Amsterdam Marathon behaalt duurzaamheidscertificaat Future Proof Festival

door 20 mei, 2022Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Amsterdam Marathon tribune

De TCS Amsterdam Marathon heeft het Future Proof Festival certificaat ontvangen. Het hardloopevenement van Sportorganisatie Le Champion heeft tijdens de afgelopen editie in 2021 voldaan aan de gestelde eisen van het duurzaamheidscertificaat. Het binnenhalen van het certificaat onderstreept de ambities van de internationale marathon om een toekomstbestendige organisatie neer te zetten, waarbij de milieubelasting op haar omgeving zoveel mogelijk wordt beperkt.

Sportorganisatie Le Champion streeft ernaar haar evenementen zo duurzaam mogelijk te organiseren, zodat de negatieve impact van de eigen bedrijfsvoering wordt geminimaliseerd en de positieve impact wordt vergroot. “We hebben de afgelopen jaren bewuste en verantwoorde keuzes gemaakt op verschillende vlakken. Onze medewerkers, leveranciers, deelnemers en vrijwilligers hebben hard gewerkt om te voldoen aan de verplichte criteria en het certificaat is een hele mooie beloning waar we blij mee zijn”, aldus race director TCS Amsterdam Marathon, René Wit.

Future Proof Festival

Future Proof Festival (FPF) is een certificeringsmethodiek, waarbij de criteria samenlopen en soms zelfs strenger zijn dan de duurzaamheidseisen van gemeenten. Met het FPF krijgen gemeenten zicht op de stappen die zijn gezet door een organisator, waarbij een evenement ieder jaar wordt getoetst. Het is de tweede keer dat het hardloopevenement het certificaat heeft behaald, in 2018 werd er ook al voldaan aan de gestelde criteria.

Ondanks de korte voorbereidingstijd in verband met de steeds veranderende COVID maatregelen, kon de TCS Amsterdam Marathon afgelopen oktober opnieuw voldoen aan de eisen van het certificaat. Zo werd er onder andere met een ambitieus beleidsplan meer structuur aangebracht om duurzaamheid serieus te verankeren in de operatie, werd er een milieucoördinator aangesteld, waren er speciale green teams aanwezig op het evenement en werd er zo veel mogelijk gebruik gemaakt van duurzaam opgewekte stroom.

De volgende editie van de TCS Amsterdam Marathon vindt plaats op zondag 16 oktober 2022, met naar verwachting 45.000 hardlopers op de hele marathon, halve marathon en 8 km. Het evenement zal dan opnieuw worden getoetst door het Future Proof Festival.

Meer informatie: www.tcsamsterdammarathon.nl 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Tilburg Ten Miles opent inschrijvingen voor 35e editie

Tilburg Ten Miles opent inschrijvingen voor 35e editie

De inschrijvingen voor de 35e editie van de CZ Tilburg Ten Miles, het gezelligste loopfeest van Midden-Brabant, zijn officieel geopend! Dit sportieve evenement vindt plaats op zaterdag 28 en zondag 29 september. Het belooft weer een weekend vol...

Nieuwe parcours Maastrichts Mooiste valt in de smaak

Nieuwe parcours Maastrichts Mooiste valt in de smaak

Op zondag 9 juni keert het gezelligste hardloopevenement van Maastricht weer terug naar de Van Hasseltkade en de Markt. Dit jaar met een vernieuwd parcours op de 10 Engelse Mijl waarbij deelnemers écht het mooiste van Maastricht ontdekken. Parcours...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!