren van een sportcultuur waarin atleten niet alleen kunnen concurreren, maar ook volledig kunnen opbloeien.” 

Sound Mind in a Sound Body

Als onderdeel van alle nieuwe contracten in de Europese regio worden ASICS-atleten ook gestimuleerd om ambassadeurs te worden van beweging voor een positieve, mentale gezondheid. Door woorden en daden van atleten hoopt ASICS de boodschap te benadrukken dat bewegen niet alleen het lichaam, maar ook de geest uplift. 

Tags: ASICS

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Garmin lanceert de HRM-Fit hartslagmeter voor vrouwen

Garmin lanceert de HRM-Fit hartslagmeter voor vrouwen

Garmin kondigt vandaag de HRM-Fit™ aan, onze nieuwste hartslagmeter speciaal ontwikkeld voor vrouwen. Je klemt de HRM-Fit gemakkelijk aan medium en hoge ondersteuning sport-bh’s, zodat je op een comfortabele manier zeer nauwkeurig trainingsgegevens...

Hoe blijf je blessurevrij lopen in 2022

Hoe blijf je blessurevrij lopen in 2022

Nu we richting het voorjaar gaan, worden de mensen weer meer actiever en zitten de "goede voornemens" nog vers in het hoofd. We zijn blij dat mensen meer bewegen en lopen is de perfecte manier om weer fit te worden of blijven. Het is niet duur, erg...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest