De Zugspitz Arena is een paradijs voor trailrunners

door 5 sep, 2022Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport
Tiroler Zugspitz Arena

Fanatieke trailrunners kunnen hun hart ophalen in de Tiroler Zugspitz Arena. De populariteit van de sport zorgt ervoor dat er steeds meer trails uitgepijld worden in het gebied. Ze zijn erg afwisselend en lopen over steile rotspaden, Alpenweides en zachte bosgrond. Onderweg geniet je van blauwe meren en prachtige, weidse panorama’s. Informatie: www.zugspitzarena.com.

Samen met regio Grainau zijn de trailrunning-routes rondom de Zugspitze sterk uitgebreid en verbeterd. Het project werd mogelijk gemaakt dankzij het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRE).

Ga goed voorbereid van start

Alle runningtrails liggen direct aan het dalstation van de Tiroler Zugspitzbahn in Ehrwald-Obermoos. Nagenoeg alle trails zijn enkel geschikt voor ervaren lopers: de sport vereist enorm veel van je looptechniek en uithoudingsvermogen. Voor minder ervaren trailrunners zijn er ook enkele lichte trails aanwezig. Loop altijd met speciale trailrunningschoenen met veel grip en zorg voor voldoende drinkwater onderweg. Omdat het weer kan omslaan is het aan te raden om ook een rugzak mee te nemen voor extra kleding en handschoenen.

Er zijn veel uitdagende routes waarvan we er hier een drietal uitlichten:

Ehrwald-Obermoos Ronde (licht)

Direct langs de indrukwekkende wanden van het Zugspitzmassief ligt de Obermoos Ronde in Ehrwald. Deze is voor beginnende trailrunners goed te doen. De route is erg afwisselend en heeft hier en daar flink steile stukken. Het uitzicht op de Lechtaler en Ammergauer Alpen is prachtig, dus neem af en toe de tijd om rond te kijken en op adem te komen. De route is 9,5 km lang met 554 hoogtemeters.

Ehrwald-Glockenschlag Ronde (zwaar)

De Glockenslag Ronde is met 15,9 km en 678 hoogtemeters een zeer uitdagende trail. Zorg dat je in topconditie bent als je hier gaat trailrunnen. Hij begint licht bergafwaarts, maar al snel gaat de track omhoog en wordt de klim behoorlijk zwaar. Je wordt beloond met uitzicht op de Eibsee. Het is een prachtige route die aan het eind ook weer behoorlijk steil naar beneden loopt.

Ehrwald-Törlen Ronde (extreem)

De grensoverschrijdende Törlen Ronde van Ehrwald naar Grainau en weer terug is de absolute highlight voor echt ambitieuze trailrunners. De trail is 44 km lang en overbrugt 2000 hoogtemeters. Als je deze volbrengt zit het meer dan goed met je atletische vermogen. De route loopt grotendeels over de Zugspitz Ultratrail die onder trailrunners een cultstatus heeft.

Tiroler Zugspitz Arena

De Tiroler Zugspitz Arena staat bekend om de vele, gastvrije familiehotels en campings waar je heerlijk kunt recreëren. Met de auto ben je er zo, het ligt in Tirol net over de grens met Duitsland. Het gebied telt zeven charmante dorpjes aan de zonzijde van de imposante Zugspitze. Het is een oase van ruimte, rust en prachtige natuur. Maar ook een gebied waar je samen enorm veel kunt beleven. Met de Gastenkaart of het Z-ticket kun je gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer in de Tiroler Zugspitz Arena.

Tiroler Zugspitz Arena

Meer informatie

Neem voor meer informatie over de runningtrails contact op met Tourismusbüro Ehrwald, ehrwald@zugspitzarena.com. Op www.zugspitzarena.com/nl vind je alle accommodaties in de regio met veel interessante aanbiedingen. Voor persoonlijk contact bel je met +43567320000 of mail je naar info@zugspitzarena.com.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

The North Face presenteert: Free to Run

The North Face presenteert: Free to Run

Op 10 september 2021 stond Stephanie Case aan de startlinie van een van de meest slopende ultra-afstandsraces ter wereld: TOR450. 155 uur later, met 450 afgelegde kilometers en meer dan 32.000 meter hoogteverschil achter de rug op slechts 4,5 uur...

Wat voor weer wordt het tijdens de Dam tot Damloop?

Wat voor weer wordt het tijdens de Dam tot Damloop?

Het weekend verloopt in Amsterdam en Zaandam ronduit wisselvallig. Zowel bij de activiteiten op zaterdag als bij de hoofdwedstrijd op zondag moet rekening worden gehouden met natte omstandigheden. Daarbij wordt het maximaal 16 graden en waait er...

Pin It on Pinterest