Amsterdam en Zaandam maken zich op voor sportief Dam tot Dam Weekend

door 14 sep, 2022Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024

Komend weekend staan Amsterdam en Zaandam weer in het teken van het grootste sportieve weekend van Nederland. Sportorganisatie Le Champion organiseert op zaterdag 17 september de Dam tot Dam Wandeltocht en de Damloop by night. Op zondag 18 september vinden de Dam tot Dam FietsClassic en de bekende Dam tot Damloop plaats. Bijna 70.000 deelnemers maken er jaarlijks met vrijwilligers, bewoners en toeschouwers een ware happening van. Sportorganisatie Le Champion roept bewoners en toeschouwers op om de sporters te komen aanmoedigen.

Dam tot Dam Weekend 

Het weekend begint zaterdagochtend 17 september op de Dam in Amsterdam met 13.500 wandelaars voor hun Dam tot Dam Wandeltocht. Diezelfde avond gaan 9.000 hardlopers van start in Zaandam tijdens de Damloop by night. De volgende dag, zondag 18 september, maakt Amsterdam zich weer vroeg op voor het volgende evenement. De Dam is dan het decor voor zowel de start als de finish van de Dam tot Dam FietsClassic met 4.000 deelnemers. In Zaandam en Amsterdam-Noord starten rond dezelfde tijd de Mini Dam tot Damlopen met ongeveer 2.500 kinderen. Het slotstuk van het grootse sportieve weekend is de Dam tot Damloop. De 10 Engelse Mijl tussen Amsterdam en Zaandam wordt door 40.000 hardlopers afgelegd. 

Versierde straten 

Het grote succes van het Dam tot Dam Weekend is mede te danken aan de enthousiaste bewoners en naar verwachting 150.000 toeschouwers langs het parcours. Met versierde straten, muziek en spandoeken vol aanmoedigende teksten is het voor de deelnemers echt genieten onderweg. Om het lichtjesfestival van de Damloop by night op zaterdagavond 17 september compleet te maken, roept Le Champion iedereen op om zoveel mogelijk lampjes, lampionnen en lichtgevende attributen op te hangen zodat er een geweldig lichtjesfestival ontstaat.  

Dam tot Dam Plein – Geschikte locatie om deelnemers aan te moedigen

Het Dam tot Dam Plein op de Burcht in Zaandam is de ideale plek om deelnemers aan te moedigen. Op zaterdagavond passeren de lopers van de Damloop by night het Dam tot Dam Plein tussen 19.45 en 21.30 uur en op zondag tijdens de Dam tot Damloop tussen 11.00 en 17.00 uur. Op de Burcht wordt op zondag een speciaal kinderfeest georganiseerd voor alle deelnemers aan de Mini Dam tot Damloop. Alle kinderen zijn welkom! Zij kunnen zich uitleven op de stormbaan of meedansen met leuke optredens. 

Dam tot Damloop live bij NH Media en AT5

De Dam tot Damloop is op zondag vanaf 10.00 tot 11.30 uur en 13.00 tot 15.00 uur live aanwezig bij de Dam tot Damloop. In de ochtend wordt er live verslag gegeven van de wedstrijd 10 Engelse Mijl. Volg het evenement ook live via NHnieuws.nl en at5.nl.

Bereikbaarheid

Het Dam tot Dam Weekend brengt veel mensen in beweging. Voor de deelnemers aan de Dam tot Dam FietsClassic is de start goed bereikbaar met de auto. Parkeren kan het beste in Amsterdam-Noord. Langs de S118 Klaprozenweg zijn voldoende parkeerplaatsen. Deelnemers en toeschouwers van de Dam tot Dam Wandeltocht, de Dam tot Damloop en Damloop by night worden aangeraden om met het openbaar vervoer naar Amsterdam of Zaandam te komen. Kijk voor alle informatie over bereikbaarheid op de websites van de events.

Bereikbaarheid voor bewoners

Uiteraard hebben de Dam tot Dam evenementen ook gevolgen voor de bereikbaarheid van diverse straten (na)bij het parcours. De organisatie hoopt op begrip en medewerking van de bewoners om de straten verkeersvrij te houden. Op de website van Le Champion worden de parkeerverboden en afgesloten straten weergegeven. Alle straten blijven te allen tijde wel bereikbaar bij nood voor de hulpdiensten.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de evenementen op: www.damloop.nlwww.pinkribbondamtotdamwandeltocht.nl en www.saxobankdamtotdamfietsclassic.nl

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Tilburg Ten Miles opent inschrijvingen voor 35e editie

Tilburg Ten Miles opent inschrijvingen voor 35e editie

De inschrijvingen voor de 35e editie van de CZ Tilburg Ten Miles, het gezelligste loopfeest van Midden-Brabant, zijn officieel geopend! Dit sportieve evenement vindt plaats op zaterdag 28 en zondag 29 september. Het belooft weer een weekend vol...

Nieuwe parcours Maastrichts Mooiste valt in de smaak

Nieuwe parcours Maastrichts Mooiste valt in de smaak

Op zondag 9 juni keert het gezelligste hardloopevenement van Maastricht weer terug naar de Van Hasseltkade en de Markt. Dit jaar met een vernieuwd parcours op de 10 Engelse Mijl waarbij deelnemers écht het mooiste van Maastricht ontdekken. Parcours...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!