Amsterdam Marathon behaalt duurzaamheidscertificaat Future Proof Festival

door 20 mei, 2022Evenementen0 Reacties

Runningdirect.nl
Amsterdam Marathon tribune

De TCS Amsterdam Marathon heeft het Future Proof Festival certificaat ontvangen. Het hardloopevenement van Sportorganisatie Le Champion heeft tijdens de afgelopen editie in 2021 voldaan aan de gestelde eisen van het duurzaamheidscertificaat. Het binnenhalen van het certificaat onderstreept de ambities van de internationale marathon om een toekomstbestendige organisatie neer te zetten, waarbij de milieubelasting op haar omgeving zoveel mogelijk wordt beperkt.

Sportorganisatie Le Champion streeft ernaar haar evenementen zo duurzaam mogelijk te organiseren, zodat de negatieve impact van de eigen bedrijfsvoering wordt geminimaliseerd en de positieve impact wordt vergroot. “We hebben de afgelopen jaren bewuste en verantwoorde keuzes gemaakt op verschillende vlakken. Onze medewerkers, leveranciers, deelnemers en vrijwilligers hebben hard gewerkt om te voldoen aan de verplichte criteria en het certificaat is een hele mooie beloning waar we blij mee zijn”, aldus race director TCS Amsterdam Marathon, René Wit.

Future Proof Festival

Future Proof Festival (FPF) is een certificeringsmethodiek, waarbij de criteria samenlopen en soms zelfs strenger zijn dan de duurzaamheidseisen van gemeenten. Met het FPF krijgen gemeenten zicht op de stappen die zijn gezet door een organisator, waarbij een evenement ieder jaar wordt getoetst. Het is de tweede keer dat het hardloopevenement het certificaat heeft behaald, in 2018 werd er ook al voldaan aan de gestelde criteria.

Ondanks de korte voorbereidingstijd in verband met de steeds veranderende COVID maatregelen, kon de TCS Amsterdam Marathon afgelopen oktober opnieuw voldoen aan de eisen van het certificaat. Zo werd er onder andere met een ambitieus beleidsplan meer structuur aangebracht om duurzaamheid serieus te verankeren in de operatie, werd er een milieucoördinator aangesteld, waren er speciale green teams aanwezig op het evenement en werd er zo veel mogelijk gebruik gemaakt van duurzaam opgewekte stroom.

De volgende editie van de TCS Amsterdam Marathon vindt plaats op zondag 16 oktober 2022, met naar verwachting 45.000 hardlopers op de hele marathon, halve marathon en 8 km. Het evenement zal dan opnieuw worden getoetst door het Future Proof Festival.

Meer informatie: www.tcsamsterdammarathon.nl 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Inschrijving geopend voor 43ste editie Marathon Rotterdam

ASICS nieuwe hoofdsponsor van Marathon Rotterdam

ASICS is vanaf 2024 een trotse hoofdsponsor van de befaamde NN Marathon Rotterdam. Het sportmerk is hiervoor een driejarige verbintenis aangegaan met organisator Golazo. De NN Marathon Rotterdam is een internationale wedstrijd die naast topatleten...

Pin It on Pinterest