Singelloop Enschede viert 25ste verjaardag en plant singelloop-bos

door 1 sep, 2022Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Singelloopbos

Op 11 september viert de Menzis Singelloop Enschede feest: voor de 25e keer op rij wordt de jaarlijkse hardloopwedstrijd georganiseerd. Ieder jaar maken op de tweede zondag van september duizenden hardlopers hun opwachting bij de start in één van de mooiste parken van Enschede: het Volkspark. En dat bracht de organisatie op een idee.

Singelloop-bos

Ze staan overal langs de singels en in het park waar start en finish is: bomen. Ze vormen het groene hart van Enschede. Ze dragen bij aan het verminderen van CO2 op aarde en aan het verbeteren van de luchtkwaliteit voor een ieders hardlooprondje. De gedachte van het aanplanten van een bos, het Singelloop-bos, was geboren.

Dit najaar worden de nieuwe bomen in Boekelo (gemeente Enschede) geplant. “Eén boom maakt nog geen bos, maar inmiddels kunnen we al ruim 2000 boompjes planten. Deelnemers kunnen bij inschrijving aangeven of ze een bijdrage voor het Singelloop-bos willen leveren. Zij lijken hier net zo enthousiast over te zijn als wij, want velen willen een steentje bijdragen en doneren. Zo dragen we samen bij aan een groene toekomst. Win-win dus”, aldus Marc Woesthuis, voorzitter Menzis Singelloop Enschede.

Feestelijke 25e editie

Hoewel de wedstrijd al in 1923 voor het eerst werd georganiseerd, viert de Singelloop dit jaar op 11 september haar 25e verjaardag. Wat ooit begon als estafetteloop en in de jaren ’40 stil kwam te liggen, werd in 1998 door de Enschedese AtletiekClub TION nieuw leven in geblazen. En sindsdien viel er geen enkele editie uit, zelfs niet in tijden van COVID-19 in 2020 en 2021. Op creatieve wijze werd in die periode gekeken naar wat wél mogelijk was, en zo vonden twee aangepaste edities plaats.

Woesthuis: “Na twee COVID-edities zijn we blij dat we onze 25e verjaardag op een feestelijke en normale wijze kunnen vieren. Op de singels staat de duizenden deelnemers én supporters weer een gezellig feestje te wachten: we hebben iedere 500m muziek geregeld en er wordt dus van beat naar beat gelopen. Ook in het Volkspark is er gelukkig weer van alles te doen: met livemuziek, een Kidszone met een mobiele klimwand, stormbanen, workshops en FC Twente Kidsclub en YoungReds is plezier gegarandeerd. Een hapje en drankje kan in de Horecazone worden gehaald en in de Sportzone kunnen kinderen kennismaken met allerlei sporten, zoals judo, karate, badminton, atletiek, ritmische gymnastiek en meer. Enschedese sportverenigingen en het aanwezige Fit & Fun Team laten hier zien hoe leuk sporten en bewegen is!”

Inschrijving sluit 4 september

De inschrijvingen voor het gezelligste hardlooprondje van Enschede gaan hard. De jubileumeditie is populair, zowel onder individuele lopers, bedrijventeams als kidsrun-deelnemers. Inschrijven is mogelijk tot en met zondag 4 september. Na-inschrijven is dit jaar niet mogelijk.

Voor meer informatie en inschrijven: www.singelloop-enschede.nl

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Tilburg Ten Miles opent inschrijvingen voor 35e editie

Tilburg Ten Miles opent inschrijvingen voor 35e editie

De inschrijvingen voor de 35e editie van de CZ Tilburg Ten Miles, het gezelligste loopfeest van Midden-Brabant, zijn officieel geopend! Dit sportieve evenement vindt plaats op zaterdag 28 en zondag 29 september. Het belooft weer een weekend vol...

Nieuwe parcours Maastrichts Mooiste valt in de smaak

Nieuwe parcours Maastrichts Mooiste valt in de smaak

Op zondag 9 juni keert het gezelligste hardloopevenement van Maastricht weer terug naar de Van Hasseltkade en de Markt. Dit jaar met een vernieuwd parcours op de 10 Engelse Mijl waarbij deelnemers écht het mooiste van Maastricht ontdekken. Parcours...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!