Recordaantal marathonlopers bij uitverkochte Amsterdam Marathon

door 3 sep, 2022Evenementen0 Reacties

SportSport
Amsterdam Marathon

De drie hoofdafstanden van de TCS Amsterdam Marathon zijn volledig uitverkocht. Op zondag 16 oktober 2022 staat een recordaantal van 18.000 hele marathon lopers aan de start in het legendarische Olympisch Stadion. Daarnaast is de Mizuno Halve Marathon met 20.000 lopers opnieuw de grootste halve marathon van Nederland en doen er nog eens 7.000 hardlopers mee aan de TCS 8 km. In totaal hebben 45.000 deelnemers zich ingeschreven voor de 46e editie van de najaarsmarathon. Tijdens het hardloopevenement vindt ook het Nederlands Kampioenschap Marathon plaats, waarvoor wedstrijdatleten zich nog wel kunnen inschrijven.

Deelnemerslimiet vroegtijdig bereikt

De TCS Amsterdam Marathon is bijna zeven weken voor het startschot uitverkocht. Nooit eerder in de 45-jarige historie van het evenement werd de deelnemerslimiet sneller bereikt. De toename van het aantal buitenlandse deelnemers is daarbij opvallend. Meer dan de helft van de lopers van de hele marathon komt niet uit Nederland. Op zondag 16 oktober staan 134 nationaliteiten aan de start van de internationale marathon. Lopers van over de hele wereld komen naar Amsterdam om de marathonuitdaging op een van de snelste parcoursen ter wereld aan te gaan. Hoogtepunten in het parcours zijn de start en finish in het Olympisch Stadion, de passage onder het Rijksmuseum door en langs de Heineken Experience, de kilometers langs de Amstel en de ronde door het Vondelpark. De TCS Amsterdam Marathon is een World Athletics Platinum Label wedstrijd.

Compleet sportweekend

Naast de hardloopevenementen op zondag vindt van donderdag t/m zondag de Marathon Expo plaats in Sporthallen Zuid en wordt op zaterdagochtend vanaf het Museumplein de Good Morning City Run georganiseerd.

NK deelnemers en kinderen kunnen nog inschrijven

Inschrijven voor het NK Marathon, de Kids Run van 800 meter en de Mini Marathons van 1 km is nog wel mogelijk t/m maandag 3 oktober. Meer informatie op www.tcsamsterdammarathon.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

38e Zevenheuvelenloop opent inschrijving

38e Zevenheuvelenloop opent inschrijving

De inschrijving van de 38e NN Zevenheuvelenloop op zaterdag 18 en zondag 19 november is geopend. Op zaterdagavond lopen de deelnemers aan de NN Zevenheuvelennacht 7 kilometer. Op zondag staat de herfstklassieker over 15 kilometer op het programma....

Pin It on Pinterest