Einde aan de Enschede Marathon Clinics

door 26 jul, 2022Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024

Het bestuur van Stichting Marathon Enschede heeft besloten een punt te zetten achter de bekende Enschede Marathon Clinics. Onder de bezielende leiding van Marti ten Kate, Ingrid Prigge en de andere betrokken trainers, zijn de trainingen de afgelopen jaren uitgegroeid tot een vaste waarde voor hardlopers. “Jarenlang waren de clinics een begrip in de regio”, zegt Sandra Melief, directeur Enschede Marathon. “We stoppen er dan ook mee met pijn in het hart.”

Teruglopend aantal deelnemers

In 1993 gingen de eerste Tubantia clinics van start ter voorbereiding op de Twente Marathon, zoals Enschede Marathon toen werd genoemd. De eerste vijftien jaar kenden de clinics een grote opkomst van zo’n 10.000 deelnemers. Lopers, trainers, medici en hardloopspeciaalzaken troffen elkaar iedere eerste zaterdagochtend van de maand onder het genot van een vers kopje koffie. “Heel wat trainers, medici en hardloopspeciaalzaken hebben in hun vrije tijd met ziel en zaligheid klaargestaan om lopers voor te bereiden op de grote dag”, aldus Melief. “Helaas loopt het aantal deelnemers al jaren terug, mede doordat in de regio, in navolging van onze clinics, steeds meer alternatieve clinics worden aangeboden en loopgroepjes zijn ontstaan.”

Belangrijke functie

Het bestuur heeft de afgelopen tijd gebruikt om een zorgvuldige afweging te maken en een weloverwogen beslissing te nemen. Maar gezien alle ontwikkelingen restte er eigenlijk geen andere keuze dan te stoppen met de Enschede Marathon Clinics. Ze hebben door de jaren heen een belangrijke functie gehad bij het ontwikkelen van de hardloopsport in Twente, en daar kunnen we als Enschede Marathon alleen maar heel trots op zijn.”

Kijk voor meer informatie over de Enschede Marathon op http://www.enschedemarathon.nl/

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Tilburg Ten Miles opent inschrijvingen voor 35e editie

Tilburg Ten Miles opent inschrijvingen voor 35e editie

De inschrijvingen voor de 35e editie van de CZ Tilburg Ten Miles, het gezelligste loopfeest van Midden-Brabant, zijn officieel geopend! Dit sportieve evenement vindt plaats op zaterdag 28 en zondag 29 september. Het belooft weer een weekend vol...

Nieuwe parcours Maastrichts Mooiste valt in de smaak

Nieuwe parcours Maastrichts Mooiste valt in de smaak

Op zondag 9 juni keert het gezelligste hardloopevenement van Maastricht weer terug naar de Van Hasseltkade en de Markt. Dit jaar met een vernieuwd parcours op de 10 Engelse Mijl waarbij deelnemers écht het mooiste van Maastricht ontdekken. Parcours...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!