Nederlandse topatleten gaan strijd aan met internationale lopers tijdens Tilburg Ten Miles

door 15 sep, 2022Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Tilburg Ten Miles

Het belooft een spannend gevecht te worden op 25 september tijdens de Tilburg Ten Miles. De Nederlandse topatleten Mohamed Ali en Luuk Maas gaan de strijd aan met internationale toplopers.

Maas en Ali kennen elkaar goed. Zij gingen samen aan kop tijdens het NK halve marathon in Nijmegen. Uiteindelijk trok Maas aan het langste eind en versloeg hij Ali in een bloedstollende tweestrijd. Tijdens de CZ Tilburg Ten Miles strijden zij wederom voor de eindzege.

Vorige editie

Tijdens de vorige editie van de CZ Tilburg Ten Miles greep Ali net naast een podiumplek. In 2019 moest hij genoegen nemen met een vierde plaats. Dit jaar snakt hij naar meer. Voor Maas wordt het zijn derde keer in ‘zijn’ Tilburg. De geboren Tilburger was er in 2018 en 2019 ook al bij. Hij eindigde toen respectievelijk op de 19e en 22e plaats.

Dit jaar nemen de Nederlanders het op tegen een aantal internationale toplopers. Op 25 september zijn onder andere Emanuel Kipchumba (KEN), Emmanuel Kiprop (KEN) en Ali Chebures (UGA) van de partij. Laatstgenoemde won eerder de halve marathon van Jinja. De Afrikanen maken allen hun debuut op de 10 Engelse mijl tijdens de CZ Tilburg Ten Miles.

Emmanuel Kiprop lijkt daarbij de beste papieren te hebben voor een hoge eindklassering. De Keniaan heeft een persoonlijk record van 28:18 achter zijn naam staan op de 10 kilometer. In Tilburg hoopt Kiprop ook een toptijd te lopen op de 10 Engelse mijl.

Wereldrecord

Tilburg en wereldrecords zijn een goede combinatie. Het wereldrecord op de Ten Miles werd namelijk gelopen in de Textielstad. Haile Gebrselassie liep in 2005 de tien Engelse mijl in een wonderbaarlijke tijd van 44.24. Een record dat tot op de dag van vandaag niet is gebroken.

Rabobank Tilburg Ladies Run 10KM

Bij de vrouwen zien we een aantal grote namen terug. Nederlandse topatleten Jip Vastenburg, Diane van Es, Maureen Koster en Julia van Velthoven gaan de strijd aan met de Belgische Ria van Landeghem en Nina Lauwaert. De Keniaanse Faith Chepkoech, Daisy Cherotich en Eva Cherono completeren het ijzersterke startveld.

Cherotich werd eerder dit jaar achtste tijdens de marathon van Rotterdam met een tijd van 2:30:42. In Riyadh won de Keniaanse eerder dit jaar de halve marathon. Tijdens de Rabobank Tilburg Ladies Run 10 KM is Cherotich één van de topfavorieten voor de eindzege.  

Inschrijven en informatie

Naast de toppers lopen er ook dit jaar weer duizenden mensen mee met de CZ Tilburg Ten Miles. Zij doen dit op verschillende afstanden. Wil jij er ook bij zijn? Inschrijven is nog mogelijk. Kijk voor meer informatie en inschrijving op www.tilburgtenmiles.nl

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Enschede Mazars halve marathon inmiddels uitverkocht

Enschede Mazars halve marathon inmiddels uitverkocht

Met nog zo’n anderhalve week te gaan voordat op zondag 21 april Enschede Marathon van start gaat, kan de organisatie nu al spreken van een recordaantal inschrijvingen. Per vandaag is de Mazars halve marathon zelfs uitverkocht. “En voor de andere...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest