ASICS lanceert mini-docu met atlete Diane van Es

door 5 aug, 2022Evenementen0 Reacties

Runningdirect.nl

De Dam tot Damloop is een van de meest iconische hardloopruns die Nederland rijk is. Speciaal voor deze wedstrijd brengt ASICS samen met Diane van Es een mini docu naar buiten. De video maakt in een slapend Amsterdam (audio)visueel wat hardlopen de atlete brengt. Tevens is dit de aankondiging om mensen op te roepen mee te doen aan de Dam tot Damloop, om ook te ervaren wat hardlopen voor positieve effecten op zowel de body als de mind heeft. De video is in samenwerking met VICE gemaakt.

ASICS en Diane van Es maken mini docu

Diane van Es: “Als ik hardloop voelt het alsof ik de hele wereld aan kan. Rennen zorgt ervoor dat ik mentaal en fysiek sterker in het leven sta. Ik kan iedereen aanraden om te beginnen met rennen, deze sport leent zich daarbij perfect voor het stellen van nieuwe doelen. Als je die hebt behaald, is dat echt het beste gevoel dat er is. Het lopen van de Dam tot Damloop is wat mij betreft een super mooi doel voor zowel ervaren als recreatieve hardlopers.” 

Ren samen met topatleten

De Dam tot Damloop vindt elk jaar plaats op de een na laatste zondag van september, dit jaar op 18 september 2022. Het parcours van de hardloopwedstrijd is 10 mijl lang en loopt van Amsterdam naar Zaandam, vanaf de Prins Hendrikkade naar de Peperstraat. Dit jaar is het de 36ste keer dat de run tussen de twee ‘Dam’steden plaatsvindt. Inmiddels is ASICS voor de twaalfde keer hoofdsponsor van de Dam tot Damloop. Naast Diane doen ook andere ASICS atleten mee aan de loop. Jill Holterman, Sarah Lahtii en Sharon Kemboi verschijnen 18 september aan de start in Amsterdam. 

Voorafgaand aan de run op zondag, is zaterdagavond 17 september de Damloop by night. Dit parcours is 5 mijl en begint op de Vermiljoenweg in Zaandam. Tijdens de loop kom je langs verschillende DJ’s, bandjes en speciale lichtshows. De run eindigt op de Peperstraat, waardoor beide runs dezelfde finish hebben.

Lees meer over de Dam tot Damloop via deze link.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Inschrijving geopend voor 43ste editie Marathon Rotterdam

ASICS nieuwe hoofdsponsor van Marathon Rotterdam

ASICS is vanaf 2024 een trotse hoofdsponsor van de befaamde NN Marathon Rotterdam. Het sportmerk is hiervoor een driejarige verbintenis aangegaan met organisator Golazo. De NN Marathon Rotterdam is een internationale wedstrijd die naast topatleten...

Pin It on Pinterest