Toekomstbestendige Dam tot Damloop gaat wederom voor het Future Proof Festival

door 6 sep, 2022Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Dam tot Damloop IJtunnel

De Dam tot Damloop gaat dit jaar wederom voor het prestigieuze duurzaamheidscertificaat Future Proof Festival. Het hardloopevenement van Sportorganisatie Le Champion is een voorloper in de sportwereld op het gebied van duurzaamheid. Als eerste sportevenement in Nederland werd in 2015 al een label behaald. Voor de 36e editie op 18 september heeft de organisatie weer nieuwe maatregelen genomen, om in aanmerking te komen het Future Proof Festival 2022.

Duurzaamheid

Le Champion heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en wil bij alle evenementen de impact op de natuur zoveel mogelijk beperken. “Als maatschappelijk gedreven organisatie zit het verduurzamen van onze evenementen dichtbij onze missie. Het is mooi om te zien dat we ook dit jaar weer, tijdens de Dam tot Damloop, goede stappen maken met onze partners en in het bijzonder de Provincie Noord-Holland”, aldus race director Dam tot Damloop, Jan Willem Mijderwijk.

De nadruk wordt onder andere gelegd op het inzetten van herkenbare Green Teams, de beperking van plastic, de inzet van duurzame energiemiddelen, het (her)gebruiken van grondstoffen, het minimaliseren van vervoersstromen en het aanbieden van gezonder, biologisch voedsel aan de 1.500 betrokken vrijwilligers. Deelnemers worden al maanden gemotiveerd om zoveel mogelijk te reizen met het Openbaar Vervoer, per fiets of te voet, maar ook om het afval in de daarvoor bestemde afvalbakken te gooien.

Future Proof Festival is een certificeringsmethodiek, waarbij de criteria samenlopen en soms zelfs strenger zijn dan de duurzaamheidseisen van gemeenten. Met het FPF krijgen gemeenten zicht op de stappen die zijn gezet door een organisator, waarbij een evenement ieder jaar wordt getoetst. In 2019 werd het certificaat ook al behaald door de Dam tot Damloop.

Dam tot Dam Weekend

Er staan 40.000 hardlopers aan de start van het grootste hardloopevenement van ons land, een dag eerder op zaterdag 17 september vindt in de avond de Damloop by night plaats met 8.500 deelnemers. Naast hardlopen organiseert Le Champion op zaterdag de Dam tot Dam Wandeltocht met ruim 12.000 deelnemers en zondag de Dam tot Dam FietsClassic, met 4.000 deelnemers. Het Future Proof Festival zal beide dagen de organisatie aan de test onderwerpen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Tilburg Ten Miles opent inschrijvingen voor 35e editie

Tilburg Ten Miles opent inschrijvingen voor 35e editie

De inschrijvingen voor de 35e editie van de CZ Tilburg Ten Miles, het gezelligste loopfeest van Midden-Brabant, zijn officieel geopend! Dit sportieve evenement vindt plaats op zaterdag 28 en zondag 29 september. Het belooft weer een weekend vol...

Nieuwe parcours Maastrichts Mooiste valt in de smaak

Nieuwe parcours Maastrichts Mooiste valt in de smaak

Op zondag 9 juni keert het gezelligste hardloopevenement van Maastricht weer terug naar de Van Hasseltkade en de Markt. Dit jaar met een vernieuwd parcours op de 10 Engelse Mijl waarbij deelnemers écht het mooiste van Maastricht ontdekken. Parcours...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!