Einde aan de Enschede Marathon Clinics

door 26 jul, 2022Evenementen0 Reacties

Pre-Zomer Pre-Zomer

Het bestuur van Stichting Marathon Enschede heeft besloten een punt te zetten achter de bekende Enschede Marathon Clinics. Onder de bezielende leiding van Marti ten Kate, Ingrid Prigge en de andere betrokken trainers, zijn de trainingen de afgelopen jaren uitgegroeid tot een vaste waarde voor hardlopers. “Jarenlang waren de clinics een begrip in de regio”, zegt Sandra Melief, directeur Enschede Marathon. “We stoppen er dan ook mee met pijn in het hart.”

Teruglopend aantal deelnemers

In 1993 gingen de eerste Tubantia clinics van start ter voorbereiding op de Twente Marathon, zoals Enschede Marathon toen werd genoemd. De eerste vijftien jaar kenden de clinics een grote opkomst van zo’n 10.000 deelnemers. Lopers, trainers, medici en hardloopspeciaalzaken troffen elkaar iedere eerste zaterdagochtend van de maand onder het genot van een vers kopje koffie. “Heel wat trainers, medici en hardloopspeciaalzaken hebben in hun vrije tijd met ziel en zaligheid klaargestaan om lopers voor te bereiden op de grote dag”, aldus Melief. “Helaas loopt het aantal deelnemers al jaren terug, mede doordat in de regio, in navolging van onze clinics, steeds meer alternatieve clinics worden aangeboden en loopgroepjes zijn ontstaan.”

Belangrijke functie

Het bestuur heeft de afgelopen tijd gebruikt om een zorgvuldige afweging te maken en een weloverwogen beslissing te nemen. Maar gezien alle ontwikkelingen restte er eigenlijk geen andere keuze dan te stoppen met de Enschede Marathon Clinics. Ze hebben door de jaren heen een belangrijke functie gehad bij het ontwikkelen van de hardloopsport in Twente, en daar kunnen we als Enschede Marathon alleen maar heel trots op zijn.”

Kijk voor meer informatie over de Enschede Marathon op http://www.enschedemarathon.nl/

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

ASICS lanceert mini-docu met atlete Diane van Es

ASICS lanceert mini-docu met atlete Diane van Es

De Dam tot Damloop is een van de meest iconische hardloopruns die Nederland rijk is. Speciaal voor deze wedstrijd brengt ASICS samen met Diane van Es een mini docu naar buiten. De video maakt in een slapend Amsterdam (audio)visueel wat hardlopen de...

Pin It on Pinterest