Strijd der giganten op de sprint en speerwerpen in Hengelo

door 20 mei, 2022Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024

Tijdens de FBK Games op Pinkstermaandag 6 juni 2022 worden op de 100 meter en speerwerpen bij de mannen spannende duels uitgevochten. Voormalig wereldkampioen Yohan Blake uit Jamaica het op tegen de Canadese Olympisch kampioen op de 200 meter André de Grasse, twee topsprinters die hun sporen inmiddels al hebben verdiend door meerdere keren op de allerhoogste trede van internationale podia te staan. Bij het speerwerpen strijden de laatste twee wereldkampioenen van 2017, Johannes Vetter en 2019, Anderson Peters, tegen elkaar.

Sprintduel Blake versus De Grasse in jacht naar tijd onder de tien seconden

Zo werd de 32-jarige Yohan Blake in 2011 al eens wereldkampioen op de 100 meter. Het jaar daarop pakte hij tijdens de Olympische Spelen van Londen zilver op zowel de 100 als 200 meter, kort achter de ongenaakbare Usain Bolt, waarmee hij zowel in Londen als tijdens de daaropvolgende Spelen in Rio goud pakte op de 4×100 meter estafette. Nog altijd is hij supersnel getuige zijn beste seizoenstijd van 10.11. De 27-jarige André de Grasse werd vorig jaar in Tokio olympisch kampioen op de 200 meter en op de 100 meter derde. De Grasse heeft dit jaar al 10.07 achter zijn naam staan met een fractie te veel wind in de rug. 

Beide mannen hebben talloze keren sneller dan de magische grens van 10 seconden gelopen. Blake kwam al in 2012 op de 100 meter tot 9.69. De Grasse liep vorig jaar zijn persoonlijk record op de 100 meter in 9.89. Ook op de 200 meter behoren beide mannen tot de wereldtop. Blake kwam in 2011 op de 200 meter tot de tweede tijd ooit gelopen: 19.26. De Grasse kwam op de 200 meter tot 19.62. Het meeting record in Hengelo dateert alweer uit 2009 en is 9.95 van Richard Thompson uit Trinidad en Tobago. Bij goed weer is een tijd onder de tien seconden mogelijk.

Speerwerpfenomenen Vetter versus Peters

Op het middenterrein staat de confrontatie tussen de Duitse Johannes Vetter en Anderson Peters uit Grenada op het programma. De 29-jarige Vetter wierp zijn speer in 2020 naar een fabuleuze 97,76 meter. Alleen de levende legende Jan Zelezny kwam in 1996 verder met 98,48 meter. Vetter werd in 2017 wereldkampioen in Londen. Vorige week excelleerde Anderson Peters tijdens de eerste Diamond Leaguewedstrijd in Doha. De 800 gram zware speer van de 24-jarige wereldkampioen van 2019 vloog toen naar 93,07 meter.  Het meeting record van de Duitse oud-wereldrecordhouder Klaus Tafelmeier mag normaliter geen probleem zijn. Tafelmeier kwam in 1986 tot 83,90 meter.

Ellen van Langen, Meeting Director FBK Games: “Eén van onze uitgangspunten is om het publiek een goede battle te laten zien op de verschillende onderdelen en daarom zie ik erg uit naar de strijd op de 100m en het speerwerpen met deze mooie atleten”.

Naast deze vier wereldtoppers kondigde Hengelo eerder al onder andere Dafne Schippers (100 meter), Nadine Visser (100 meter horden), Femke Bol (400 meter horden), Lieke Klaver (400 meter), Liemarvin Bonevacia (400 meter) en wereldrecordhouder polsstokhoogspringen Mondo Duplantis aan. De FBK Games is de enige internationale topatletiekwedstrijd in Nederland en maakt deel uit van de World Athletics Continental Tour Gold, een wedstrijdencyclus van twaalf wedstrijden.

De ticketverkoop is geopend. Voor meer informatie: www.fbkgames.nl.

Tags: FBK Games

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Tilburg Ten Miles opent inschrijvingen voor 35e editie

Tilburg Ten Miles opent inschrijvingen voor 35e editie

De inschrijvingen voor de 35e editie van de CZ Tilburg Ten Miles, het gezelligste loopfeest van Midden-Brabant, zijn officieel geopend! Dit sportieve evenement vindt plaats op zaterdag 28 en zondag 29 september. Het belooft weer een weekend vol...

Nieuwe parcours Maastrichts Mooiste valt in de smaak

Nieuwe parcours Maastrichts Mooiste valt in de smaak

Op zondag 9 juni keert het gezelligste hardloopevenement van Maastricht weer terug naar de Van Hasseltkade en de Markt. Dit jaar met een vernieuwd parcours op de 10 Engelse Mijl waarbij deelnemers écht het mooiste van Maastricht ontdekken. Parcours...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!