Singelloop Enschede viert in september 25e verjaardag

door 17 jul, 2022Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Singelloop Enschede

Op zondag 11 september viert de Menzis Singelloop Enschede haar 25everjaardag. De hardloopwedstrijd die tot een van de grootste en gezelligste hardloopevenementen van Oost-Nederland is uitgegroeid, is niet meer weg te denken uit het Enschedese straatbeeld.Duizenden enthousiaste deelnemers starten en finishen in het Volkspark en kunnen rekenen op zo’n 25.000 supporters die hen aanmoedigen. Met onderweg iedere 500 meter muziek en een kidszone, sportzone, food court en livemuziek in het Volkspark is de Singelloop veel meer dan alleen een hardloopwedstrijd.

Singelloop Enschede

Eerste Singelloop in 1923

Ver terug in de sportgeschiedenis van Enschede organiseerden Enschedese voetbalclubs voor het eerst de Singelloop: al in 1923 werd de wedstrijd – in estafettevorm – gelopen. In de jaren die volgden groeide de Singelloop uit tot een traditie, waaraan honderden sportieve Enschedeërs deelnamen. In 1948 werd er om verschillende redenen een punt achter de looptraditie gezet.

In 1998 pakte de Enschedese AtletiekClub TION na 50 jaar de draad weer op, met als resultaat nu de 25eeditie. Tot 2009 werd er aan de Getfertsingel (ter hoogte van de toenmalige TC Tubantia) gestart, maar mede door start/finish te verplaatsen naar het Volkspark groeide de Singelloop uit tot het huidige formaat.

Startschot in de ochtend

Op 11 september valt om 11:00 uur het startschot van de Menzis Singelloop en Djopzz Bedrijvenloop. Er wordt met ruime startvakken en een zandloperstart gewerkt. Deelnemers uit eenzelfde startvak lopen ongeveer in hetzelfde tempo, waardoor inhalen beperkt wordt en er snel in het eigen tempo gelopen kan worden. Na de finish ontvangen alle deelnemers een speciale jubileummedaille, water, sportdrank en fruit.

Inschrijven

Inschrijven voor de Menzis Singelloop kan tot en met zondag 4 september. Na-inschrijven is niet mogelijk. De inschrijving voor de Djopzz Bedrijvenloop sluit op 2 september. Ga voor inschrijven naarwww.singelloop-enschede.nl.

Kidsrun

Kinderen van 4 t/m 12 jaar kunnen weer deelnemen aan de Rabobank Kidsrun. Zij rennen een afstand van ongeveer 1 km. De start wordt onderverdeeld in vier groepen: groep 1 + 2, groep 3 + 4, groep 5 + 6, groep 7 + 8. Ook alle kinderen krijgen na de finish een mooie Singelloop-jubileummedaille, fruit en water.

Inschrijven Kidsrun

Inschrijven voor de Rabobank Kidsrun kan via de deelnemende Enschedese scholen (€ 1,00) of individueel (€ 2,50) via de website van de Singelloop. Ga voor meer informatie naar www.singelloop-enschede.nl.

Singelloop-bos

Jaarlijks wordt er een goed doel aan de Singelloop gekoppeld. In het jubileumjaar is dat het aanplanten van een nieuw bos: het Singelloop-bos. Bomen vormen het groene hart van Enschede; ze staan langs alle singels en in het Volkspark. Deelnemers kunnen bij inschrijving een sponsorbijdrage leveren. Marc Woesthuis, voorzitter Singelloop Enschede: “Wij willen nieuwe bomen planten en bijdragen aan een groene toekomst. Het planten van bomen leidt uiteindelijk tot nieuwe bossen. Hiermee wordt de CO2 op aarde teruggedrongen en ontstaat een betere luchtkwaliteit. Ook voor een ieders hardlooprondje, win-win dus! Het bos wordt in het najaar door ons in Boekelo (gemeente Enschede) aangeplant.”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Utrecht Marathon groter dan ooit

Utrecht Marathon groter dan ooit

De spanning stijgt in Utrecht, want op zondag 19 mei vindt het grootste hardloopevenement van de stad plaats: de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park. Dit jaar is het evenement groter dan ooit met 14.000 inschrijvingen en een mooi...

Nieuwe parcours Maastrichts Mooiste valt in de smaak

Nieuwe parcours Maastrichts Mooiste valt in de smaak

Op zondag 9 juni keert het gezelligste hardloopevenement van Maastricht weer terug naar de Van Hasseltkade en de Markt. Dit jaar met een vernieuwd parcours op de 10 Engelse Mijl waarbij deelnemers écht het mooiste van Maastricht ontdekken. Parcours...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!