Podcast De Pacer: Topvorm en pieken op het juiste moment

door 6 jun, 2022Podcasts0 Reacties

Select 2024Select 2024

We volgen de Hardlooppodcast De Pacer, door loopliefhebbers Pim Bijl en Eric Brommert. We zullen de leukste podcast van hen met jullie delen. Deze keer hebben zij het over topvorm en pieken op het goede moment.

“Eerst bouw je als loper aan het fundament, daarna schaaf je aan de vorm, en als de topvorm er dan is, is het zaak te pieken op het juiste moment: tijdens de belangrijke wedstrijden. Maar hoe doe je dat? Daar gaan Eric Brommert en Pim Bijl het vandaag over hebben. Met hulp van Luuk Maas die de kunst van het pieken wel beheerst, zo bewees hij dit seizoen met de nationale titel op de halve marathon en de 10 kilometer.


Dat het allemaal nog niet zo eenvoudig is, zien we aan de Wilco Kelderman van De Pacer: Eric – 6 kilo lichter en aan de strepsils – worstelt zich door de aflevering heen. Bovendien speelt de Feyenoord-koorts bij beide heren op. Nu Tirana gloort is het plots een stuk makkelijker om niet aan de marathon te denken.

Oh ja: bij Pim is de kop eraf. Bij de Verkerkloop in Zwijndrecht was van topvorm nog geen sprake, maar werd er toch een wisselbokaal in de wacht gesleept”

Veel luisterplezier!

Tags: De Pacer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!