Huldiging TOP 3 hardlopers EUREGIO kampioenschap marathons combi Münster en Enschede op de grens

door 23 jun, 2022Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Enschede Marathon combiklassement

v.l.n.r.: Goedelieve Pieper, Uta Sander, Judith Gorschlüter, Sandra Melief / Stichting Enschede Marathon, Steffen Mihsler, Michael Brinkmann / Volksband-Münster-Marathon, Max Heyer, Richrd Evering, Christoph Almering / EUREGIO.

Het eerste internationale EUREGIO Marathon Kampioenschap na een lange onderbreking was een groot succes ondanks de Corona tijd. Hier waren leuke voordelen voor allen die deelnamen aan zowel de Enschede Marathon als de Volksbank Münster Marathon. Zo was bij het tegelijk inschrijven voor beide werd je bovendien opgenomen in het klassement voor het EUREGIO Marathon Kampioenschap met prijzengeld voor de drie snelste mannen en vrouwen. Het project werd gesteund door de EU INTERREG- regeling via de EUREGIO, een instelling die zich sinds haar oprichting in 1958 inzet voor het vergemakkelijken van het samenleven in het grensgebied tussen Nederland en Duitsland. De EUREGIO nodigde de winnaars voor de prijsuitreiking uit in haar vergadercentrum in Glanerbrug.
 
Directeur/bestuurder Christoph Almering opende als gastheer de plechtigheid. Hij is verheugd dat de beide organisaties elkaar over de grens gevonden hebben en gezamenlijk de Duits-Nederlandse promotie in samenwerking met de EUREGIO hebben opgepakt en zodoende meer lopers uit de buurlanden hebben mogen verwelkomen. “Dit is precies het juiste voorbeeld van de Europese subsidieprogramma´s en de opdracht van de Euregio´s”. Uit handen van de wedstrijdleiding van de Enschede Marathon, Sandra Melief en van de Volksbank Münster Marathon, Michael Brinkmann, ontvingen de prijswinnaars hun prijzengeld met een boeket bloemen.

Vrouwenklassement

Tijd Münster + tijd Enschede = EUREGIO combi klassement:

  1. plaats: Judith Gorschlüter uit Münster      3:42:52             3:48:06             7:31:47
  2. plaats: Godelieve Pieper uit Schalkhaar   3:56:50             3:55:47             7:57:21
  3. plaats: Uta Sander uit Lingen              4:28:12             4:13:51             8:47:28

Mannenklassement

  1. plaats: Steffen Mihsler uit Münster >         3:00:05             2:48:31             5:48:57
  2. plaats: Richard Evering uit Enschede >      3:00:20             2:58:28             5:59:12
  3. plaats: Max Heyer uit Münster >                 3:08:20             3:23:14             6:33:21

Aan een feestelijk gedekte tafel met Twentse Krentewegge en koffie, alcoholvrije drankjes en gezonde voeding werden vervolgens de wedstrijduitslagen besproken en informeel nagepraat met de organisaties en prijswinnaars. Met twee korte films van beide evenementen, werd opnieuw de marathon herbeleefd. De winnaars prezen de prachtige grensoverschrijdende samenwerking en het geslaagde project en wensten een voortzetting in de komende jaren.
 
Iedereen was het erover eens om dit succesvolle concept te handhaven. Er komt een nieuw EUREGIO- klassement voor alle deelnemers die in 2023 zowel op de marathon in Enschede (16 april 2023) als op de marathon in Münster (3 september 2023) van start gaan en die zich meteen vooraf in Enschede voor beide evenementen inschrijven.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!