Enschede Marathon: nagenieten en vooruitkijken

door 15 mei, 2022Evenementen0 Reacties

Runningdirect.nl
Enschede Marathon

Een kleine drie weken na de succesvolle jubileumeditie van Enschede Marathon is de aftermovie klaar. En dat is heerlijk nagenieten, zegt Sandra Melief, directeur Enschede Marathon. “Want wat een feest was het! Tegelijk blikken we natuurlijk ook vooruit. Zo hebben we inmiddels de datum van volgend jaar vastgesteld, inclusief de datum wanneer de inschrijving opent.”

Snelle tijden

Op zondag 24 april vierde Enschede Marathon haar 75e verjaardag – waarmee het de oudste marathon van Nederland én West-Europa is – met een extra feestelijke editie. Er stonden in totaal maar liefst 13.500 lopers aan de start en er konden bovendien snelle tijden worden genoteerd. Zo werd bij de dames het parcoursrecord verbroken, bij de heren nét niet. Bovendien liep winnares Maurine Chepkemoi een nieuw racerecord, wat een extra bonus opleverde van maar liefst 10.000 euro.

Loopplezier

Maar ook door de recreanten werd goed gepresteerd en met name: enorm genoten. “De sfeer onder de lopers en het publiek was fantastisch”, zegt Melief. “Iedereen was duidelijk ontzettend blij dat het na twee jaar eindelijk weer kon: meedoen aan een ‘echt’ loopevenement. Het is geweldig om al dat loopplezier terug te zien in de aftermovie. Hij is gemaakt door New Imaging uit Enschede en dat hebben ze supergoed gedaan.”

Datum editie 2023

Naast terugkijken en – vooral – nagenieten, blikt de organisatie uiteraard ook vooruit naar de volgende editie. “We hebben als nieuwe datum zondag 16 april 2023 vastgesteld”, aldus Melief. “Dus kan iedereen die datum nu al in de agenda zetten. En noteer dan ook meteen zondag 11 september 2022, want op die dag opent de inschrijving.”

Kijk voor meer informatie over de Enschede Marathon op www.enschedemarathon.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Inschrijving geopend voor 43ste editie Marathon Rotterdam

ASICS nieuwe hoofdsponsor van Marathon Rotterdam

ASICS is vanaf 2024 een trotse hoofdsponsor van de befaamde NN Marathon Rotterdam. Het sportmerk is hiervoor een driejarige verbintenis aangegaan met organisator Golazo. De NN Marathon Rotterdam is een internationale wedstrijd die naast topatleten...

Pin It on Pinterest