Strijd der giganten op de sprint en speerwerpen in Hengelo

door 20 mei, 2022Evenementen0 Reacties

Runningdirect.nl

Tijdens de FBK Games op Pinkstermaandag 6 juni 2022 worden op de 100 meter en speerwerpen bij de mannen spannende duels uitgevochten. Voormalig wereldkampioen Yohan Blake uit Jamaica het op tegen de Canadese Olympisch kampioen op de 200 meter André de Grasse, twee topsprinters die hun sporen inmiddels al hebben verdiend door meerdere keren op de allerhoogste trede van internationale podia te staan. Bij het speerwerpen strijden de laatste twee wereldkampioenen van 2017, Johannes Vetter en 2019, Anderson Peters, tegen elkaar.

Sprintduel Blake versus De Grasse in jacht naar tijd onder de tien seconden

Zo werd de 32-jarige Yohan Blake in 2011 al eens wereldkampioen op de 100 meter. Het jaar daarop pakte hij tijdens de Olympische Spelen van Londen zilver op zowel de 100 als 200 meter, kort achter de ongenaakbare Usain Bolt, waarmee hij zowel in Londen als tijdens de daaropvolgende Spelen in Rio goud pakte op de 4×100 meter estafette. Nog altijd is hij supersnel getuige zijn beste seizoenstijd van 10.11. De 27-jarige André de Grasse werd vorig jaar in Tokio olympisch kampioen op de 200 meter en op de 100 meter derde. De Grasse heeft dit jaar al 10.07 achter zijn naam staan met een fractie te veel wind in de rug. 

Beide mannen hebben talloze keren sneller dan de magische grens van 10 seconden gelopen. Blake kwam al in 2012 op de 100 meter tot 9.69. De Grasse liep vorig jaar zijn persoonlijk record op de 100 meter in 9.89. Ook op de 200 meter behoren beide mannen tot de wereldtop. Blake kwam in 2011 op de 200 meter tot de tweede tijd ooit gelopen: 19.26. De Grasse kwam op de 200 meter tot 19.62. Het meeting record in Hengelo dateert alweer uit 2009 en is 9.95 van Richard Thompson uit Trinidad en Tobago. Bij goed weer is een tijd onder de tien seconden mogelijk.

Speerwerpfenomenen Vetter versus Peters

Op het middenterrein staat de confrontatie tussen de Duitse Johannes Vetter en Anderson Peters uit Grenada op het programma. De 29-jarige Vetter wierp zijn speer in 2020 naar een fabuleuze 97,76 meter. Alleen de levende legende Jan Zelezny kwam in 1996 verder met 98,48 meter. Vetter werd in 2017 wereldkampioen in Londen. Vorige week excelleerde Anderson Peters tijdens de eerste Diamond Leaguewedstrijd in Doha. De 800 gram zware speer van de 24-jarige wereldkampioen van 2019 vloog toen naar 93,07 meter.  Het meeting record van de Duitse oud-wereldrecordhouder Klaus Tafelmeier mag normaliter geen probleem zijn. Tafelmeier kwam in 1986 tot 83,90 meter.

Ellen van Langen, Meeting Director FBK Games: “Eén van onze uitgangspunten is om het publiek een goede battle te laten zien op de verschillende onderdelen en daarom zie ik erg uit naar de strijd op de 100m en het speerwerpen met deze mooie atleten”.

Naast deze vier wereldtoppers kondigde Hengelo eerder al onder andere Dafne Schippers (100 meter), Nadine Visser (100 meter horden), Femke Bol (400 meter horden), Lieke Klaver (400 meter), Liemarvin Bonevacia (400 meter) en wereldrecordhouder polsstokhoogspringen Mondo Duplantis aan. De FBK Games is de enige internationale topatletiekwedstrijd in Nederland en maakt deel uit van de World Athletics Continental Tour Gold, een wedstrijdencyclus van twaalf wedstrijden.

De ticketverkoop is geopend. Voor meer informatie: www.fbkgames.nl.

Tags: FBK Games

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

De Urban Trail Series is klaar om van start te gaan

De Urban Trail Series is klaar om van start te gaan

De KLM Urban Trail Series maakt zich op voor een spectaculaire terugkeer in het najaar. Hardloopliefhebbers kunnen de hardloopschoenen weer uit de kast halen, want dit is een unieke kans om Nederlandse steden op een geheel nieuwe manier te...

Dringend advies voor deelnemers Dam tot Damloop

Dringend advies voor deelnemers Dam tot Damloop

Sportorganisatie Le Champion, de organisator van de Dam tot Damloop, houdt komende zondag rekening met een zware editie door de verwachte warmte. Deelnemers aan de 10 Engelse Mijl (16,1 km) worden geconfronteerd met oplopende temperaturen tot...

Pin It on Pinterest