Marathon Eindhoven gastheer Belgisch Kampioenschap Marathon

door 1 jul, 2022Evenementen0 Reacties

SportSport
Marathon Eindhoven

Tijdens de 38e editie van de ASML Marathon Eindhoven, zondag 9 oktober, vindt ook het Belgisch Kampioenschap Marathon plaatsvinden. De ASML Marathon Eindhoven was van 2015 tot en met 2019 ook het decor voor het Belgisch Kampioenschap Marathon. 

Door de ligging van Eindhoven, dichtbij de Belgische grens, is al jaren een groot deel van het deelnemersveld uit België afkomstig. Het vlakke en brede parcours leidt tot snelle eindtijden en wordt goed ontvangen door de deelnemers. Met meerdere internationale toplopers aan de start wordt er een mooie strijd verwacht. 

Mooie traditie

“Als Belgische Atletiekfederatie zijn we blij dat we voor de zesde keer de handen in elkaar geslagen te hebben met Golazo Nederland voor de organisatie van het Belgisch Kampioenschap Marathon. In een stad die voor vele Belgische afstandslopers geen geheimen meer kent. We sluiten aan bij een traditie, want net als bij de vorige vijf edities voor de coronaperikelen, staat deze Marathon garant voor een prachtig Kampioenschap met veel beleving”, zegt voorzitter Gerry Follens van de Vlaamse en Belgische atletiekfederatie.

“Ook het uitstekende en snelle parcours zal ongetwijfeld heel wat Belgen naar Eindhoven lokken. We zullen er alles aan doen om onze atleten en hun entourage alle comfort en beleving te bieden en hopen alweer een heus en sfeervol ‘Belgium house’ aan de finish te kunnen inrichten, waar we ook samen kunnen nagenieten en de Belgische podia zullen afwerken.”

Razendsnel parcours

Remco Barbier, CEO van organisator Golazo Nederland, kijkt eveneens uit naar het Belgisch Kampioenschap: “We zijn zeer verheugd opnieuw het Belgisch kampioenschap te mogen organiseren tijdens de ASML Marathon Eindhoven. Wat betreft het topatletenveld, willen we de komende jaren in Eindhoven vooral Europese atleten helpen bij het realiseren van hun sportieve doelen. Het parcours in Eindhoven is razendsnel en met de support van alle toeschouwers kunnen atleten hun allerbeste prestatie leveren.” 

In 2019, bij het laatste Belgisch Kampioenschap dat georganiseerd werd in Eindhoven, was Gerd Devos de winnaar in een tijd van 2:23:42. Bij de vrouwen was Karen Van Proeyen met een tijd van 2:42:13 de snelste Belgische vrouw.  

Programma Marathon Eindhoven 

Naast de marathon staan er in het marathonweekend van 8 en 9 oktober meer onderdelen op het programma. Dit jaar kunnen mensen op zaterdag 8 oktober meedoen aan de Renewi Plogging Run, Your Marathon Challenge en een wandeltocht over 5, 10 of 15 kilometer.

Tijdens de Plogging Run wordt het parcours al hardlopend afvalvrij gemaakt. Bij Your Marathon Challenge volbrengen wandelaars de laatste 1,195 kilometer van hun marathon. De eerste 41 kilometer hebben zij al op andere momenten en in hun eigen tempo volbracht.  

Op zondag 9 oktober staan de lopers aan de start voor de Mini Marathon (1,6 kilometer voor kinderen), Business Runs, City Run (5 kilometer), Jumbo 1/4 Marathon, ASML Halve Marathon en de ASML Marathon

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Meppel City Run organiseert SlooOW Business Run

Meppel City Run organiseert SlooOW Business Run

Op zondag 4 juni 2023 vindt de 10 e editie van de Meppel City Run plaats. De Meppel City Run is een hardloopwedstrijd van 4 of 8 Engelse mijl door het centrum van Meppel. Je kunt als individu meedoen, maar je kunt dit jaar ook weer een sportieve...

Pin It on Pinterest