Marathonloper Roy Hoornweg van start op de Halve Marathon Rotterdam

door 28 jul, 2022Evenementen0 Reacties

Runningdirect.nl
Roy Hoornweg tijdens de Rotterdam Marathon 2021
Foto: Pim Ras, Rotterdam Marathon 2021

Roy Hoornweg uit Papendrecht zal aanstaande zondag tijdens de Halve Marathon van Rotterdam aan de start verschijnen. Zijn PR op de halve marathon van 1:04:17 is gelopen in 2019.

Hoornweg wist in 2021 nog als beste Nederlander de NN Marathon Rotterdam te finishen. Tijdens zijn debuut op de marathon zette hij in Rotterdam een tijd van 2:16:38 neer. Hoornweg heeft de ambitie om in 2024 aan de start te staan van de marathon bij de Olympische Spelen in Parijs. Als lid van het NN Running Team hielp hij in het verleden regelmatig topatleten aan records. Zo was hij van onschatbare waarde bij het wereldrecord op de 10.000m van Joshua Cheptegei.

Hoornweg kijkt uit naar aanstaande zondag: “De sfeer in Rotterdam is altijd geweldig, ik werd vorig jaar als eerste Nederlander op de Coolsingel waanzinnig mooi onthaald. Ik ben heel erg benieuwd of de Rotterdammers er tijdens de halve marathon ook zo’n groot hardloopfeest van maken. De mooiste is en blijft in Rotterdam, of het nu de hele of halve marathon is!”

Kwart Marathon Rotterdam

Ook op de kwart marathon wordt er spektakel verwacht met onder andere Ramdan Snoussi aan de start. Snoussi wist in 2021 de halve marathon te winnen tijdens de Port of Antwerp Night Marathon.

De ambitie van organisator Golazo is om het evenement in de toekomst als vanouds te organiseren in september, zodat de Halve Marathon van Rotterdam beter in de wedstrijdkalender van internationale toplopers past. Dat de wedstrijd in de eerste editie al atleten als Hoornweg en Snoussi aantrekt geeft aan dat de Halve Marathon van Rotterdam potentie heeft om uit te groeien tot een nieuwe loopklassieker met toptijden.

Aanstaande zondag komen er meer dan 9.000 hardlopers in actie op de halve marathon, kwart marathon en 5km. Aan de halve marathon nemen 350 atleten vanuit de World Police & Fire Games deel. Dit zijn de internationale spelen voor personeel van politie, brandweer, douane en Dienst Justitiële Inrichtingen die deze zomer voor het eerst gehouden worden in Rotterdam. De deelnemers aan deze spelen zijn afkomstig uit meer dan 70 landen en zijn actief in 63 sportonderdelen. De Halve Marathon van Rotterdam is het afsluitende onderdeel.

Inschrijven

Om 9:00 uur klinkt op 31 juli het startschot op de Binnenrotte voor de halve marathon, kwart marathon en 5K Summer Run. Inschrijven voor alle onderdelen is nog mogelijk tot 30 juli 20:00 uur via www.halvemarathonvanrotterdam.nl/inschrijven.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Inschrijving geopend voor 43ste editie Marathon Rotterdam

ASICS nieuwe hoofdsponsor van Marathon Rotterdam

ASICS is vanaf 2024 een trotse hoofdsponsor van de befaamde NN Marathon Rotterdam. Het sportmerk is hiervoor een driejarige verbintenis aangegaan met organisator Golazo. De NN Marathon Rotterdam is een internationale wedstrijd die naast topatleten...

Pin It on Pinterest