Meer spannende duels bij de FBK Games

door 21 mei, 2022Evenementen0 Reacties

SportSport
Nadine Visser tijdens de FBK Games
Foto: FBK Games

Bij de FBK Games op Pinkstermaandag 6 juni 2022 in Hengelo worden op de 100 meter horden en de 800 meter bij de vrouwen spannende duels uitgevochten. Hordeloopster Nadine Visser loopt in het FBK-Stadion tegen de regerend Amerikaanse wereldkampioene Nia Ali.

Tweevoudig olympisch kampioene op de 1500 meter Faith Kipyegon uit Kenia komt in Hengelo uit op de 800 meter en neemt het op tegen de huidige Oegandese wereldkampioene op die afstand Halima Nakaayi.

Nadine Visser versus wereldkampioene 100 meter horden Nia Ali

Nederlands recordhoudster Nadine Visser start op de 100 meter horden tegen de Amerikaanse Nia Ali, die in 2019 in Doha met een persoonlijk record van 12.34 wereldkampioen werd. Ali (33) werd eerder ook al twee keer wereldkampioen indoor op de 60 meter horden.

Nadine Visser (27) excelleert al sinds 2014 op de horden. Tot en met 2017 deed de Nederlandse dat in combinatie met de zevenkamp, sindsdien focust ze zich volledig op de horden. En met succes. Met haar Nederlandse records uit 2021 van 7.77 op de 60 meter horden (indoor) en 12.51 op de 100 meter horden (outdoor) is ze inmiddels een bekend gezicht tijdens de finale races op de grote toernooien.  Tevens werd ze in 2019 en 2021 ook Europees indoorkampioen.

“Ik ben hartstikke blij dat ik na mijn hamstringblessure weer wedstrijden kan lopen. Vorig jaar heb ik FBK Games moeten missen, dus ik ben super blij dat ik er dit jaar weer bij ben.”

Vuurwerk verwacht op de 800 meter vrouwen

Ook de 800 meter bij de vrouwen wordt een prachtig duel, waarbij Faith Kipyegon, Olympisch kampioen op de 1500 meter, de strijd aangaat met wereldkampioene Halima Nakaayi uit Oeganda. De Keniaanse Kipyegon (28) werkt in Hengelo aan haar snelheid door de 800 meter te lopen om zich zo voor te bereiden het WK dat in juli dit jaar plaatsvindt in Eugene (VS).

Met hun persoonlijke records van 1.57.68 en 1.58.03 zijn beiden zeer aan elkaar gewaagd en belooft het een zinderende strijd te worden.

Faith Kipyegon: “Voordat ik naar Eugene ga voor de wereldkampioenschappen, wil ik graag mijn snelheid testen. Ik ben erg blij dat ik dit in Hengelo kan doen op de 800m.”

Halima Nakaayi: “Mijn jaar is goed begonnen, met mijn medaille op het WK indoor. Ik focus me op dit moment op het WK in Eugene. Hengelo is de perfecte tussenstop in mijn voorbereiding. Ik kijk er naar uit om weer terug te zijn in Hengelo.”

Naast deze vier wereldtoppers kondigde de organisatie eerder al Dafne Schippers (100 meter), Femke Bol (400 meter horden) en wereldrecordhouder polsstokhoogspringen Mondo Duplantis aan. Op dinsdag 24 mei worden op Sportcentrum Papendal de volledige deelnemerslijsten gepresenteerd.

De FBK Games is de enige internationale topatletiekwedstrijd in Nederland en maakt deel uit van de World Athletics Continental Tour Gold, een wedstrijdencyclus van twaalf wedstrijden.

De ticketverkoop is geopend. Voor meer informatie: www.fbkgames.nl.

Tags: FBK Games

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Meppels bekendste run komt er weer aan

Meppels bekendste run komt er weer aan

Op zondag 4 juni gaat het jaarlijkse hardloopfeest in Meppel weer van start. De Scania Meppel City Run staat inmiddels bekend als de mooiste cityrun van Drenthe. Bijna 2500 deelnemers staan zondag aan de start tijdens de 10e Meppel City Run op het...

Maastrichts Mooiste maakt parcoursen bekend

Maastrichts Mooiste maakt parcoursen bekend

Op zondag 11 juni staat het grootste en gezelligste hardloopevenement van Maastricht op de agenda. Maastrichts Mooiste is al jaren een begrip in de stad en ieder jaar kijken duizenden deelnemers er weer naar uit om deel te nemen. Dit jaar heeft het...

38e Zevenheuvelenloop opent inschrijving

38e Zevenheuvelenloop opent inschrijving

De inschrijving van de 38e NN Zevenheuvelenloop op zaterdag 18 en zondag 19 november is geopend. Op zaterdagavond lopen de deelnemers aan de NN Zevenheuvelennacht 7 kilometer. Op zondag staat de herfstklassieker over 15 kilometer op het programma....

Pin It on Pinterest