Garmin introduceert de Forerunner 255 serie

door 6 jun, 2022Gadgets, Gadgets en apps0 Reacties

Select 2024Select 2024
Garmin Forerunner 255

Garmin kondigt vorige week de Forerunner® 255 serie hardloopsmartwatches aan, met onder andere volledige triatlon-ondersteuning, nieuwe trainingsgegevens, verbeterde smartwatchfuncties (wanneer gekoppeld met een smartphone) en meer. De Forerunner 255S en Forerunner 255S Music zijn licht om de pols en bieden talloze functies. Ze zijn verkrijgbaar met een kastgrootte van 41mm terwijl de Forerunner 255 en Forerunner 255 Music verkrijgbaar zijn in een 46mm formaat. Het zijn de perfecte partners voor hardlopers die hun snelste tijd ooit willen neerzetten. Bovendien kunnen hardlopers meer tijd besteden aan wat ze leuk vinden en minder tijd aan opladen dankzij een batterijlevensduur tot 14 dagen in smartwatchmodus en tot 30 uur in GPS-modus. Garmin onthult de Forerunner 255-serie met het oog op Global Running Day, een jaarlijkse viering van de hardloopsport die hardlopers van alle niveaus aanmoedigt om met veel plezier hun favoriete bezigheid uit te oefenen.

“De Forerunner 255 serie smartwatches is ontworpen voor hardlopers door hardlopers. Ze zitten vol met functies en trainingstools die helpen om je prestaties naar een hoger niveau te tillen,” zegt René Dijk, Head of Marketing en Productmanagement. “Met gloednieuwe inzichten in prestaties en herstel, premium trainingsfuncties en verbeterde smartwatchfunctionaliteit heb je alles wat je nodig hebt om te blijven pushen voor je snelste PR, direct op je pols.

Voortbouwend op de populaire Forerunner 245 serie voegt de Forerunner 255 de volgende nieuwe functies toe:

 • HRV status: Volg de hartslagvariabiliteit tijdens de slaap om een betere grip te krijgen op het herstel en een algemeen beeld van het welzijn.
 • Multi-band GPS: De betrouwbare GPS-nauwkeurigheid is nog beter geworden. Door tracking via multi-band en multi-satelliet-systemen op de smartwatch mogelijk te maken, kunnen sporters meer nauwkeurigheid in hun hardloopgegevens krijgen, zelfs in de meest uitdagende omgeving.
 • Hardloopvermogen: Bij gebruik van een Running Dynamics Pod of HRM-Pro™ (apart verkrijgbaar) ontvang je real-time metingen van het vermogen dat wordt uitgeoefend tijdens een run. Dit is ingebouwd in de smartwatch, er is geen app voor nodig.
 • Ochtendrapport: Ontvang het weerbericht van de dag en de dagelijkse trainingssuggestie, evenals informatie over de slaap van de afgelopen nacht en HRV-status.1 Het rapport kan zelfs worden aangepast, zodat hardlopers alleen de details kunnen bekijken die ze willen zien. 
 • Triathlon ondersteuning: Wissel een trainingsroutine af met triatlon en multisport activiteitenprofielen. Tijdens wedstrijden en brick workouts kun je eenvoudig met een druk op de knop wisselen tussen de sporten.
 • Race widget: Bekijk informatie die van invloed is op de wedstrijd – inclusief een specifieke prestatievoorspelling, het weer op de wedstrijddag en een aftelklok – allemaal in één widget. Zodra een wedstrijd is ingepland, worden de dagelijkse trainingsvoorstellen aangepast op basis van de wedstrijdplannen van de sporter.
 • Garmin Pay™ contactloze betalingen: Reken razendsnel af bij de kassa door aankopen direct vanaf je pols te betalen.2
Garmin Forerunner 255

Training tools

De Forerunner 255 serie biedt gepersonaliseerde trainings-en herstelinzichten en heeft prestatiemonitoringstools om sporters te helpen hun grenzen te verleggen.

