12 Marathons lopen in een jaar voor het goede doel

door 11 jul, 2022Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

Henny Rietveld (51) heeft een bijzonder doel:  hij wil in 12 maanden tijd  12 marathons volbrengen in 12 verschillende provincies. Met deze actie zet hij zich in voor KWFk ankerbestrijding. Een uitzondering is op 10 september 2022 waar Henny i.p.v. een marathon een ultra loopt van 50 km.

Grensverleggend

‘Ik ben iemand die graag zijn grenzen verlegt,’ dat zegt Henny  Rietveld over zijn besluit om in één jaar tijd twaalf marathons te lopen. Hij heeft jarenlang gevoetbald tot hij vijf jaar geleden begon met hardlopen. Hij is gestart  met een afstand van 10 kilometer, maar al snel wilde hij meer en liep  een halve marathon en niet veel  later ook de hele marathon. ‘Iedere keer dacht Henny:  verder dan dit ga ik niet kunnen lopen, maar zodra hij hersteld was, zocht hij altijd weer een nieuwe uitdaging. Vorig jaar liep hij zijn eerste ultrarun van ruim 60 kilometer. Dit jaar wilde hij zich zelf opnieuw écht uitdagen. Zo ontstond het idee om 12 marathons in 12 verschillende provincies te lopen.’

Met deze actie wil Henny geld ophalen voor de KWF Kankerbestrijding . Henny:  “deze uitdaging die ik mezelf heb gesteld is natuurlijk niet te vergelijken met de strijd tegen kanker, maar ik vind het symbolisch een mooi gebaar dat ik de komende maanden ook een strijd zal leveren”.

Het is wel een uitdaging, omdat het nu niet één wedstrijd is waar hij naartoe traint, nee hij moet zich zelf een jaar lang toewijden. Wat hij zich ook  afvraagt is: “welk effect gaan de marathons hebben op mijn lichaam en ga ik het volhouden maar tegelijkertijd is mijn motto dat opgeven geen optie is. In ieder geval  ga  ik de marathons rustiger lopen dan mijn wedstrijdtempo om het herstel te bespoedigen.  Je bent vaak tot meer in staat dan je zelf denkt”.

Strakke planning

Op 13 maart is zijn avontuur  begonnen bij  de Heuvelland Marathon in Limburg. In april heeft hij de Woldbergtrail (Drenthe) gelopen,  in mei de Leiden Marathon (Zuid-Holland) en in juni de Pieresnaai Summer Beach Trail (Noord-Holland).

 Op zaterdag  10 September 2022 staat Henny aan de start van de 50 km bij de Run van Winschoten.  Daarmee verlegt hij de grens van een marathon naar een Ultrarun ( dit omdat er in september geen marathon in de provincie Groningen is). Henny geeft  dan ook aan dat het lastig te plannen is iedere maand een marathon te vinden waardoor je al snel je doelstelling bijstelt tot minimaal een marathon.  De Run van Winschoten is 10 kilometer lang vlak en een verkeersvrij parcours door Winschoten en Heiligerlee. Hij ziet het dan ook als een extra uitdaging om 5 keer dezelfde ronde te lopen. De Run van Winschoten zal voor Henny zijn 7eMarathon/Ultrarun zijn in zijn challenge.

Als alles volgens plan verloopt, zal Henny in februari 2023 zijn laatste marathon voltooien. Zijn avontuur is te volgen via Instagram en LinkedIn en doneren kan via  www.acties.kwf.nl/fundraisers/hennyrietveld.

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Foto: Atletiekunie Het jaar 2023 was een mooi atletiek jaar, het einde daarvan is bijna in zicht en dat betekent dat we de komende tijd kunnen gaan terugblikken. We gaan de individuele prestaties van onze Nederlandse atleten nog eens goed bekijken....

Pin It on Pinterest