Sponsorloop MS Motion op Park Vliegbasis Soesterberg

door 26 aug, 2022Evenementen0 Reacties

SportSport

Kom in actie tegen MS en ren, loop of rol mee met MS Motion! Op 18 september organiseert het Nationaal MS Fonds een hardloop- en wandelevenement waarmee deelnemers geld inzamelen voor onderzoek naar de ziekte MS. Multiple sclerose (MS) is een nog ongeneeslijke ziekte van het centraal zenuwstelsel.

MS Motion is een gezellig en sportief evenement voor iedereen, jong en oud, met of zonder MS. Deelnemers rennen of wandelen 5 of 10 km om daarmee geld in te zamelen voor onderzoek naar MS. Als je minder mobiel bent kun je natuurlijk met rolstoel, rollator of handbike meedoen.

Deze editie is de start en finish op het terrein van Manutan in Den Dolder. We lopen onder meer over de startbaan van Vliegbasis Soesterberg, een voormalig militair terrein, hoe spectaculair is dat!

Inschrijven kan, ook als team!

Je kunt je individueel en als team inschrijven. Doe mee met je afdeling en maak er een bedrijfsuitje van. Of schrijf je in met je scoutinggroep, buurtvereniging of bootcampklas! Als je je nu inschrijft ontvang je een gratis goodie bij het ophalen van je startbewijs (zolang de voorraad strekt). Onze sponsoren dekken de kosten van het evenement. Zo kan het inschrijfgeld van €20 en het sponsorgeld dat je kunt ophalen naar het onderzoek 

Inschrijven kan op www.msmotion.nl.

Lokale sfeerverhogers welkom

Op het evenementsterrein is meer te beleven dan de start en finish. Er is wat te eten en te drinken, er zijn activiteiten voor kinderen, en er is muziek. Samen maken we er een feestje van! Wil jij met je drumband, fanfare, gospelkoor helpen de sfeer te verhogen? Of wil je een demonstratie geven met jouw sportvereniging? Laat het ons weten (msmotion@nationaalmsfonds.nl) en we zorgen voor een mooie plek! 

Afstanden en starttijden

  • 10:00 uur: 5 en 10 kilometer wandelen
  • 10:15 uur: 10 kilometer hardlopen
  • 10:30 uur: 5 kilometer hardlopen

Onderzoek

Dit jaar gaat de opbrengst naar het onderzoek naar myelineblaren. Myeline ligt als een laagje om de zenuwbanen, en wordt bij MS aangetast waardoor signalen niet meer goed van en naar de hersenen doorgegeven kunnen worden. De klassieke hypothese is dat MS ontstaat door een auto-immuunreactie, die zorgt voor afbraak van myeline. Antonio Luchicchi, neurowetenschapper aan het Amsterdam UMC/MS Centrum Amsterdam, onderzoekt met zijn team het ontstaan van blaren in de myelinelaag. Hun theorie is dat er eerst myelineblaren ontstaan. Die blaren breken mogelijk myeline af, waardoor stukjes eiwit in het brein gaan rondzwemmen. Deze kunnen het immuunsysteem vervolgens triggeren, waardoor zich MS ontwikkelt.

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Meppels bekendste run komt er weer aan

Meppels bekendste run komt er weer aan

Op zondag 4 juni gaat het jaarlijkse hardloopfeest in Meppel weer van start. De Scania Meppel City Run staat inmiddels bekend als de mooiste cityrun van Drenthe. Bijna 2500 deelnemers staan zondag aan de start tijdens de 10e Meppel City Run op het...

Maastrichts Mooiste maakt parcoursen bekend

Maastrichts Mooiste maakt parcoursen bekend

Op zondag 11 juni staat het grootste en gezelligste hardloopevenement van Maastricht op de agenda. Maastrichts Mooiste is al jaren een begrip in de stad en ieder jaar kijken duizenden deelnemers er weer naar uit om deel te nemen. Dit jaar heeft het...

38e Zevenheuvelenloop opent inschrijving

38e Zevenheuvelenloop opent inschrijving

De inschrijving van de 38e NN Zevenheuvelenloop op zaterdag 18 en zondag 19 november is geopend. Op zaterdagavond lopen de deelnemers aan de NN Zevenheuvelennacht 7 kilometer. Op zondag staat de herfstklassieker over 15 kilometer op het programma....

Pin It on Pinterest