 • Dagelijkse trainingssuggesties bieden gedurende een hele week dagelijkse trainingsbegeleiding voor welke workout het meest effectief is voor het algehele welzijn. Deze suggesties worden automatisch aangepast op basis van wedstrijdplannen die zijn ingesteld met de nieuwe wedstrijdwidget.
 • Train voor een 5 km, 10 km of halve marathon met Garmin Coach en maak gebruik van gratis trainingsplannen die worden aangepast op basis van de doelen en prestaties van de hardloper.
 • Wissel workouts af met tientallen ingebouwde sport-apps, waaronder triatlon, fietsen, zwemmen in een zwembad en in open water, track run en meer.
 • Met behulp van nieuwe indicatoren zoals HRV-status, recente trainingsgeschiedenis en prestaties krijg je meer inzicht in de algehele trainingsstatus. Zo kun je zien wanneer je productief traint, piekt of overbelast raakt.
 • Bereid je beter voor op een wedstrijd of trainingscyclus met prestatiemetingen van Garmin Firstbeat Analytics™ zoals VO2 max, acute belasting, trainingsstatus, trainingseffect en meer.
 • Blijf op tempo met PacePro™ – Deze functie biedt tempobegeleiding (met hellingsaanpassing) voor een geselecteerde afstand of route om je te helpen je wedstrijdstrategie te plannen
 • Plan en download routes met de ‘course creator’ in Garmin Connect™, die Trendline™ Popularity Routing gebruikt om de beste lokale routes te selecteren, of maak routes op platformen zoals Strava en Komoot die snel met de smartwatch worden gesynchroniseerd.
 • Bij gebruik van een Running Dynamics Pod of HRM-Pro (apart verkrijgbaar) wordt hardloopdynamica bijgehouden zoals cadans, paslengte, grondcontacttijd en meer.

Inzicht in gezondheid en welzijn

De Forerunner 255 serie is ontworpen om het algemene welzijn 24/7 te volgen. Met Pulse Ox3 wordt de zuurstofopname in het bloed gemeten om een duidelijker beeld van de slaap te geven, terwijl Body Battery™ het energieniveau toont om sporters te helpen de beste tijden voor activiteit en rust te vinden.

Elke ochtend ontvangen gebruikers een persoonlijke score voor hun slaapkwaliteit en kunnen ze hun verschillende slaapfasen bekijken, evenals hartslag-, stress-, Pulse Ox- en ademhalingsgegevens.

Bovendien kunnen vrouwen dankzij de speciale gezondheidsfuncties, zoals het bijhouden van de menstruatiecyclus en de zwangerschap, symptomen registreren en informatie over lichaamsbeweging en voeding ontvangen. Zo kunnen vrouwen gemakkelijk hun training aanpassen op basis van waar ze zich in hun menstruatiecyclus bevinden.

Connected functies

De Forerunner 255 serie zit boordevol functies waarmee gebruikers het meeste uit hun smartwatch kunnen halen. Alle smartphone meldingen worden rechtstreeks op de pols weergegeven.

Of je nu alleen of met vrienden traint, de ingebouwde veiligheids- en trackingfuncties omvatten incidentdetectie, assistentie en LiveTrack, zodat je dierbaren je kunnen volgen tijdens het hardlopen of fietsen.4

Na een workout zal de Forerunner 255 serie automatisch activiteiten uploaden naar Garmin Connect, een gratis platform zonder abonnement waar sporters al hun gezondheids- en fitnessgegevens kunnen bekijken. Daarnaast kun je contact leggen met vrienden en wedstrijden aangaan, meedoen met challenges en meer.

Bovendien kunnen de Forerunner 255 Music en Forerunner 255S Music tot 500 nummers direct op het horloge opslaan inclusief afspeellijsten van Spotify®, Amazon Music en Deezer (premium-abonnement mogelijk vereist) vanaf de Apple® of Android™ smartphone van de gebruiker. Daarnaast kunnen ze verbinding maken met hun draadloze koptelefoon zonder gebruik te hoeven maken van een telefoon.

Beschikbaarheid en prijzen

De Forerunner 255 en Forerunner 255S zijn nu verkrijgbaar in verschillende frisse kleuren – waaronder tidal blue en light pink – en hebben een adviesprijs van € 349,99. De Forerunner 255 Music en Forerunner 255S Music zijn ook verkrijgbaar in zwart of whitestone en hebben een adviesprijs van €399,99.

Meer informatie over deze nieuwe Forerunner serie is te vinden op www.garmin.com.


 1. De gegevens en verstrekte informatie zijn bedoeld als een inschatting van de activiteiten en gemeten prestaties, maar kunnen een kleine afwijking vertonen.
 2. Bekijk de huidige ondersteunde informatie over het land, het betalingsnetwerk en de uitgevende bank
 3. Dit is geen medisch apparaat en is niet bedoeld voor gebruik bij de diagnose of bewaking van een medische aandoening; zie Garmin.com/ataccuracy. Pulse Ox is niet in alle landen verkrijgbaar.
 4. Indien gekoppeld aan een smartphone, zie Garmin.com/ble. Voor vereisen en beperkingen met betrekking tot veiligheid en trackingfuncties, zie Garmin.com/safety
Tags: Garmin

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Download gratis de vernieuwde app van de CPC Loop

Download gratis de vernieuwde app van de CPC Loop

Over 3 weken is alweer de 48e editie van de CPC Loop in Den Haag. Voor deze editie is de eventapp vernieuwd. Via deze app kun je gemakkelijk de laatste eventinformatie vinden en ontvang je updates over het event. Ook is het voor toeschouwers...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!