Parcours Halve Marathon Rotterdam verrassend, vernieuwend en vertrouwd

door 4 jun, 2022Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
halve marathon Rottrdam

De Halve Marathon Rotterdam keert terug met een compleet nieuw parcours. Op 31 juli klinkt het startschot van de enige grootschalige Summer Run van Nederland op de Binnenrotte. Voor de drie afstanden die op het programma staan is er een verrassende route uitgezet. De finish is net zoals bij de NN Marathon Rotterdam op de iconische Coolsingel.

De Halve Marathon van Rotterdam keert na dertien jaar terug op de loopkalender. De organisatie achter de NN Marathon Rotterdam heeft voor deze editie een bijzonder parcours ontwikkeld. De route is voor zowel oud-deelnemers van de Halve Marathon Rotterdam als deelnemers aan de NN Marathon Rotterdam een nieuwe ervaring.  

De start van de 21.1K Summer Run, 10.55K Summer Run en 5K Summer Run vindt plaats op de Binnenrotte. Hierna lopen de deelnemers via het sfeervolle Crooswijk naar het Kralingse Bos. Anders dan bij de NN Marathon Rotterdam lopen de deelnemers met zicht op het water. Het unieke loopparcours voor de lopers van de 21.1K Summer Run brengt de deelnemers onder de Van Brienenoordbrug door langs de Nieuwe Maas.

De routes van de 21.1K Summer Run en 10.55K Summer Run komen samen op de Kralingse Plaslaan. In de laatste kilometers wordt de NN Marathon Rotterdam herbeleefd met het passeren van de Kubuswoningen en finish op de Coolsingel.

“Hardlopers hebben zeer positief gereageerd op de terugkeer van de Halve Marathon van Rotterdam. Inmiddels hebben al duizenden mensen zich ingeschreven. We verwachten ongeveer 10.000 deelnemers die weer met veel applaus door het enthousiaste publiek langs het parcours worden aangemoedigd”, aldus Remco Barbier, CEO van organisator Golazo Nederland.

Parcours halve marathon Rottrdam

Bekijk hier meer parcourskaarten.

Voorlopers

De hoogtepunten van de Halve Marathon Rotterdam zijn alvast verkend door een groep voorlopers bestaande uit Rotterdamse hardlopers. Mitchel Viljeer, bekend als vlogger van de Rotterdamse Glimlach is erg te spreken over het parcours: “In één woord: waanzinnig! Als rasechte Rotterdammert heeft het parcours van de Halve Marathon mij betoverd. Dit evenement belicht onze loophofstad vanuit een andere hoek”.

Programma

Tijdens de Halve Marathon Rotterdam staan er drie afstanden op het programma. Vanwege de zomerse temperaturen, vindt het gehele programma plaats in de ochtend.

Het programma van de eerste editie van de Halve Marathon Rotterdam op zondag 31 juli 2022 ziet er als volgt uit:

  • 09:00 uur:      21.1K Summer Run (halve marathon)
  • 10:15 uur:      10.55K Summer Run (kwart marathon)
  • 11:15 uur:      5K Summer Run Rotterdam

Deelnemers kunnen zich inschrijven via halvemarathonvanrotterdam.nl

De Halve Marathon Rotterdam is daarnaast onderdeel van de World Police & Fire Games 2022. Tijdens de Halve Marathon Rotterdam oefenen de deelnemers aan de World Police & Fire Games deze sport uit op hetzelfde parcours als de deelnemers van de Halve Marathon Rotterdam.

KWF Kankerbestrijding

KWF Kankerbestrijding is het officiële goede doel van de Halve Marathon Rotterdam. Jaarlijks krijgen 70.000 mensen de diagnose huidkanker. In de meeste gevallen is huidkanker het gevolg van teveel blootstelling aan uv-straling of de zonnebank. Hoe vaker je verbrandt, hoe groter het risico op huidkanker. Tijdens de Halve Marathon Rotterdam focussen we op het t advies van KWF Kankerbestrijding: bescherm jezelf en je kinderen. Smeer je goed in, ga tussen 12 en 15 uur uit de zon en draag beschermende kleding, ook tijdens het sporten.

Alle deelnemers kunnen bij hun inschrijving geld doneren aan KWF Kankerbestrijding of een eigen actiepagina aanmaken om dit doel te ondersteunen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

Morgen de laatste dag van de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL aan de start van de estafette races en Noah Schutte aa de start van de 10.000 meter. Bekijk je het schema via je telefoon? Kantel dan je scherm om het extra goed te kunnen zien! Dag 6:...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 4

Morgen dag 4 van de EK Atletiek in Rome met Tasa Jiya Die uitkomt op de 200 meter en Noah Baltus op de 1.500 meter. Ook staan Femke Bol, Cathelijn Peeters en Nick Smidt aan de start van de 400 meter horden. Bekijk je het schema via je telefoon?...

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Op 16 juni 2024 was Almere weer het decor voor de Yanmar Almere City Run. Tijdens deze 13e editie stonden ruim 2.400 deelnemers aan de start. Het wisselvallige weer kon de pret niet drukken bij zowel deelnemers als toeschouwers. De Esplanade werd...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!