Nieuwe ontdekkingsreis door Amsterdam-West bij Urban Trail Amsterdam

door 18 mei, 2022Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Urban Trail Amsterdam
Foto: Luka de Kruijf

Op zondag 10 juli 2022 kunnen sportievelingen hardlopend bijzondere gebouwen in Amsterdam verkennen. Tijdens de vierde editie van KLM Urban Trail Amsterdam lopen deelnemers dwars door Amsterdam-West. In deze opkomende wijk, waar elke week nieuwe bars, restaurants en cultuurgelegenheden openen, is er voor deelnemers onderweg veel moois te zien. Iedereen vanaf twaalf jaar kan meedoen aan het vernieuwde parcours van ongeveer 5 of 10 km.

Rauw Amsterdams

Rondrennen door de GVB Garage West of in je hardloopshirt sprinten langs de grote potten augurken in de fabriek van de Amsterdamse Tafelzuren Kesbeke. Dat kan normaal gesproken niet, maar op zondag 10 juli is het allemaal mogelijk.
“Naast deze twee gebouwen voegen we stap voor stap meer locaties toe aan het parcours”, vertelt Mandy Doeser van organisator Golazo Nederland. “Dit type parcours wordt door deelnemers zeer positief ervaren. Het heeft een Amsterdams rauw industrieel karakter met een mix van natuur en cultuur.”

Nieuwe verrassende locaties worden binnenkort bekend gemaakt. Verschillende artiesten vermaken op de route toeschouwers en deelnemers met muziek. Na de finish worden de deelnemers beloond met een speciaal ontworpen medaille.

KLM Urban Trail Series

In 2022 wordt de KLM Urban Trail Series in 12 steden georganiseerd. Hardlopers maken gedurende 5 of 10 kilometer kennis met de verborgen plekken van een stad. De aandacht ligt op een gezonde en plezierige manier de wereld om je heen ontdekken. Edities in Utrecht, Breda en Groningen zijn dit jaar al gehouden.

Inschrijven is mogelijk via www.amsterdamurbantrail.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

Morgen de laatste dag van de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL aan de start van de estafette races en Noah Schutte aa de start van de 10.000 meter. Bekijk je het schema via je telefoon? Kantel dan je scherm om het extra goed te kunnen zien! Dag 6:...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 4

Morgen dag 4 van de EK Atletiek in Rome met Tasa Jiya Die uitkomt op de 200 meter en Noah Baltus op de 1.500 meter. Ook staan Femke Bol, Cathelijn Peeters en Nick Smidt aan de start van de 400 meter horden. Bekijk je het schema via je telefoon?...

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Op 16 juni 2024 was Almere weer het decor voor de Yanmar Almere City Run. Tijdens deze 13e editie stonden ruim 2.400 deelnemers aan de start. Het wisselvallige weer kon de pret niet drukken bij zowel deelnemers als toeschouwers. De Esplanade werd...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!