Luuk Wijering en Ingrid Versteegh winnen trail-marathon bij eerste Zevenheuvelentrail

door 11 sep, 2022Evenementen0 Reacties

Runningdirect.nl

De marathon bij de eerste Zevenheuvelentrail is gewonnen door Luuk Wijering en Ingrid Versteegh. 2.500 lopers trotseerden het zware parcours en de onstuimige weersomstandigheden. Morgen komen 2.000 lopers aan de start bij de Zevenheuvelenhike en KION Kinderloop.

Hoogtemeters en afzien

Het parcours viel in de smaak en werd met enthousiasme ontvangen door de deelnemers. Parcoursbouwers en fervent trailrunners Thomas Dunkerbeck en Hendrik Venema hadden zware routes uitgezet door de bossen rondom Nijmegen en de Zevenheuvelenweg. De weersomstandigheden zorgden voor een extra uitdaging tijdens de eerste editie van de Zevenheuvelentrail. Vooral de deelnemers aan de langere afstanden hadden te maken met veel regen en ondergelopen bospaden.

Bij de langste trailafstand over 42 kilometer was Nijmegenaar Luuk Wijering als eerste terug aan de finish. Hij deed 3 uur 13 minuten en 03 seconden over de marathonafstand met bijna 1000 hoogtemeters. Hidde Bekhuis werd op 10 minuten tweede en Jan Baltink volgde 19 seconden later als derde. Ingrid Versteegh uit Bavel won de 42 kilometer bij de vrouwen en kwam als 16e binnen tussen de mannen in 4 uur en 4 minuten.

Geslaagde eerste Zevenheuvelentrail

De organiserende Stichting Zevenheuvelenloop kijkt terug op een geslaagde eerste editie van de Zevenheuvelentrail. De trail runners konden kiezen uit routes van 7, 14, 21, 28 en 42 kilometer. Ze kregen een bijzonder parcours voorgeschoteld, over smalle paden, met moeilijke afdalingen en met een passage door Museumpark Orientalis. Morgen vindt op hetzelfde parcours de eerste editie van de Zevenheuvelenhike plaats. Voor kinderen staat de KION Kinderloop op het programma.

Na dit weekend is het volgende evenement van de Stichting Zevenheuvelenloop de NN Zevenheuvelenloop op zaterdag 19 en zondag 20 november. De inschrijving hiervoor is geopend via www.nnzevenheuvelenloop.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Inschrijving geopend voor 43ste editie Marathon Rotterdam

ASICS nieuwe hoofdsponsor van Marathon Rotterdam

ASICS is vanaf 2024 een trotse hoofdsponsor van de befaamde NN Marathon Rotterdam. Het sportmerk is hiervoor een driejarige verbintenis aangegaan met organisator Golazo. De NN Marathon Rotterdam is een internationale wedstrijd die naast topatleten...

Pin It on Pinterest