Wereldrecordhoudster en Nederlandse toppers van start op Tilburg Ladies Run

door 31 aug, 2022Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Tilburg Ladies Run tijdens de Tilburg Ten Miles

Een ijzersterk deelnemersveld dit jaar bij de Rabobank Tilburg Ladies Run tijdens de CZ Tilburg Ten Miles op zondag 25 september. Wereldrecordhoudster op de 5km Ejgayehu Taye verschijnt aan de start, evenals een aantal Nederlandse topatleten.

Wereldrecord

De Ethiopische Ejgayehu Taye liep op 31 december 2021 de 5km in Barcelona in een ongelofelijke tijd van 14 minuten en 19 seconden. De 22-jarige atleet wil ook in Tilburg op de 10km hoge ogen gooien. “Ik kijk ernaar uit om terug te keren in Nederland en daar op het hoogste niveau te presteren”, zegt Taye.

Taye krijgt concurrentie van de 19-jarige Prisca Chesang uit Uganda. Ondanks haar jonge leeftijd heeft ze al een aardige erelijst opgebouwd. Zo deed ze mee tijdens de Olympische Spelen van Peking in 2020, won twee keer brons op het wereldkampioenschap U20 en werd twee keer nationaal kampioen van Uganda.

Nederlandse toppers

Naast de twee Afrikaanse atleten is er een sterk Nederlands deelnemersveld. Jip Vastenburg, Diane van Es, Maureen Koster en Julia van Velthoven komen naar Tilburg dit jaar. Alle vier de dames wonnen in hun carrière diverse medailles en gaan tijdens de Rabobank Tilburg Ladies Run voor een plek op het podium.

Maureen Koster deed in 2014 al mee in Tilburg. Destijds werd zij 10e. Dit jaar verkeert ze in topvorm en gaat ze voor meer. In maart kroonde de 30-jarige Koster zich nog tot Nederlands kampioen op de halve marathon.

Succes in eigen stad

Voor de 28-jarige Julia van Velthoven is de wedstrijd in Tilburg het meest bijzonder. Zij is geboren en getogen in de stad en hoopt iets moois neer te kunnen zetten in haar bekende omgeving. Van Velthoven kende de afgelopen jaren periodes met veel blessureleed, maar is nu helemaal terug en klaar om te knallen.

Het belooft een mooie strijd te worden. De start van de Rabobank Tilburg Ladies Run is op zondag 25 september om 12:10 op de Besterdring in Tilburg. Het parcoursrecord op dit onderdeel staat momenteel op naam van de Israëlische Lonah Salpeter. Zij liep de 10km in 2019 in een tijd van 30.05.

Overige afstanden en inschrijving

Tijdens de CZ Tilburg Ten Miles zijn er naast de Rabobank Tilburg Ladies Run nog meerdere afstanden. Deze zijn geschikt voor zowel de getrainde als de recreatieve loper. Iedereen kan deelnemen aan dit sfeervolle evenement. Kijk voor meer informatie en inschrijving op www.tilburgtenmiles.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

Morgen de laatste dag van de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL aan de start van de estafette races en Noah Schutte aa de start van de 10.000 meter. Bekijk je het schema via je telefoon? Kantel dan je scherm om het extra goed te kunnen zien! Dag 6:...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 4

Morgen dag 4 van de EK Atletiek in Rome met Tasa Jiya Die uitkomt op de 200 meter en Noah Baltus op de 1.500 meter. Ook staan Femke Bol, Cathelijn Peeters en Nick Smidt aan de start van de 400 meter horden. Bekijk je het schema via je telefoon?...

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Op 16 juni 2024 was Almere weer het decor voor de Yanmar Almere City Run. Tijdens deze 13e editie stonden ruim 2.400 deelnemers aan de start. Het wisselvallige weer kon de pret niet drukken bij zowel deelnemers als toeschouwers. De Esplanade werd...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!