Marathon Eindhoven gastheer Belgisch Kampioenschap Marathon

door 1 jul, 2022Evenementen0 Reacties

Pre-Zomer Pre-Zomer
Marathon Eindhoven

Tijdens de 38e editie van de ASML Marathon Eindhoven, zondag 9 oktober, vindt ook het Belgisch Kampioenschap Marathon plaatsvinden. De ASML Marathon Eindhoven was van 2015 tot en met 2019 ook het decor voor het Belgisch Kampioenschap Marathon. 

Door de ligging van Eindhoven, dichtbij de Belgische grens, is al jaren een groot deel van het deelnemersveld uit België afkomstig. Het vlakke en brede parcours leidt tot snelle eindtijden en wordt goed ontvangen door de deelnemers. Met meerdere internationale toplopers aan de start wordt er een mooie strijd verwacht. 

Mooie traditie

“Als Belgische Atletiekfederatie zijn we blij dat we voor de zesde keer de handen in elkaar geslagen te hebben met Golazo Nederland voor de organisatie van het Belgisch Kampioenschap Marathon. In een stad die voor vele Belgische afstandslopers geen geheimen meer kent. We sluiten aan bij een traditie, want net als bij de vorige vijf edities voor de coronaperikelen, staat deze Marathon garant voor een prachtig Kampioenschap met veel beleving”, zegt voorzitter Gerry Follens van de Vlaamse en Belgische atletiekfederatie.

“Ook het uitstekende en snelle parcours zal ongetwijfeld heel wat Belgen naar Eindhoven lokken. We zullen er alles aan doen om onze atleten en hun entourage alle comfort en beleving te bieden en hopen alweer een heus en sfeervol ‘Belgium house’ aan de finish te kunnen inrichten, waar we ook samen kunnen nagenieten en de Belgische podia zullen afwerken.”

Razendsnel parcours

Remco Barbier, CEO van organisator Golazo Nederland, kijkt eveneens uit naar het Belgisch Kampioenschap: “We zijn zeer verheugd opnieuw het Belgisch kampioenschap te mogen organiseren tijdens de ASML Marathon Eindhoven. Wat betreft het topatletenveld, willen we de komende jaren in Eindhoven vooral Europese atleten helpen bij het realiseren van hun sportieve doelen. Het parcours in Eindhoven is razendsnel en met de support van alle toeschouwers kunnen atleten hun allerbeste prestatie leveren.” 

In 2019, bij het laatste Belgisch Kampioenschap dat georganiseerd werd in Eindhoven, was Gerd Devos de winnaar in een tijd van 2:23:42. Bij de vrouwen was Karen Van Proeyen met een tijd van 2:42:13 de snelste Belgische vrouw.  

Programma Marathon Eindhoven 

Naast de marathon staan er in het marathonweekend van 8 en 9 oktober meer onderdelen op het programma. Dit jaar kunnen mensen op zaterdag 8 oktober meedoen aan de Renewi Plogging Run, Your Marathon Challenge en een wandeltocht over 5, 10 of 15 kilometer.

Tijdens de Plogging Run wordt het parcours al hardlopend afvalvrij gemaakt. Bij Your Marathon Challenge volbrengen wandelaars de laatste 1,195 kilometer van hun marathon. De eerste 41 kilometer hebben zij al op andere momenten en in hun eigen tempo volbracht.  

Op zondag 9 oktober staan de lopers aan de start voor de Mini Marathon (1,6 kilometer voor kinderen), Business Runs, City Run (5 kilometer), Jumbo 1/4 Marathon, ASML Halve Marathon en de ASML Marathon

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Tijdschema EK atletiek 2022 in München

Tijdschema EK atletiek 2022 in München

De EK atletiek vinden plaats van 15 tot en met 21 augustus. RunningPlus heeft hieronder een tijdschema van de EK Atletiek onder elkaar gezet, zo weet je precies wat wanneer is en hoef je niks te missen. Bekijk je het schema via je telefoon? Kantel...

Pin It on Pinterest