Wereldrecordhoudster en Nederlandse toppers van start op Tilburg Ladies Run

door 31 aug, 2022Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Tilburg Ladies Run tijdens de Tilburg Ten Miles

Een ijzersterk deelnemersveld dit jaar bij de Rabobank Tilburg Ladies Run tijdens de CZ Tilburg Ten Miles op zondag 25 september. Wereldrecordhoudster op de 5km Ejgayehu Taye verschijnt aan de start, evenals een aantal Nederlandse topatleten.

Wereldrecord

De Ethiopische Ejgayehu Taye liep op 31 december 2021 de 5km in Barcelona in een ongelofelijke tijd van 14 minuten en 19 seconden. De 22-jarige atleet wil ook in Tilburg op de 10km hoge ogen gooien. “Ik kijk ernaar uit om terug te keren in Nederland en daar op het hoogste niveau te presteren”, zegt Taye.

Taye krijgt concurrentie van de 19-jarige Prisca Chesang uit Uganda. Ondanks haar jonge leeftijd heeft ze al een aardige erelijst opgebouwd. Zo deed ze mee tijdens de Olympische Spelen van Peking in 2020, won twee keer brons op het wereldkampioenschap U20 en werd twee keer nationaal kampioen van Uganda.

Nederlandse toppers

Naast de twee Afrikaanse atleten is er een sterk Nederlands deelnemersveld. Jip Vastenburg, Diane van Es, Maureen Koster en Julia van Velthoven komen naar Tilburg dit jaar. Alle vier de dames wonnen in hun carrière diverse medailles en gaan tijdens de Rabobank Tilburg Ladies Run voor een plek op het podium.

Maureen Koster deed in 2014 al mee in Tilburg. Destijds werd zij 10e. Dit jaar verkeert ze in topvorm en gaat ze voor meer. In maart kroonde de 30-jarige Koster zich nog tot Nederlands kampioen op de halve marathon.

Succes in eigen stad

Voor de 28-jarige Julia van Velthoven is de wedstrijd in Tilburg het meest bijzonder. Zij is geboren en getogen in de stad en hoopt iets moois neer te kunnen zetten in haar bekende omgeving. Van Velthoven kende de afgelopen jaren periodes met veel blessureleed, maar is nu helemaal terug en klaar om te knallen.

Het belooft een mooie strijd te worden. De start van de Rabobank Tilburg Ladies Run is op zondag 25 september om 12:10 op de Besterdring in Tilburg. Het parcoursrecord op dit onderdeel staat momenteel op naam van de Israëlische Lonah Salpeter. Zij liep de 10km in 2019 in een tijd van 30.05.

Overige afstanden en inschrijving

Tijdens de CZ Tilburg Ten Miles zijn er naast de Rabobank Tilburg Ladies Run nog meerdere afstanden. Deze zijn geschikt voor zowel de getrainde als de recreatieve loper. Iedereen kan deelnemen aan dit sfeervolle evenement. Kijk voor meer informatie en inschrijving op www.tilburgtenmiles.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Femke Bol naar FBK Games 2024

Femke Bol naar FBK Games 2024

Femke Bol komt zondag 7 juli naar de FBK Games in Hengelo. De 24-jarige Amersfoortse loopt minder dan vier weken voor het begin van de Olympische Spelen in Parijs dus nog één keer in eigen land, in het Fanny Blankers-Koenstadion. Bol loopt er de...

Inschrijving Maastrichts Mooiste geopend

Inschrijving Maastrichts Mooiste geopend

Vanaf vandaag kunnen alle hardlopers zich inschrijven voor de 19e editie van Maastrichts Mooiste. Afgelopen jaar trotseerden de deelnemers bochtencombinatie Slavante tijdens de 10 km en ontdekten zij de binnenstad tijdens de 5 km. Op zondag 9 juni...

Mike Foppen blikvanger bij Seven Hills Record Run

Mike Foppen blikvanger bij Seven Hills Record Run

Mike Foppen en Jasmijn Lau zijn de bekendste deelnemers aan de Seven Hills Record Run op zaterdag 20 april. Bij deze race over 5 kilometer op een snel parcours in het Goffertpark gaan ze op jacht naar nieuwe persoonlijke en nationale records....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest