Luuk Wijering en Ingrid Versteegh winnen trail-marathon bij eerste Zevenheuvelentrail

door 11 sep, 2022Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024

De marathon bij de eerste Zevenheuvelentrail is gewonnen door Luuk Wijering en Ingrid Versteegh. 2.500 lopers trotseerden het zware parcours en de onstuimige weersomstandigheden. Morgen komen 2.000 lopers aan de start bij de Zevenheuvelenhike en KION Kinderloop.

Hoogtemeters en afzien

Het parcours viel in de smaak en werd met enthousiasme ontvangen door de deelnemers. Parcoursbouwers en fervent trailrunners Thomas Dunkerbeck en Hendrik Venema hadden zware routes uitgezet door de bossen rondom Nijmegen en de Zevenheuvelenweg. De weersomstandigheden zorgden voor een extra uitdaging tijdens de eerste editie van de Zevenheuvelentrail. Vooral de deelnemers aan de langere afstanden hadden te maken met veel regen en ondergelopen bospaden.

Bij de langste trailafstand over 42 kilometer was Nijmegenaar Luuk Wijering als eerste terug aan de finish. Hij deed 3 uur 13 minuten en 03 seconden over de marathonafstand met bijna 1000 hoogtemeters. Hidde Bekhuis werd op 10 minuten tweede en Jan Baltink volgde 19 seconden later als derde. Ingrid Versteegh uit Bavel won de 42 kilometer bij de vrouwen en kwam als 16e binnen tussen de mannen in 4 uur en 4 minuten.

Geslaagde eerste Zevenheuvelentrail

De organiserende Stichting Zevenheuvelenloop kijkt terug op een geslaagde eerste editie van de Zevenheuvelentrail. De trail runners konden kiezen uit routes van 7, 14, 21, 28 en 42 kilometer. Ze kregen een bijzonder parcours voorgeschoteld, over smalle paden, met moeilijke afdalingen en met een passage door Museumpark Orientalis. Morgen vindt op hetzelfde parcours de eerste editie van de Zevenheuvelenhike plaats. Voor kinderen staat de KION Kinderloop op het programma.

Na dit weekend is het volgende evenement van de Stichting Zevenheuvelenloop de NN Zevenheuvelenloop op zaterdag 19 en zondag 20 november. De inschrijving hiervoor is geopend via www.nnzevenheuvelenloop.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Femke Bol naar FBK Games 2024

Femke Bol naar FBK Games 2024

Femke Bol komt zondag 7 juli naar de FBK Games in Hengelo. De 24-jarige Amersfoortse loopt minder dan vier weken voor het begin van de Olympische Spelen in Parijs dus nog één keer in eigen land, in het Fanny Blankers-Koenstadion. Bol loopt er de...

Inschrijving Maastrichts Mooiste geopend

Inschrijving Maastrichts Mooiste geopend

Vanaf vandaag kunnen alle hardlopers zich inschrijven voor de 19e editie van Maastrichts Mooiste. Afgelopen jaar trotseerden de deelnemers bochtencombinatie Slavante tijdens de 10 km en ontdekten zij de binnenstad tijdens de 5 km. Op zondag 9 juni...

Mike Foppen blikvanger bij Seven Hills Record Run

Mike Foppen blikvanger bij Seven Hills Record Run

Mike Foppen en Jasmijn Lau zijn de bekendste deelnemers aan de Seven Hills Record Run op zaterdag 20 april. Bij deze race over 5 kilometer op een snel parcours in het Goffertpark gaan ze op jacht naar nieuwe persoonlijke en nationale records....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest